Adrenalín na 4 kolesách. Testovali sme motokáry v Kart One Arene

V srdci takmer každého muža drieme slabosť pre autá a stroje. Zvuk motora, pach benzínu a oleja, to sú veci pri ktorých spozornie takmer každý chlap. Platí to aj o nás v ZľavaDňa. Preto sme si nenechali ujsť Sprint Race v najväčšej motokárovej hale na Slovensku – v Kart One Arene. Preteky v štýle F1 boli skvelé a môžete ich vyskúšať aj vy.

Pred štartom

Piatok poobede. Sedíme v práci, slnko číha za oknom a myšlienkami sme už v oblakoch, presnejšie za volantom motokáry. Odbilo 16:00 a my nasadáme do áut smer bratislavská Petržalka. Prichádzame pred budovu Kart One Areny a pohodlne parkujeme na veľkom parkovisku pred budovou.
Víta nás pracovník Kart One Arény a jeho „šarmantná asistentka“ na bare, u ktorej si objednávame nápoje na posilnenie pred závodom. Z baru je dobrý výhľad na celú dráhu, kde práve prebieha vyrovnaný súboj. S údivom sledujeme svištiace motokáry na okruhu.
 



Pred vstupom na trať si odkladáme veci do šatne, kde sa dá aj prezliecť. Kupujeme si kukly, ktoré sú podmienkou jazdy. Ak už máte svoju, stačí si ju doniesť. Dvíhame sa zo stoličiek plní očakávaní a kráčame k dverám, smerujúcim na trať. Pracovník arény nám vedľa zaparkovaných motokár začína vysvetľovať pravidlá bezpečnej jazdy. Snažíme sa počúvať a zapamätať si všetko podstatné. Adrenalín stúpa a krv tuhne v žilách a tak sme si nakoniec zapamätali prvú a poslednú vetu inštruktora – dávajte si pozor na trati a keď bliká oranžové svetlo nad traťou, tak nemáme predbiehať a spomaliť.

Formula 1 v malom
Teóriu a inštruktáž máme za sebou a tak nasadíme na hlavu kuklu s helmou. Inštruktor nás usádza do motokár. Každý má tú svoju číselne označenú a na obrazovke sa ukazuje číslo motokáry aj s menom, ktoré si zadáte. Situáciu na trati si tak viete rýchlo kontrolovať na obrazovke nad traťou. Skúšame jemne plyn a brzdu ešte na mieste. Postupne nás púšťajú na okruh jeden po druhom. Dupneme na plyn a ide sa nato! Najskôr sa jazdí 8 minútová kvalifikácia, kedy sa nameria najrýchlejšie kolo. Po každom prejazde okolo obrazovky teda prebehneme pohľadom hore nad trať a kontrolujeme si pozície. Každým kolom máme lepší čas, sme rýchlejší a poznáme okruh lepšie a lepšie. Kvalifikácia končí a inštruktor nás na štarte zoraďuje podľa výsledných časov z kvalifikácie. Prichádza štart za pomoci safety car. Potom je to už na vás a vašich zručnostiach.
 



Posledných pár sekúnd pred závodom sklopíme sklíčko na helme a „žhavíme“ motory. 3,2,1 štart! Čaká nás 20 minút jazdy na plný plyn. Prudko vpravo, potom 2-krát doľava, rovinka na plný plyn... Poradie sa často mení a občas niekto nezvládne zákrutu, dostane hodiny a pracovníci arény mu pomáhajú otočiť motokáru a pokračuje v závode ďalej. Okruh tvorí množstvo zákrut, ale aj dlhá rovinka, kde môžete ísť na plný plyn. Okruh vám dáva dostatok príležitostí na predbiehanie a každý si tak príde na svoje. Ide o závod podobný tomu v F1. Kvalifikácia, štart a predbiehanie...

Ľudia, motokáry, emócie
Po 20 minútach inštruktor máva čierno-bielou štorcovou vlajkou a my vieme, že je to naše posledné kolo do cieľa. Dávame do toho všetko, z plynu uberáme len v zákrutách a každý sa snaží o čo najlepšie umiestenie. Prichádza finálna rovinka a postupne všetci prichádzame do cieľa. Je dobojované. Dávame dole helmy a smejeme sa od ucha k uchu. Zážitok to bol parádny. Dávajú nám do rúk vytlačený papier s našimi časmi na kolo. Priznáme sa, že volant dal našim rukám poriadne zabrať, ale výsledný dojem z jazdy stojí za to!
 



Pár dní pred našim príchodom sa menila trať, ktorá je teraz nová a o pár sekúnd rýchlejšia. Okrem toho prevádzkovateľ kúpil úplne nové motokáry. Prvé dojmy z motokáry a okruhu sú fantastické. Jazda na tomto okruhu vás jednoducho pohltí a nechcete prestať. Ruky boleli od zvierania volantu, chrbát sa ozýval pri prehýbaní v zákrutách, no zastaviť nás mohla až šachovnica na záver.
 

Vyskúšať si môžete aj jazdu na dvojmotokáre


Naše hodnotenie
Motokáry v Petržalke určite prídeme navštíviť znova. Kart One Arena je skvelé miesto na teambuilding pre firmy alebo bezstarostnú jazdu s kamarátmi a blízkymi. Ak hľadáte zážitok a odreagovanie od všedných dní, tak Kart One Arenu odporúčame všetkými desiatimi a dávame 5 volantov z piatich :) Jazda na motokáre je povinnosťou (nie len) pre  milovníkov moto športu. Už od 8,99 eur ju môžete vyskúšať aj vy.

 

Chcem to zažiť

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Nikolaj Tzankov

B2B Marketing Specialist

Nikolaj sa venuje B2B marketingu a komunikácii s partnermi. Rád píše blogy a vyrába infografiky. Vyštudoval marketing a zaujíma sa o novinky zo sveta marketingu. Má rád dobré jedlo a šport.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: