(VIDEO) Ako som v predstihu otestovala lanovku z UFO

Keď som sa pred rokom postavila na parapet reštaurácie UFO vo výške 95 metrov nad zemou, netušila som, či dožijem do druhého dňa. A už vôbec som netušila, že o tomto skvelom adrenalínovom zážitku budem písať blog. Keď sa však zjavil ako akcia na ZlavaDna.sk, rozhodla som sa podeliť o túto nezabudnuteľnú životnú skúsenosť.

S odstupom času môžem zodpovedne vyhlásiť, že spustenie sa lanovkou z dominanty Bratislavy – UFO, bolo len začiatkom mojich adrenalínových skúseností. Odvtedy som absolvovala kyvadlový zoskok z mosta Lafranconi, začala chodiť na pole dance a akrobalans, skúsila črevnú sprchu. Áno, jedna šialenosť väčšia ako druhá :) Ale navždy si budem pamätať na „tenkrát poprvé“ – spustenie sa z bratislavského UFO.

 

Prečítajte si aj: TIP: Ďalšie adrenalínové zážitky

 

KEĎ SLOVÁ NESTAČIA

V prípade takéhoto silného a prudko adrenalínového zážitku, z ktorého sa mi aj teraz potia dlane, sú akékoľvek slová zbytočné. Nedokázali by vystihnúť ten strach, nervozitu, stres skombinované s nadšením, vzrušením, radosťou v jednej sekunde. Z toho pamätného dňa, keď som si v duchu prehrávala VHS pásku s mojim krátkym životom, existuje našťastie aj záznam. Autentický a podľa mňa celkom vtipný. GoPro kameru som totiž mala pripevnenú na prilbe a smerovala mi priamo do tváre. Ľudia, príbehy, emócie v priamom prenose, nič hrané, verte mi.

 

I BELIEVE I CAN FLY

„Verím, že dokážem lietať, verím, že sa dotknem neba, ...“ Tieto slová som si v duchu spievala, aby som sa zabavila. Medzitým ma statní hasiči obliekali do výstroja, pripínali helmu a inštruovali ma. Hlavne sa nep... nepustiť! Laná, veľa, veľa bezpečnostných lán. A  kladky, ktoré skúsenými pohybmi zapínali muži, ktorí každý deň nasadzujú život za záchranu ľudí. Poviem vám, len viera v ich dlhoročný hasičský výcvik a prax ma upokojovala. V reštaurácii, ktorá sa v UFO nachádza, som bola po prvýkrát. Nádherné prostredie, skvelé jedlo, unikátny výhľad. Snáď prežijem a prídem si tu vychutnať večeru...

 

TOTO CHCE REPETE

Už vás nebudem napínať, bolo to jednoducho dokonalé. Slnečný, bezoblačný deň, panoráma Bratislavy ako maľovaná, pokojne sa vinúci Dunaj a ja. Vytrasená veverička zavesená medzi nebom a zemou. Cítila som sa naozaj paranormálne :) Prajem tento pocit každému z vás. Nemusíte mať strach, hasiči vedia, čo robia. Verte im. A užívajte si najúžasnejší pocit, keď prekonáte samých seba. A teraz spomínaný záznam z mojej jazdy lanovkou z bratislavského UFO.

 

 

Chcem to zažiť

 

 

P.S. Vidíme sa v júli :)

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Miroslava Ondrušová

Content marketing specialist, ZľavaDňa

Mirka sa venuje textom, písaniu a vytváraniu obsahových kampaní pre ZľavaDňa. Cez príbehy a opisy približuje zákazníkom produkty aj služby a venuje sa aj písaniu blogov. Miluje varenie a všetko súvisiace s gastronómiou. Takisto sa snaží čo najviac cestovať, čítať a pozerať :)

Ďalšie články z kategórie Testujeme: