Gastronomický zážitok na Dunaji. Ochutnali sme Surf´n´Turf


Nenápadná loď pri Moste SNP, Botel Grácia, láka na svoju palubu hostí už aj vďaka novej reštaurácii na hornom poschodí. Volá sa Surf´n´Turf
a špecializuje sa na steaky a plody mora. Počujete správne, Surf´n´Turf je zároveň aj názov netradičného typu kuchyne, ktorá sa sústreďuje na spojenie mäsa a darov mora. My sme si boli vyskúšať trojchodové
zážitkové menu pre 2 osoby
, ktoré môžete kúpiť už iba posledný týždeň.
A tu sú naše dojmy.

Keď je stolovanie zážitkom
Z reštaurácie je nádherný výhľad na Bratislavský hrad na jednej strane a UFO na strane druhej. My sme ju navštívili večer a odmenou nám bola romanticky osvetlená panoráma hlavného mesta. Interiér reštaurácie je zariadený veľmi vkusne, moderne, žiadne prehnané doplnky. Príjemne tlmené svetlo a nevtieravá jazzová hudba nám po celý čas umocňovali skvelý pocit z tohto nevšedného priestoru na Dunaji. Navyše nás čakal usmievavý personál, ochotný, no nevtieravý a pripravený ponúknuť 100% servis. Dojem z reštaurácie pred prvým sústom bol na jednotku.



Reštaurácia sa zameriava na morské špeciality, ale aj steaky a je naozaj náročné vybrať si len jedno jedlo. My sme šli však na istotu a ochutnali sme z každého rožka troška. A môžete aj vy, na našej stránke máme spustenú super akciu s trojchodovým menu pre 2 osoby iba za 34,90 eur. V rámci nej ochutnáte viacero špecialít z mora, ale aj pastvín a taktiež fantastický dezert. Skôr, ako sme začali hodovať, čašník priniesol vínnu kartu. My sme neodolali a vybrali sme si biele suché. Neminula nás ani úvodná ceremónia s ochutnávaním vína a ovoňanie korku, čašník zachoval postupy s primeranou noblesou. 



Jedlo, príbehy, emócie

Upozornenie na úvod: nás si reštaurácia naozaj získala, a tak budeme v nasledujúcich riadkoch písať mnoho superlatívov :) Začneme tým, že jedlo, ktoré nám servírovali, sa k nám svojou chuťou doslova prihováralo a lákalo nás, aby sme si dali ďalšie a ďalšie sústo. Ako pozornosť podniku sme ešte pred prvým chodom dostali couvert v podobe domáceho chlebíka (tmavého aj svetlého) s olivovým olejom, nakladaným cesnakom, cibuľkou a paprikou. Nechýbala ani mištička s paradajkou nakrájanou na drobno s bazalkou a korením. Veľmi fajn.



A potom k nám prišiel prvý chod v podobe sviežeho ceviche z lososa a teplého šalátu s plnenými kalamármi. Obidve jedlá boli veľmi chutné, nápadité a štedré. Ceviche je predjedlo alebo hlavný chod zo surových morských (aj sladkovodných) rýb marinovaných v šťave z citróna alebo limetky, dochutený soľou a čili. Náš ceviche z lososa bol výborne dochutený koriandrom a mangom, dookola na malých kopčekoch jogurtu boli poukladané kúsky čili. Stačilo zahryznúť a prvé dojatie bolo na svete. Teplý rukolový šalát s plnenými kalamármi nás preniesol na chvíľku do Chorvátska a zaspomínali sme si na letnú dovolenku. Veru, na ligne už nemusíme čakať celý rok :) V kombinácii s jahodami a šunkovou plnkou boli naozajstnou lahôdkou.




Hlavné chody boli opäť kombináciou chutných morských plodov a šťavnatého mäsa. Kopcovitá porcia slávok si získala naše srdcia vďaka neskutočnému vývaru z masla, vína a koreňovej zeleniny. Oblizovali sme sa až poza uši. Aj vy jete slávky rukami? :) A čo by sme mali povedať na medium prepečený steak s kalamármi a zemiačikmi? Jedná báseň, naozaj. Šťastie by sa dalo krájať ako ten steak, keď sme dojedli a priplávali k nám dezerty. Sympatická panna cotta s lesným ovocím a čarovné créme brulee boli ideálnou bodkou za skvelou večerou, ktorú odporúčame všetkým.


Dávame 10 bodov
Čo napísať na záver? Atmosféra bola príjemná a komorná, personál profesionálny, nevtieravý a veľmi ochotný. No a jedlo? Jedlo bolo jednoducho famózne! Reštauráciu Surf´n´Turf odporúčame najmä zamilovaným párom, ktoré si tu môžu vychutnať nie len skvelé jedlo, ale aj romantický výhľad na vysvietenú Bratislavu na oboch brehoch Dunaja. A rozhodne aj gurmánom, ktorí radi skúšajú nové chute a kuchyne. Surf´n´Turf ich rozhodne nesklame. 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Miroslava Ondrušová

Content marketing specialist, ZľavaDňa

Mirka sa venuje textom, písaniu a vytváraniu obsahových kampaní pre ZľavaDňa. Cez príbehy a opisy približuje zákazníkom produkty aj služby a venuje sa aj písaniu blogov. Miluje varenie a všetko súvisiace s gastronómiou. Takisto sa snaží čo najviac cestovať, čítať a pozerať :)

Ďalšie články z kategórie Testujeme: