Caj-matcha.sk, Slovensko
Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku
Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:
Matcha je 100 % zelený čaj, ktorý je zomletý na jemný prášok, pri ktorého výrobe nedochádza k fermentácii, nepridávajú sa žiadne farbivá, prísady ani konzervačné látky. Pokiaľ pijete čaj Matcha, tak spotrebujete celý čajový list. To je hlavný dôvod, prečo je čaj Matcha 10-krát silnejší ako bežne uvarená šálka zeleného čaju.
Garantujeme kvalitu!
Táto ponuka je u nás nová, zatiaľ teda nemá žiadne hodnotenia. Prácou len s preverenými partnermi vám ale garantujeme kvalitu. Na ZľavaDňa je momentálne vyše 658 904 hodnotení, ich priemer je 8,9 z 10.
K tomu shake bottle 500 ml zadarmo
Minimálna trvanlivosť: 30.6.2019
Hmotnosť: 120 g - 40 porcií
Pomáha spaľovať tuky
Matcha je druh zeleného čaju, ktorý vznikol pred viac ako 800 rokmi. Zo začiatku ho používali hlavne budhistickí majstri a samurajovia a až pred nedávnom sa začal konzumovať aj v Európe. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok a výsledkom je pozoruhodne zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny.
Matcha je 100 % zelený čaj, ktorý je zomletý na jemný prášok (cca 5 – 10 mikrónov), pri ktorého výrobe nedochádza k fermentácii, nepridávajú sa žiadne farbivá, prísady ani konzervačné látky. Pokiaľ pijete čaj Matcha, tak spotrebujete celý čajový list. To je hlavný dôvod, prečo je čaj Matcha 10krát silnejší ako bežne uvarená šálka zeleného čaju. Nedávne vedecké štúdie prišli k záveru, že Matcha obsahuje 137krát viac EGCG ako v bežnom zelenom čaji. EGCG je najúčinnejší antioxidant bojujúci proti rakovine a výborný pomocník pri spaľovaní tukov. Pri konzumácii čaju Matcha sa zrýchli metabolizmus o 30 – 40% a je často využívaný v boji proti obezite.
Za studena:
Čaj zmiešame s vodou (od 2 dl – 1,5 l podľa chuti) a poriadne pretrepeme. Doporučujeme pridať pár kvapiek limetky alebo trochu ovocného sirupu podľa chuti. Skvelú chuť docielite kombináciou čaju Matcha s vodou a bazovým sirupom.
Je dôležité, aby bol čaj Matcha vždy dôkladne rozmiešaný. Pri príprave za studena použijeme šejker alebo plastovú fľašu.
Za tepla:
Čaj (1 sáčok) zalejeme horúcou vodou (2 dcl) s teplotou cca 70 stupňov a poriadne rozmiešame. Pred prípravou za tepla je ideálnym pomocníkom malý šľahač mlieka na prípravu peny. Skvelú chuť docielime pridaním medu a limetky. Doporučujeme podávať s mliekom na zjemnenie chuti.
Podľa najnovšej publikácie American society of clinical nutrition (spoločnosť zaoberajúca sa zdravou výživou) konzumácia kvalitného zeleného čaju podporuje rovnomerné rozloženie energie v tele a tým o 30 – 40 % zrýchľuje metabolizmus. To znamená, že pitie čaju Matcha významne podporuje chudnutie. Vďaka zvýšenému spaľovaniu kalórií, ktoré vzniká na základe pitia kvalitného zeleného čaju, nemá konzumácia Matcha čaju žiadne negatívne účinky na krvný tlak, na rozdiel od konzumácie liekov na chudnutie.
Čaj Matcha je jedinečný produkt z hľadiska rôznorodosti prípravy. Z čaju Matcha je možné pripraviť niekoľko druhov teplých a studených nápojov, koktejlov, čokolád a zmrzlín. Matcha bežne využívajú vo svojich prevádzkach nielen reštaurácie, bary a čajovne, ale tiež cukrári, šéfkuchári, pekári a ďalší.
Základným rozdielom medzi Matcha a kávou sú živiny, ktoré sa prirodzene v oboch nápojoch nachádzajú. Káva obsahuje silný stimulant. Matcha obsahuje theofylín a theaníny, rovnako ako množstvo minerálov, vitamínov a antioxidantov. Kofeín je veľmi rýchlo pôsobiaci stimulant, ktorý okamžite nájde cestu do krvného obehu. Účinky sa prejavia v priebehu niekoľkých minút a vrcholia v priebehu 30 až 45 minút. Vrchol účinku kávy je často spájaný s nervozitou, potením a následným oslabením či otupelosťou. Naopak účinky čaju, teda látka, ktorá sa v ňom nachádza (theofylín) funguje úplne odlišne. Matcha obsahuje množstvo živín, ktoré obmedzujú vstrebávanie theofylínu do krvného obehu okamžite, čo vedie k postupnému uvoľňovaniu energie za čas 3 – 6 hodín.
Matcha je skutočne 100 % čistý zelený čaj. Neobsahuje žiadne farbivá, prísady alebo konzervačné látky. Dôvodom smaragdovo zelenej farby je množstvo chlorofylu v čajových lístkoch spôsobené zatienením čajovníka. Štyri týždne pred každoročným zberom sú čajové oblasti úplne pokryté plachtami. Táto špeciálna tieniaca technika zabraňuje slnečnému žiareniu až o 90 %, čo má za následok, že rastliny rastú takmer v tme a chýbajúce svetlo si kompenzujú nadmernou produkciu chlorofylu. Práve z chlorofylu, ktorý je obohatený o aminokyseliny, vzniká smaragdovo zelená farba.
Rovnako ako pri víne, tak aj pri čaji Matcha nájdeme široké spektrum tried a akostí. Je určite dôležité zamyslieť sa nad kvalitou čaju Matcha. Medzi hlavné faktory kvality patrí:
Petržalská 8
06001 Kežmarok
Slovensko
info@caj-matcha.sk
caj-matcha.sk
Zobraziť partnerskú stránku
© 2010 – 2024 ZľavaDňa, s.r.o.. Všetky práva vyhradené.
Ochrana osobných údajov |
Nastavenie cookies
Ak hľadáte ponuky v češtine, pozrite sa na SlevaDne.cz.