Reštaurácia Maximilián, Bratislava - Staré Mesto
Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku
Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:
Precíťte chuť z regiónov Talianska, ktorú prináša do Starého Mesta rodený Sicílčan - šéfkuchár Gioacchino. Príďte sa presvedčiť do reštaurácie Maximilián, že za Talianskom netreba cestovať ďaleko.
Ak nevyužijete kupón počas jeho platnosti, automaticky vám pripíšeme 70% ceny vo forme kreditu. Zistiť viac
Kupón si môžete kedykoľvek zameniť za kredit. Zistiť viac
Pôvodne sa carpaccio robilo z hovädzieho mäsa s omáčkou na majonézovom základe. Neskôr sa k tomuto základu pridal aj tuniak a losos a potom sa carpaccio prispôsobilo aj "nemäsožrútom", ktorí si mohli pochutnať na zeleninovom alebo ovocnom. Každopádne to, čo mali všetky tieto jedlá spoločné je, že každé z nich je nakrájané na rovnaké tenké plátky. Jedlo je pomerne nové, vzniklo v Benátkach v roku 1950, kedy si grófka Mocenigo vyžiadala surové mäso, avšak nie tatársky biftek. Šéfkuchár jej naservíroval na plátky nakrájanú surovú sviečkovú. Carpaccio, ktoré dostanete v reštaurácii Maximilián, je ale výnimočné. Ide o plátky z chápadiel chobotnice, ktoré vám pripomenú dovolenku pri mori.
Foccacia je typický taliansky chlieb, ktorý sa veľmi podobá na pizzu s tým rozdielom, že je viac vykysnutý a podáva sa len s olivovým olejom, soľou, prípadne s bylinkami a cibuľkou. Podáva sa k jedlám ako príloha.
Myšlienka otvoriť naozajstnú taliansku reštauráciu v Bratislave vznikla počas častých, pracovných a súkromných ciest majiteľa po rôznych kútoch Talianska. Jeho snom bolo zákazníkom priniesť možnosť ochutnať nielen pizzu a tradičné cestoviny, ale aj menej známe, avšak originálne jedlá z rôznych regiónov Talianska.
Je škoda, že ľudia majú taliansku gastronómiu zafixovanú len ako cestoviny a pizzu, a pritom regióny európskej "čižmy" ponúkajú tak rôznorodé jedlá, že by človek potreboval aj dva životy na to, aby ich všetky stihol ochutnať.
Špecialitou tejto reštaurácie sú ryby a morské plody. Produkty, z ktorých jedlá pripravujú, sú vždy čerstvé a výhradne z talianskej produkcie. Čerstvé artičoky, buratta a iné špeciality sú tu samozrejmosťou. Vína, ktoré podávajú, sú od spriatelených vinárov z Talianska z oblastí Vencie, Toskánska, Púglie, Sicílie a Sardínie.
Jedlá, ktoré podávajú, pripravujú kuchári zaučení v Taliansku pod vedením šéfkuchára Gioacchina zo Sicílie. Neváhajte zacítiť vôňu a atmosféru Talianska priamo tu v Bratislave. Veď čo je viac ako posedieť pri dobrom jedle a víne s priateľmi a rodinou.
Obchodná 52
81106 Bratislava
Slovensko
info@restauracia-bratislava.sk
www.facebook.com/Reštaurácia-M...
Zobraziť partnerskú stránku