Poľské ceny, americká zábava: navštívte Westernové mestečko Twinpigs

Tento krát sme testovali poľské zábavné mestečko Twinpigs neďaleko slovenských hraníc. Ani nie tak priamo my ako naši malí pomocníci (Jakubko 4 a Emmka 10 ). Výzvou bolo zabaviť ich na celú sobotu bez toho, aby použili tablet alebo smartfón . Podarilo sa?  Čítajte ďalej.

 

Poliaci opäť nesklamali

Poľský zábavný park nie je na ZľavaDňa po prvýkrát. Po veľmi úspešnom Rabkolande a Energylandií tento raz predstavujeme nový koncept, kde okrem kolotočov nájdete aj mnoho ďalších atrakcií. Môžete tu stráviť doslova celý deň a ďalším plusom je rozhodne výborná lokalita. Twinpigs leží len kúsok od slovenských hraníc. Pozrime sa teda bližšie na to, ako deň v tomto westernovom mestečku vyzerá.

 

Náhly posun v čase aj priestore

Po bezproblémovej ceste prichádzame na priestranné parkovisko – na moje potešenie bezplatné. Hneď pred vchodom nás vítajú sympatické animátorky oblečené do kovbojského oblečenia. Vyťahujeme kupóny ZľavaDňa, prechádzame turniketom a odrazu...

 

Ocitáme sa na divokom západe začiatkom 19.storočia. Okolo mňa prechádzajú dvaja statní kovboji vo vysokých čižmách, zbrane za opaskom. Podvedome ihneď beriem najmladšiu ratolesť za ruku. Pred nami je postavené naozajstné americké westernové mesto. Z terás vejú americké zástavy, sú tu dobové obchodíky aj reštaurácie. Ale niečo tomu akosi chýba... Nie mestečku, ale nám! Aby sme zapadli a neboli moc nápadní, vchádzame do prvého obchodíka a kupujeme kovbojské klobúky! Vyťahujem zlote a na cene sa len milo usmievam - tu dnes moja peňaženka určite neutrpí :)

Klobúky nasadené a môžeme pokračovať. Zrazu sa deti rozutekajú a ja sa nestačím diviť. Jedno dieťa sa ihneď ocitá vo väzení a na druhé je vypísaná odmena 250 000 amerických dolárov, ak ho niekto nájde DEAD OR ALIVE! Vidím dobre? Vraj mám pohnúť, nech štartujem telefón a rýchlo fotím. Dobre teda, dnes ma už asi nič neprekvapí...

 

Prichádzam k tabuli s rozpisom atrakcií – je ich toľko, že neviem, kde začať. Nechávam to teda na detskú intuíciu – ako prvé vyhrávajú kolotoče.  Tých je tu hneď niekoľko, dve rôzne bobové dráhy, detský vláčik, klasický veľký kolotoč.. Mestečko sa však stále drží svojej témy a ešte aj tieto atrakcie sú v štýle  19. storočia, pripomínajú staré koče, sud z whiskey a tak ďalej.

 

5D kiná – neporovnateľný zážitok

Po celom mestečku sú rozmiestnené viaceré 5D kiná. Sú v tvare veľkej bomby, sopky, starej ponorky podzemného vchodu či vodopádu. Naučená som na klasické 5D kiná z nákupných centier, čakám teda niečo podobné. Som však veľmi milo prekvapená. Kiná sú podstatne väčšie a lepšie prepracované (na rozdiel od tých, za ktoré na Slovensku platíme okolo 6 €). Tu za vstup okrem jediného kina neplatíte nič. Najviac sa mi páčilo kino, ktoré simuluje vstup do podzemia na vozíku. Odrazu sa s vami totiž začne hýbať celý voz a máte pocit, že padáte dolu voľným pádom. Prechádzame cez rôzne prekážky pod zemou, padajú na nás kamene, deti pištia ako o život ( dobre tak aj ja) :) Výborne Poliaci, klobúk dolu!

 

Program animátorov

Vychádzame z kina a počujeme mestský rozhlas. Zvolávajú nás na kovbojskú show, ktoré tu prebiehajú každú hodinu. Animátori sa dostávajú do role hercov. Vidíme  unikajúceho jazdca na koni, divokú prestrelku, kaskadérske kúsky či vykradnutie banky. Ale tam to nekončí, animátori do svojich scénok zapájajú aj deti. A tak, hoci hovoria  čisto po poľsky, do najbližšieho programu sa zapája aj naša dnešná „testovateľka“ Emmka. Spolu so zvyšnými detičkami si čupnú na zem a v tom im kovboj priamo nad hlávkami začne plieskať obrovitánskym bičom. Mne tuhne krv v žilách, aby deti nedostali po tých nových klobúkoch, tie sa však len smejú. Po skončení každý z nich dostáva vyslúžený darček. Emmka, ako jediné dievča v danej skupinke, krásne modré náušničky a malého koníka. No toto! Opätovne tlieskam!

 

Čas doplniť energiu

Twinpigs, samozrejme, nezabudlo ani na hladné brušká. Aj keď nájdete v mestečku viaceré bufety so sladkosťami aj rýchloobčerstvením,  najesť sa môžete ísť aj do klasických reštaurácií. Sú tu hneď 3 – Texas, Mexicana a Old West + kaviarnička PAN CAKE. Nájdete tu všetky klasické jedlá, vyberie si teda určite každý a v reštauráciách môžete platiť aj kartou.

 

Premyslené do detailu

Aktivít, ktoré mestečko zahŕňa je tak veľa, že  sme nestihli prejsť všetky – indoorové aj outdoorové.  Mestečko sa dokonca stále rozširuje a vylepšuje. Rodičov poteší aj nenásilne vzdelávací charakter atrakcií. Deti si môžu vyskúšať „ryžovať zlato“, ukuť podkovu, jedna miestnosť je dokonca 360 stupňové kino, v ktorom sa premieta pristátie na mesiaci.

 

Atrakcie, nočná show aj aquapark – užite si Twinpigs naplno!

Čo sme žiaľ nestihli – keďže sme sa podvečer vracali naspäť domov, je nočná show . Vyzerá naozaj vynikajúco, preto ak by ste si chceli mestečko užiť naplno, odporúčam využiť ubytovanie priamo v mestečku.

A nezabudnime ani na aquapark! Ten obsahuje niekoľko veľkých aj malých bazénov, plavecký bazén, jakuzzi a tobogány. A samozrejme, ani tu šikovní poľskí animátori nezaháľajú. Počas kúpania vás môže zrazu v bazéne prekvapiť stratený pirát!

 

Ide sa domov!

Tak a pomaly sa schyľuje k odchodu. Žiaľ, nejde to ľahko. Stále počujem: „Ešte posledná atrakcia, prosííím...“ No napokon sa cez smutné tváre a slzičky pomaly dostávame k autu.  Sme však plní zážitkov, vybehaní, zabavení a príjemne unavení.

A ako to dopadlo s mojou úlohou zabaviť deti tak, aby nevyužili počas celého dňa ani raz tablet či telefón? Hurá, zvládla som to! Teda nie ja, ale TWINPIGS!

 

Chcem vyskúšať

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Nina Závadská

Senior Sales Reprezentative

Nina pracuje ako obchodný zástupca a keďže je v tíme pracovne jedna z najstarších, na ZľavaDňa od nej nájdete veľa ponúk. Vo voľnom čase tieto ponuky rada testuje, okrem toho miluje psov, spánok, silnú kávu a takmer všetko, čo sa dá čítať.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: