Skok z lietadla, bez lietadla. Testovali sme Hurricane Factory

Patrím k ľuďom, ktorých láka adrenalín a veľmi som chcel vyskúšať skok z lietadla, no obával som sa, že by som nedokázal vyskočiť. Potešilo ma preto, keď sme na ZlavaDna.sk získali akciu na let v simulátore voľného pádu Hurricane Factory. Hneď sme sa s kolegami dohodli, že si to nemôžeme nechať ujsť a spravili sme dobre. Za 89 eur si 9-minútový let môžete užiť aj vy. 

Pýtate sa, prečo porovnávame skok z lietadla s veterným tunelom? Nuž, odpoveď vám dá hodnotenie nášho spokojného zákazníka :) „Je to bomba. Ako bývalý parašutista môžem len odporučiť. Po tridsiatich rokoch som to zabudol, ale teraz mi to oživilo pocit voľného pádu. Chýba mi tam podvedomý strach - rešpekt z výšky, ale mal som pocit byť o 30 rokov mladší. Mal som viac štartov, svaly si odvykli a je to iný typ záťaže, ale určite si to doprajem pravidelne . Vrelo odporúčam.“



Jediný hurikán na Slovensku
Názov Hurricane Factory je odvodený od sily hurikánu. V presklenej letovej komore s priemerom 4,3 metra a výškou 14 metrov totiž prúdi vzduch rýchlosťou až 270 km/h, čo je rýchlosť skutočného hurikánu. Veterný tunel v Tatralandii je jediným simulátorom svojho druhu na Slovensku. Lietanie vo veternom tuneli je určené všetkým fyzicky zdravým osobám od 5-tich rokov, pričom v tuneli lietate v bezpečnej výške a pod neustálym dohľadom skúseného inštruktora. Sila hurikánu vás teda nezmetie :)

Ešte pred tým, ako začneme opisovať pocit voľného pádu, treba najskôr uviesť pár užitočných informácii. V prvom rade, program Typhoon je rozšírený program, kde máte k dispozícii až 9 minút voľného pádu, ktoré si môžete (ale nemusíte) rozložiť až medzi 3 osoby. Základná dĺžka programu je iba 2 minúty a zodpovedá skoku z lietadla. V programe Typhoon si teda naozaj vychutnáte voľný pád a v porovnaní so základným balíkom máte možnosť naučiť sa aj základy lietania.



Netradičný adrenalín

Poďme už ale k samotnému zážitku. Hoci let trvá iba 9 minút, celá návšteva vám zaberie približne 90 minút. Najskôr sa totiž musí pozbierať skupinka ľudí, ktorá sa spolu vystrieda v tuneli. Čas v tuneli je totiž rozdelený do blokov po skupinkách. Nasleduje krátka prednáška inštruktora, ktorý vysvetlí základné pokyny a znaky v tuneli, vyskúšate si základnú polohu na stoličke a potom dostanete kombinézu a výstroj. Pred letom sa už iba prezlečiete a plný adrenalínu sa postavíte do štartovacej miestnosti, ktorá je spojená s tunelom. 

Pri vstupe do štartovacej miestnosti vám hneď rozdajú štuple do uší, hluk graduje a vy ste len kúsok od tunela. Potom vojdete do predletovej komory, kde sú otvorené dvere do tunela. Tu už nie je počuť takmer nič. Odporúčame neskočiť do tunela ako prvý. Sledovanie ostatných v tuneli vo bás vzbudí skutočný adrenalín a obavy. To je skvelý základ pre nezabudnuteľný zážitok. Sledujete, ako sa pred vami ľudia vznášajú a inštruktor ich na konci vždy „vystrelí“ až do výšky minimálne 10 metrov. A potom príde rad na vás...



Vstup do tunela je vlastne skokom do prázdna. Inštruktor si vás pridrží, no reálne musíte skočiť dnu a poddať sa sile vetra. Vzduch z turbíny vás drží nad mrežou, ktorá vás chráni pred pádom do turbíny. Ten pocit sa popisuje ťažko a na stupnici od absolútnej slobody až po maximálnu skľúčenosť vyskúšate všetko :) Kľúčom k úspechu je pevné držanie tela v správnej polohe. Inak sa rozkolíšete, prípadne vás vietor rozhodí a potom sa v tuneli začnete nekontrolovateľne točiť a poletovať. Preto je super, že s vami vo vnútri inštruktor, ktorí vás koriguje a všetky výkyvy utlmí. Program Typhoon je skvelý práve preto, že máte dosť času zoznámiť sa s voľným pádom, zastabilizovať sa a aj si ho poriadne užiť. 



Záver: skvelý darček pre rodinu i partiu priateľov
Jedno je isté, takýto darček z vašich blízkych určite ešte nikdy nedostal. Je to skvelý a netradičný darček na Vianoce, ktorým môžete „vybaviť“ hneď troch blízkych. Ide o naozaj nezabudnuteľný zážitok, ktorý môžete zažiť iba na jednom mieste na Slovensku, preto ho odporúčame všetkým. Naozaj si to stačí vyskúšať a určite budete simulátor voľného pádu odporúčať ďalej. Neveríte? Tu je pár reálnych hodnotení:

Super zážitok. Je to drahší špás ale stojí to za to. Skvelý inštruktor
Najlepšia akcia , ktorú ste dali :)
Nemám čo vytknúť. Super. Vrelo odporúčame, ideme opäť aj bez zľavy!


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: