CK DAFA travel, Bulharsko
Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku
Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:
Na raňajky vám zachutí banica - slaný koláč z lístkového cesta s balkánskym syrom. Na obed si pochutnáte na šopskom šaláte v najbližšej reštaurácii pri pláži. Na večeru si dáte čevabčiči a mäsové špeciality priamo z grilu s čerstvým šalátom. Takto spoznáte Bulharsko aj po gastro stránke. Medzitým si môžete užívať slnečné počasie na pieskovej pláži viac ako týždeň.
Kupón si môžete kedykoľvek zameniť za kredit. Zistiť viac
Pohodová dovolenka, kde vám okrem pieskovej pláže, stáleho slnečného počasia a chutných balkánskych špecialít nič nechýba.
je malé mesto v juhovýchodnomBulharsku. Leží 52 kilometrov južne od Burgasu. Priemerná teplota v júli je 27 stupňov Celzia. Je to jeden z najobľúbenejších cieľov slovenských turistov v Bulharsku, ktorý sa približne od začiatku 21. storočia zapĺňa hotelmi. Mestom pretekajú dve väčšie rieky: Ropotamo a Ďavolska reka. Neďaleko mesta sa nachádza rezervácia Hadí ostrov.
V útulných izbách penziónu MILA** a MILA 1** len 150 metrov od piesočnej pláže.
MILA**
MILA 1**
Obed je spoločenskou udalosťou a v mnohých reštauráciách je spojený s tancom. Jedlo je korenisté, výdatné a veľmi chutné.
Tarator : studená jogurtová polievka s uhorkou
Kebapcheta : malé, silne korenené rolky z mletého mäsa
Šopský šalát : miešaná zelenina dochutená olejom a citrónom, s nastrúhaným ovčím syrom
Kjufteta : mleté mäso vyprážané na oleji, na masle, alebo grilované na rošte, podáva sa so šalátom alebo zemiakmi
Djuveč : zmes mäsa, zeleniny, baklažánov a cibule, taktiež sa pripravuje aj na vegetariánsky spôsob
Taskebap : teľacie mäso nakrájané na malé kúsky v paradajkovej šťave, dochutené rôznymi koreniami, podávaný s ryžou
Banice : pripravený z niekoľkých vrstiev lístkového cesta plneného syrom a vajcom, obľúbený hlavne ako olovrant
Kjopolu : pečené a potlačené baklažány a papriky s cesnakom a orechmi
Papriky Bjurek : vyprážané papriky plnené ovčím syrom
Sarmi : ryža a mleté mäso zabalené v listoch z kyslej kapusty alebo viničných listoch
V Bulharsku narazíte na širokú ponuku ovocia, ktoré je mimoriadne lacné po celý rok. Na uliciach miest navštevovaných turistami nájdete množstvo stánkov s rýchlym občerstvením, ktoré je rôznorodejšie ako u nás: v ponuke sú najrôznejšie sladké i slané žemle plnené syrom alebo ovocím, domáca pizza, sladké oblátky, varená kukurica či zmrzlina.
Po celej krajine je aj mnoho reštaurácií v ľudovom štýle. Počas svojho pobytu určite zistíte, že bulharská kuchyňa je odlišná od tej našej, pretože obsahuje viac zeleniny, syrov, a niektoré typické korenie, napr. čubrica. Špecialitou je tzv. mastný jogurt – kyslé mlieko, ktoré v teplých letných dňoch príjemne osvieži, odstráni žalúdočné a črevné problémy a zároveň je výborný na spálenú pokožku.
Silno sladená káva je veľmi populárna. Ďalšími obľúbenými nápojmi sú odvary z horských rastlín a sušených listov, hlavne z bazy. Z bielych vín sú to Karlouski Misket, Tamianka a Evksinograde. Medzi ťažké červené vína patria Trakia a Mavroud. Medzi miestne špeciality patrí mastika, ktorá vonia ako fenikel a pije sa zmrazená na drobné kryštáliky.
Krivá 23
04001 Košice
Slovensko
055 38 13 585, +421915 373 270
info@dafatravel.sk
www.dafatravel.sk
Zobraziť partnerskú stránku