Zobraziť viac
Sicília na tanieri, a to ani nemusíte za ňou cestovať do ďalekého Talianska. Nechajte svoje chuťové poháriky rozmaznávať morskými špecialitami, typickými pre talianske regióny. Starostlivo ich pre vás pripraví rodený Sicílčan, šéfkuchár Gioacchino.
Morský vlk, v Taliansku nazývaný aj
"branzino" je dravá ryba, ktorá práve v Taliansku patrí medzi najvyhľadávanejšie morské ryby. Typickým pre túto rybu je veľmi kvalitné mäso takmer bez kostí, ktoré sa vyznačuje výnimočnou chuťou. Obsahuje menej tukov, mäso z morského vlka je bohaté na bielkoviny, minerály a vitamíny a tiež obsahuje aj zdravé Omega 3 mastné kyseliny.
Myšlienka otvoriť naozajstnú taliansku reštauráciu v Bratislave vznikla počas častých, pracovných a súkromných ciest majiteľa po rôznych kútoch Talianska. Jeho snom bolo zákazníkom priniesť možnosť ochutnať nielen pizzu a tradičné cestoviny, ale aj menej známe, avšak originálne jedlá z rôznych regiónov Talianska.
Je škoda, že ľudia majú taliansku gastronómiu zafixovanú len ako cestoviny a pizzu, a pritom regióny európskej "čižmy" ponúkajú tak rôznorodé jedlá, že by človek potreboval aj dva životy na to, aby ich všetky stihol ochutnať.
Špecialitou tejto reštaurácie sú ryby a morské plody. Produkty, z ktorých jedlá pripravujú, sú vždy čerstvé a výhradne z talianskej produkcie. Čerstvé artičoky, buratta a iné špeciality sú tu samozrejmosťou. Vína, ktoré podávajú, sú od spriatelených vinárov z Talianska z oblastí Vencie, Toskánska, Púglie, Sicílie a Sardínie.
Jedlá, ktoré podávajú, pripravujú kuchári zaučení v Taliansku pod vedením šéfkuchára Gioacchina zo Sicílie. Neváhajte zacítiť vôňu a atmosféru Talianska priamo tu v Bratislave. Veď čo je viac ako posedieť pri dobrom jedle a víne s priateľmi a rodinou.