Denníček nevesty: Ako sa naučiť tancovať za 4 hodiny

Tento blog je určený všetkým, ktorých čoskoro čaká svadba, ale aj tým, ktorí ju už majú za sebou a chcú si zaspomínať na tie dni chaosu a následného uvedomenia si, že vlastne o nič nejde. :)

Vedela by som tu hodiny a hodiny písať aj o šatách, účesoch, výzdobe, o mnohých momentoch rozhodovania či modrá alebo sivá, tulipány alebo hortenzie. Mňa to totiž čaká o dva týždne a už mi to lezie aj ušami. Aj keď si poviete, že vy to prežívať nebudete, skôr či neskôr vás to úplne vtiahne a vy sa pristihnete, že to chcete mať vyšperkované do posledných detailov. Zrazu vám už nie je jedno akej farby bude kravata, ako budú naservírované koláče alebo na akú pesničku si zatancujete prvý tanec.



A musíme tancovať?
A pri tanci zostaneme, keďže tento môj príspevok je o predsvadobnom tanečnom kurze. Ak ste profi tanečníci a odtancujete celú svadbu bez mihnutia oka, potom vám v dobrom závidím, gratulujem a smelo rovno na parket :). Ale ak ste nikdy žiadne hodiny nemali, ako ja a môj nastávajúci, už pár mesiacov pred vás prepadne taká mierna panika. Na výber máte dve možnosti. Dať to na freestyle a dúfať, že nebude žiadny trapas alebo zaťať zuby a prihlásiť sa na tanečný kurz. Veď čo by ste pre tie šťastné tváre svadobčanov neurobili?

Ja a môj skoro manžel sme sa v nápore zodpovednosti vrhli na tú druhú možnosť. Nie sme na tom pohybovo až tak zle. Na stupnici od medveďku daj labku až po Patricka Swayzieho sme niekde uprostred. Baví nás hýbať sa, nehanbíme sa, len potrebujeme trochu nakopnúť a naučiť kroky. Keďže pracujem už pár rokov v ZlavaDna.sk, výber bol jasný. Prešmejdila som našu stránku a našla som svadobný tanečný rýchlokurz v tanečnej škole  TOP CENTRUM s hodnotením zákazníkov 4,74 z 5 hviezdičiek len za 19,99 €. Na stránke od nich nájdete viaceré tanečné kurzy ale keďže nás tlačil čas, vybrali sme si práve tento.

Ide o štyri 1-hodinovky vo večerných hodinách v tančiarni v Petržalke alebo pri OC Eurovea. V každom štúdiu je iný lektor. My sme si vybrali hodiny v Petržalke a do parády nás dostal lektor Adam. Na výber máte balíky podľa mesiacov a tancuje sa vždy raz do týždňa, takže sa nemusíte báť, že vám to zhltne celé večery. Načasovanie je už na vás, nám vyhovovalo tesne pred svadbou, predsa len človek zabúda rýchlo. ;)

A čo ak to bude trapas?
Kupón sme si zakúpili na aprílové termíny, zaregistrovali sme sa rýchlo a jednoducho online, presne podľa postupu v akcii aj na kupóne. Potom už nás čakala prvá hodina. Trošku sme sa obaja obávali, aby sme si nespravili trapas alebo aby sme neboli úplne ľaví. A viete čo? Stres opadol hneď pri úvodnom predstavení a prvých krokoch. Lektor Adam bol naozaj veľmi milý a chápavý, bolo vidieť, že chce, aby nás to najmä bavilo a chápal, že tam nie sme kvôli profesionálnej úrovni ale radosti z tanca. :)



A tú radosť v nás naozaj prebudil. Spoznali sme veľa iných párov, po hodine sme aj veľakrát pokecali o tom, ako idú prípravy, vymenili si pár inšpirácií. Adam často zavtipkoval a keď niekto niečo pokazil, vôbec sme sa necítili trápne, práve naopak sme sa všetci tak nejak podporovali a najmä chlapi. ;) Tí sa súdržne tľapkali, že už to, čo sa naučili, je super. Na prvej hodine sme riešili najmä držanie tela a partnerov a základné kroky. Počas kurzu sa naučíte valčík, waltz, polku, čardáš, či tango. Jasné, že to nebude na majstrovstvá sveta, ale o to ani nešlo. Na kurze sa neučíte konkrétnu choreografiu ale kroky a rôzne kreácie, aby ste ich vedeli potom zapojiť do vlastného osobitého tanca a aby ste sa chytali na celý váš svadobný playlist. 

A vtedy som to pochopila
Už počas kurzu, a aj teraz po ňom, som si uvedomila jednu vec. Nešlo ani tak o tie figúry a dokonalé pózy. Celé prípravy sú o vás dvoch. Pri všetkom šťastí sa už také prípravy opakovať nikdy nebudú a vy by ste si ich mali užiť naplno! Spoločne sa naučiť niečo nové, zasmiať sa, spoznať nových ľudí... Podstatné je, aby ste boli obaja usmiati a v pohode a presne k tomu nám dopomohol aj tento svadobný rýchlokurz. Máme istotu, že tam nebudeme stáť ako dve polienka a keď sa aj niekde zamotáme do šiat alebo pomýlime, zoberieme to s úsmevom, pretože vieme, že sme spravili maximum a že to je skôr milé ako trápne.

Ak potrebujete trochu vypnúť a mať pár chvíľ pre seba, doprajte si oddych v Chateau Földváry


Mňa aj môjho budúceho zákonného kurz veľmi chytil. Až natoľko, že si to trénujeme doma, na iných svadbách a oslavách. Plánujeme tancovať aj po svadbe, len tak, pre svoju radosť a dobrý pocit. Veľmi nás to baví. A tiež preto, že pri tanci cítite, že k sebe patríte tak nejak inak a omnoho viac. :)




Ak vás to ešte len čaká, držím palce a tento kurz odporúčam všetkými desiatimi. A ak to máte už za sebou, držte palce vy nám, nech to všetko dobre dopadne a nech sú pristúpené šaty tým jediným problémom nášho života.

Tanečný rýchlokurz

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Silvia Gonglíková

Marketing Manager

Silvia sa venuje online marketingu, komunikácii so zákazníkmi a podujatiam. Má rada veci s dušou, zvieratá, svoju rodinu a kamarátov. Za ZlavaDna.sk je ochotná sa aj pobiť. :) Po práci si rada sadne s kamarátmi na pohár kvalitného oroseného a poriadny steak.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: