Legenda na kolesách. Testovali sme jazdu na Porsche 911 Carrera 4S

Ak by sa robil rebríček najikonickejších športových áut histórie, nepochybne by sa v tejto luxusnej spoločnosti ocitla aj legendárna Carrera z dielne Porsche. História tohto auta siaha až do povojnovej Európy, kedy vzniklo prvé z 10 rôznych druhov z tejto série. Najznámejšou z nich sa stala už takmer posvätná Carrera 911. Na rovnakých základoch stojí aj nami testovaný model Porsche 911 Carrera 4S, ktorý je nie len luxusným, no aj veľmi ostrým autom. Za 39 eur môžete vyskúšať túto legendu na kolesách aj vy.

Jazda na Porsche 911 Carrera 4S je zážitkom, ktorý by si mal vyskúšať každý milovník áut. Hneď na úvod teda píšeme, že je to ideálny darček pre celé mužské pokolenie bez rozdielu veku. Stačí mať vodičský preukaz. Ide o jeden z najlepších adrenalínových zážitkov, ktoré na ZlavaDna.sk môžete kúpiť. Porsche 911 Carrera 4S vám dáva minimálne 408 dôvodov vďaka ktorým si ho zamilujete.

Stádo koní pod kapotou
Výkon 408 koní a zrýchlenie z 0 na 100 za 4,2 sekundy , to hovorí samo za seba. Kone, ktoré sa ukrývajú pod kapotou tejto automobilovej klasiky, jednoducho nenechajú chladného nikoho – víkendového vodiča, ani skúseného šoféra. My sme vyskúšali bratislavskú 30 km trasu so štartom z čerpacej stanice Shell pri nákupnom centre Bory Mall. Rezervácia vhodného termínu prebehla bez problémov. Ochotný personál nám podľa dostupných kapacít zarezervoval termín a dohodol čas štartu.



Odporúčame prísť pár minút vopred, aby ste mali dostatočný čas pofotiť si autíčko a zároveň položiť inštruktorovi množstvo otázok, na ktoré rád odpovie. Hneď ako sa pohodlne usadíte do tohto športiaku, pochopíte, že nesedíte len tak v hocijakom aute. Športovo ladený interiér s množstvom budíkov, kontroliek a páčok vám pridá na pocite profesionálneho jazdca a vaše ego vystrelí vysoko nad priemer.

Jazda, Bože, jazda
Pri naštartovaní odporúčame započúvať sa do zvuku motora a vyskúšať si na neutrále zašliapnuť párkrát plynový pedál. Pochopíte prečo... Už v samotnom zvuku je cítiť silu tohto auta. V interiéri sedíte samozrejme spolu s inštruktorom, ktorý je na sedadle spolujazdca a pred jazdou vám vysvetlí základné princípy, správanie auta, bezpečnostné pokyny a vaše prípadné otázky. Auto má automatickú prevodovku, takže ani menej skúsení šoféri nemusia mať starosti s ovládaním.



Zaradíte do Déčka, zľahka stlačíte plyn, pomaličky sa rozbiehate, zabočíte smer D2 a po pár metroch jazdy cítite neskutočnú silu auta. Láka vás to stlačiť pedál na podlahu. Odporúčam s týmto nutkaním počkať až na diaľnicu. Zaradíte sa do bežnej premávky a rýchlo si nájdete svoje miesto na vozovke. Respektíve, každý vám ochotne uvoľní miesto v ľavom pruhu a vy môžete bez problémov a s radosťou začať...



Plyn úplne na podlahu, aby sa aktivoval športový režim a plný výkon motora vás nemilosrdne zatlačí do sedadla. Pravý zážitok z jazdy sa začína. Musíme povedať, že je to úžasné spojenie jazdných vlastností auta, rýchlosti a zvuku, ktorý si vás hneď podmaní. Stanete sa otrokom tohto auta a nechcete už nič iné. Čistá závislosť.



Hodnotenie
Kiež by sme s Porsche mohli byť na okruhu. Rýchlostný limit 130 km/h nie je pre toto auto žiadnou výzvou. Ťahá a ťahá, až máte pocit, že táto sila je nekonečná. Maximálka dosahuje až 304 km/h, čo dodať? S autom sme sa aj pohrali. Pár krát sme rýchlosť znížili, aby sme mohli opäť vystreliť ako šíp. Takéto zrýchlenie odporúčame vyskúšať aj vám. Porsche vás pritlačí na sedadlá.

Celkový dojem z jazdy bol dokonalý. Jedinou chybičkou je moment, kedy viete, že prichádza posledný kilometer jazdy a vy budete musieť z auta vystúpiť. K autu nemáme jedinú výhradu. Personál bol milý a ochotný, takže sme nemali problém ani s dohodnutím jazdy. Ide o zážitok, ktorý by si mal vyskúšať každý milovník áut a horúci vianočný darček pre partnera. Určite to ocení, ako my :) Za 39 eur získate skutočne originálny a nádherne adrenalínový darček pre svoju polovičku.


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: