Milan zo ZľavaDňa odporúča: Pobyty pre rodiny

Dnes začína nový seriál na našom blogu, v ktorom spoznáte našich skvelých kolegov, ktorí sa každý deň starajú, aby ste na ZľavaDňa našli vždy tie najlepšie ponuky.  No a keďže veľmi radi aj skúšame nové zážitky, každý z nás pridá aj pár svojich tipov na zaujímavé tipy aj vianočné darčeky zo ZľavaDňa. Ako prvý sa vám predstaví náš Milan, šikovný grafik/kóder a cestovateľ.

Rodinne pobyty na ZlavaDna

Milan pracuje v ZľavaDňa už od roku 2015, teda skoro 7 rokov. Je náš grafik a hlavne kóder v HTML a CSS a venuje sa aj UX dizajnu. Stará sa o to, aby naša stránka ZľavaDňa bola vždy pekná a funkčná pre všetkých zákazníkov. Má rád šport a tiež jednu zaujímavú zberateľskú vášeň, o ktorej sa doćítate nižšie. Je však aj vášnivý cestovateľ a rád objavuje spolu so svojou rodinkou nové miesta.

Ako sám hovorí, hlavné slovo pri výbere dovolenky má dcérka Nikolka (5 rokov), ktorá už presne vie, ako by mal vyzerať správny pobyt :)  V dnešnom blogu vám teda spoločne odporučia hotely, ktoré spolu navštívili. Môžete sa inšpirovať pri plánovaní najbližsej rodinnej dovolenky alebo pri výbere vianočných darčekov. Pridajú samozrejme aj tipy na zaujímavé aktivity v okolí, ktoré stoja za to!

 

Milan a Nikolka odporúčajú rodinné pobyty

Sojka resort

sojka resort

V tomto rodinnom resorte na Liptove sme boli už 3-krát, keďže dcérke sa veľmi páčilo a chcela sem ísť znovu.

Sojka Resort má veľkú a udržiavanú trávnatú plochu s množstvom preliezok a atrakcií pre deti. Každý deň nafukujú veľký šmykľavkový hrad. Deťom sa určite bude páčiť dvojica bazénov - jeden veľký a druhý  menší určený pre deti. Dobré jedlo si vychutnáte v peknej restauracii v štýle tradičnej koliby. Asi za 5 minut sa pešo dostanete na druhú stranu komplexu, kde vás čakajú ďalšie preliezky a vonkajší bazén. Výhodou hotela je aj skvelá poloha na množstvo výletov po okolí, ktoré sú pohodlne dostupné autom do 30 minút.

sojka resort

Za 3 spoločné dovolenky sme toho po okoli navštívili naozaj dosť. Všetky výlety absolvovala aj naša  dcérka (vo veku 3 až 5 rokov), ktorá ich bez problémov zvládla. Boli sme napríklad na lanovke na Malinô Brdo, odtiaľ sme si spravili túru do obce Vlkolínec. Ak budete mať cestu do tejto tradičnej osady, zastavte sa v Mini ZOO Sidorovo (vstup je zdarma). Pozreli sme si Kráľovstvo Hrabovo, navštívili Obrovo a v Čutkovskej doline sme videli Jelení vodopád. Navštívili sme aj Hrad Likava, kúpele Lúčky a Lučanský vodopád. Okúpali sme sa v akvaparku Bešeňová, pozreli zvieratka v ZOO Kontakt (zvieratká sú u nás veľmi obľúbené) aj pieskové sochy v Piesočkovo, Demanovskú ľadovú jaskynu, presli náučný chodník Príbeh Vody a pozreli ilúzie v galérii Ilusia. Ako vidíte, o skvelé aktivity a zaujímavý program na dovolenke v Sojka Resorte rozhodne nie je núdza.

Piesočkovo
Takéto nádherné sochy sme videli v Piesočkovo.

Sojka resort

 

Hotel Amalia***+

Hotel Amalia

Pobyt sme absolvovali v lete 2021, vyskúšali sme si tak dovolenku počas Covidu.

Hotel Amália leží v kľudnej lokalite a má tiež veľkú trávnatú plochu s preliezkami. Našej Nikolke sa najviac páčil bazén (môžete  si zapnúť bublinky, protiprúd, vodopad...), detský kútik a jazda vlakom (10-15 minút peši je vlaková zastávka, takže si môžete urobiť pekný výlet napríklad do Tatier na Štrbské pleso).

hotel amalia

Na Štrbskom plese sme si začlnkovali, navštívili novú vyhliadkovú Vežu Snov a zabavili sa s ilúziami v Tricklandii. Absolvovali sme túru popri Studenovodských vodopádov a zamávali sme líške Eliške. Odviezli sa lanovkou na Hrebienok, kde sme videli svetelné ilúzie v Kvantárium a cestou dole sme prešli popri drevených medveďoch. Pozreli sme si krásnu a dlhú Beliansku jaskyňu s množstvom schodov. Neďaleko Hotela Amália sa nachádza aj Dinopark Tatry. Dcérke sa však najviac páčilo v Galérii Dobrá hračka, kde sme boli počas pobytu hneď niekoľkokrát.

Líška Eliška, ktorú sme stretli pri studenovodských vodopádoch.

Hotel Amália

 

Tatranský Hotel Sipox***

Hotel Sipox

V lete 2018 sme sa rozholi oddychovať pod tatranskými štítmi v krásnej slovenskej prírode.

Tatranský Hotel Sipox sa nachádza v tichom prostredí. V exteriéri sú pre deti pripravené preliezky, ihrisko na mini futbal a bedminton. Nájdete tu aj vonkajšie posedenie, kde si v lete môžete opekať. Areálom preteká potôčik, ktorý vytvára skvelú atmosféru. Pravú vodnú zábavu si však užijete hlavne vďaka veľkému bazénu. Aj Hotel Sipox má neďaleko vlakovú zastávku, čo je skvelá možnosť dopravy za skvelými výletmi a zážitkami.

hotel sipox

My sme sa boli pozrieť na vyhliadkovej veži Chodnik Korunami stromov, navštívili ZOO Wild Park a pozreli si Strechu dvoch morí. Odporúčam aj unikátne zemiakové pivničky v obci Liptovská Teplička, ktoré vyzerajú ako domčeky Hobbitov. Poprechádzali sme sa okolo jazera na Štrbskom Plese a prešli náučný chodník lesom medzi plesom. Odviezli sme sa lanovkou na Chatu pod Soliskom, kde sme si užívali krásne výhľady na Štrbské plesá. Cestou domom sme si ešte pozreli Tále - jazero Krpáčovo.

zoo wild park
Pivničky v obci Liptovská Teplička sú ako vystrihnuté z Pána prsteňov, no nie? :)

Hotel Sipox

 

Rodinný Hotel Boboty***

Hotel Boboty

Pobyt v Terchovej sme absolvovali v roku 2019.

Rodinný hotel Boboty*** vo Vrátnej doline je veľký hotel v krásnom prostredí na úpätí vrchov Boboty. Miestna reštaurácia má nádherný panoramatický výhľad na prírodu. Užijete si tu aj velký bazén (na náš vkus bola trosku studenšia voda, ale nič hrozné). Hotel má tiež vnútorný detský kútik aj vonkajší priestor s preliezkami.

Priamo pri hoteli si môžete pohladkať ovečky a kozičky, ktoré sa pasú okolo. Neďaleko v lese nájdete aj veľký výbeh pre divé prasiatka, na ktoré sa môžete pozerať aj ich kŕmiť.

Nedaleko hotela Boboty
Neďaleko Hotela Boboty môžete vidieť divé prasiatka :)

Skvelý výlet pre deti je jazda Terchovským kolesovým vláčikom, na ktorej spoznáte túto krásnu obec. Samozrejme nesmel chýbať výstup pri sochu Juraja Jánošíka, odkiaľ je krásny výhľad na okolie. Absolvovali sme menšiu turistiku na rozhľadňu Terchovské srdce. Skoro celý deň sme strávili v Skanzene Vychylovka, kde uvidíte typickú ludovú kultúru, staré domy a pre deti je k dispozící mnozstvo preliezok. V Starej Bystrici sme boli pozrieť jedinečný Slovenský Orloj. Lanovkou sme sa vyviezli na Chleb a urobili si menšiu turistiku po hrebeni na Veľký Kriváň.

Skanzen Vychylovka
V skanzene Výchylovka uviíte tradičnú architektúru a pre deti je k dispozícií kopec atrakcií.

Hotel Boboty

 

Josu v Zuberci

Josu v Zuberci

Dovolenka v Zuberci bola skvelá. My sme ju strávili v Penzióne Josu, vy sa môžete ubytovať aj v kolibe alebo chatkách.

Areál má veľkú plochu s preliezkami, trampolínou a obrovským šachom, kde sa deti do sýtosti zabavia. V penzióne majú aj biliardový stôl a kolky, ktoré sme si samozrejme museli zahrať :) Penzión má perfektný bazén s panoramatickým výhľadom, malý bazénik pre najmenšie deti a aj vírivku. Veľkou výhodou je teplučká voda v bazéne, takže deti sa tam vydržia šantiť naozaj dlho (čo je na rodinej dovolenke určite výhoda :) ). Strava bola veľmi dobrá, jedli sme v štýlovej tradičnej kolibe.

koliba josu
V tradičnej kolibe si pochutíte na slovenských dobrotách.

Urobili sme si turistický výlet Kvačianskou dolinou k vodným mlynom Oblazy a späť. Túto trasu bez problémov zvládnu aj deti. Pozreli sme si kostol sv. Márie na brehu Liptovskej Mary. Prešli sme po stopách Smejka a Tanculienky v archeoskanzene Havránok. Navštívili sme aj  Františkovu hutu, kde sa nakrúcali filmy Nejasná správa o konci sveta a Tisícročná včela. Videli sme ruiny Kostola svätých Kozmu a Damiána, Oravský hrad a archeoskanzen Oravský podzámok. Okrem týchto atrakcií sme navštívili múzeum Oravskej dediny, odtiaľ sme si prešli Brestovskú vyvieračku. Pri Oravskej dedine môžete navštíviť aj Brestovskú jaskynu, deti sem však majú povolený vstup až od 6 rokov. 

Vodné mlyny sú súčasťou náučného chodníka Prosieckou a Kvačianskou dolinou.

Koliba JOSU

 

Chatky JOSU

 

AVENA RELAX HOTEL***

avena relax hotel

Rodinnú dovolenku v krásnom a tichom horskom prostredí Jánskej doliny sme spolu strávili v roku 2017.

Baby friendly AVENA RELAX HOTEL*** ponúka množstvo aktivít pre deti. Napríklad veľký detský kútik pre najmenších, herne pre väčšie deti a vonku sa nachádzajú aj preliezky. Hotel sa nachádza na kopci v tichej lokalite. Ubytovanie a strava boli veľmi dobré, hotel má však na nás trošku menší bazén.

Určite odporúčam absolvovať prechádzky po Liptovskom Jáne, využiť lanovku na Chopok  a túru po hrebeni. Pozreli sme si Stanišovskú jaskyňu, urobili výlet do Liptovského Hrádku kde sme navštívili Hrad a kaštieľ Liptovský hrádok, vyliezli na vrch Hrádok, odkiaľ je prekrásny výhľad. Poprechádzali sme sa v Hrádockom arboréte a v Múzeu Liptovskej dediny sme si obdivovali tradičné drevené príbytky. Skvelý zážitok je aj návšteva parku Mini Slovensko, kde sa nachádzajú miniatúry Slovenských hradov. Navštívili sme aj Artikulárny drevený kostolík Svätý Kríž.

Chopok lanovka
Vyviezli sme sa lanovkou na Chopok.

Avena Relax Hotel

 

Zoznámte sa: Milan zo ZľavaDňa

Ahoj Milan, aké sú tvoje záľuby?

Voľný čas rád trávim hlavne so svojou rodinou. Často vysadnem na bicykel a vybehneme všetci spolu zdolávať cyklotrasy v okolí Trnavy. Medzi jeden z mojich najväčších koníčkov patrí zbieranie replík kovovych a resinových modelov F1 v mierke 1:43, nakoľko som fanúšik motošportu a obzvlášť F1 :)

Zberateľstvo znie ako zaujímavý koníček. Ako dlho sa mu už venuješ? 

Venujem sa mu už viac ako 20 rokov. Formulu som začal sledovať v detstve, kedy sa u nás ešte dala pozerať  len na zahraničných staniciach ORF alebo RTL. Odtvedy mám k nej pozitívny vzťah, a preto sa pri zbierke sústredím hlavne na monoposty od roku 1990 až po súčasnosť.

Stále mi toho však ešte veľa chýba :) Momentálne mám v zbierke viac ako 200 monopostov F1 a kompletnú zbierku monopostov svetových šampiónov Michaela Schumachera a Sebastiana Vettela a tiež kompletnú zbierku monopostov značky Ferrari od roku 1995 po súčasnosť.

zbierka monopostov F1
Milanova široká zbierka monopostov F1

Aké ponuky zo ZľavaDňa si naposledy vyskúšal?

Rovnako ako všetci v ZľavaDňa, aj ja milujem dobré jedlo. Ak sa u nás objaví nová reštaurácia, veľmi radi s kolegami vybehneme večer von a ochutnáme niečo nové. Máme už aj niekoľko overených miest, kam sa vždy radi vraciame. Najradšej mám sushi, ale aj indickú a tradičnú kuchyňu.

Naposledy sme s kolegami posedeli napríklad na tradičných hodoch v Slovenskom Grobe v Reštaurácií U Gálika. Hoci si mäso doprajem skôr výnimočne, tieto husacie hody nikdy nevynechám a teším sa na ne celý rok :)

Najradšej  však cestujem po Slovensku a spoznávam miestne hotely a penzióny. Hlavne teda tie baby friendly, kde si spolu s rodinou môžeme užiť spoločnú rodinnú dovolenku.

Čo je pre teba dôležité pri výbere rodinnej dovolenky?

Naša Nikolka má už pomerne jasnú predstavu, ako by mal vyzerať správny pobyt. Napríklad na dovolenke musí byť jednoznačne bazén - inak to predsa nie je dovolenka, no nie? :) Dôležité sú aj zaujímavé aktivity v okolí hotela, aby sme mohli spolu aktívne tráviť čas. 


Rodinne pobyty na ZlavaDna


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Predstavujeme: