Testovali sme hotel Nezábudka

Pobyt v Clubhoteli Nezábudka nájdete na našej stránke aj v tejto chvíli. Dôvod? Skvelá poloha v Tatranskej Štrbe, útulná atmosféra, veľmi dobrý prístup prevádzkara a personálu.

Interne sme si ho nazvali ako najzáhadnejší hotel všetkých čias na ZľavaDňa.  

Pobyt v hoteli Nezábudka si kúpilo viac ako 1200 dovolenkárov. Medzi naozaj spokojnými hodnoteniami sa objavilo aj niekoľko sklamaných.

Hotel sme pravidelne navštevovali, pán prevádzkar nám priebežne ukazoval vylepšenia, prerábky a dostavby. Ale viete čo? To nestačí. Ak sme chceli zistiť, prečo sa hodnotenia líšia, museli sme sa vžiť do našich zákazníkov a vyraziť smer Vysoké Tatry, Nezábudka.

Všetko, čo sme zistili vám odhalíme v týchto piatich bodoch:

 

1. Turistika ako vínko

Hodnotenia neklamali. Hotel má naozaj skvelú polohu. Uprostred prírody, s výhľadom na Tatry a len 10 minút pešo od vlakovej stanice, odkiaľ vyráža zubačka priamo na Štrbské Pleso. Na Štrbskom môžete dať jemnú prechádzku po náučných chodníkoch alebo naozajstnú turistiku napríklad na Popradské pleso.

My sme si vybrali tú prvú možnosť a vyviezli sme sa lanovkou na Solisko, kde sa ešte lyžovalo, slniečko svietilo a nám sa naskytol neskutočný výhľad. Jednoducho na turistiku a prechádzky v prírode ako stvorené. Ak hľadáte miesto na bujaré večerné párty, poohliadnite sa po niečom inom. :)

Tu sa pristavíme aj pri parkovaní, ktoré niekoľko zákazníkov hodnotilo negatívne. Áno, parkovisko má obmedzené kapacity a ak prídete neskôr večer, môžete mať problém zaparkovať. My sme zaparkovali bez problémov aj o ôsmej večer. Pýtali sme sa aj konkrétnejšie a personál nás ubezpečil, že zatiaľ každý návštevník nakoniec zaparkoval a veľmi radi pomôžu s navigáciou kam a ako.

 

2. Novostavbu nehľadajte

Celý areál hotela je asi najrozporuplnejší. Skladá sa akoby z niekoľkých svetov. V areáli nájdete útulné rodinné zruby so zelenou predzáhradkou a ďalšie zruby pri jazierku práve dostavujú. Ostatné izby sú priamo v hlavnej budove hotela spolu s lobby, reštauráciou a wellness časťou. Izby sú naozaj útulné, čerstvo vymaľované, čisté, s jednoduchým nábytkom a vlastnou kúpeľňou.

A teraz sa dostávame k spoločným priestorom. Nájdete tu parožie, kožušiny či vypchaté zvieratá, ktoré sú vášňou majiteľa. V lobby a jedálni sa striedajú rôzne obklady, viacero druhov nábytkov, dekorácií a veľa veľa dreva. Nečakajte Sheraton, novo postavený hotel ani modernú architektúru. Ak máte radi horskú atmosféru a preferujete dekorácie, drevo a praskajúci krb pred minimalizmom, budete sa tu cítiť útulne a dobre. :)

 

3. Ako u priateľov

Personál naši zákazníci ohodnotili na 4,2 z 5* a musíme povedať, že právom. So zamračenými výrazmi sme sa v Nezábudke naozaj nestretli. Privítali nás s úsmevom a ubezpečili, že ak budeme niečo potrebovať, sú tu pre nás. Recepcia je do 19:00 a potom sa o recepciu stará barman, ktorý je na bare a recepcii až do polnoci. Takže žiadna večierka o desiatej, práve naopak. :)

Stalo sa nám, že na raňajkách sme chceli niečo doložiť alebo že vo wellness neboli plachty a vždy spravili maximum pre to, aby sme boli spokojní a bolo vidieť, že im na hoteli a našom pocite z celého pobytu veľmi záleží.

 

4. Židek by skritizoval, babka pochválila

Žiadne consommé ani ratatouille. Namiesto toho dusené hovädzie, pečené kurča, rezne, domáca polievka a slíže s makom. Jedlo bolo typické domácke a chutilo dobre. Na raňajkách bolo trošku oschnutejšie ovocie, na večeri pár fľakov na obruse a teplo v jedálni ale nič zásadné a naozaj sme sa najedli.

Raňajky sú do 9:30 a ešte presne o pol sme videli personál dokladať jedlo a vítať spáčov s úsmevom, bez akýchkoľvek náznakov nespokojnosti. Takže palec hore v tomto. Na raňajky môžete čakať studené misy, vajíčka aj párky, špekáčky aj klobásky, raňajky na sladko, cereálie a jogurty... je si z čoho vybrať.

Obed sme nevyskúšali, nakoľko sme mali silné turistické plány ale kuchár na raňajkách aj na večeri ukázal, že mu to varí.

 

5. Sauny ako dobrý doplnok

A teraz sa pravdepodobne dostávame ku kameňu úrazu. Wellness centrum hotela Nezábudka je z veľkej časti zrekonštruovaný. Časť s 3 saunami, vírivkou a sprchami je úplne nová. V zadnej časti wellness je plavecky bazén s teplotou vody ideálnou na plávanie, nie však na nejaké to termálne čľapkanie. No a pred bazénom nájdete časť pre masáže a skrášľujúce procedúry, ktoré sú v hoteli najmä doplnkovou službou. Jednotlivé ležadlá a vane na procedúry sú oddelené paravánmi, nakoľko priestory nedovoľujú vytvoriť samostatné miestnosti.

Dané procedúry sú super doplnkom pobytu pre uvoľnenie svalov a mysle, avšak určite ich nemôžeme porovnávať s procedúrami v salónoch alebo špecializovaných spa, kde aj finančne vychádzajú 5x drahšie ako v hoteli Nezábudka.

Celú túto wellness časť by sme nazvali skôr saunami s doplnkovými službami. Nie je nič lepšie, ako sa po výlete či turistike vysaunovať a zaplávať si v osviežujúcej vode ale ak ste sa do hotela Nezábudka vybrali čisto na wellness víkend, ani toto nie je tá správna voľba.

No a zhrnutie? Pre koho je teda Nezábudka vhodná? My veríme, že pre veľa veľa ľudí. Ak hľadajú miesto späté s prírodou (majú aj vlastnú mini zoo), kúsok od desiatok turistických možností, miesto, ktoré má atmosféru horskej dediny.

V Nezábudke nenájdete luxus ani veľký wellness svet ale ak hľadáte ticho, pokoj, milý personál a kus prírody, toto je to pravé miesto.

Spočítané a podčiarknuté, zhrnutie pozitív a negatív hotela Nezábudka:

 

Plusy:

+ Super poloha kúsok od zubačky a Štrbského Plesa

+ Tiché prostredie v prírode

+ Vlastná zoo, detské ihrisko, detský kútik

+ Príjemný personál

+ Domácke jedlo

 

Mínusy:

- Skôr sauny ako wellness centrum

- Svojské dekorácie a rôzny štýl v každom rohu

- Obmedzené parkovanie

Chcem otestovať

 

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Nikolaj Tzankov

B2B Marketing Specialist

Nikolaj sa venuje B2B marketingu a komunikácii s partnermi. Rád píše blogy a vyrába infografiky. Vyštudoval marketing a zaujíma sa o novinky zo sveta marketingu. Má rád dobré jedlo a šport.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: