Nádherný útek zo spoločnosti. Testovali sme útulný kaštieľ Chateau Földváry

Na ZlavaDna.sk máme viacero historických hotelov, či Chateau, z ktorých má každý svoju osobitú atmosféru. My sme sa rozhodli otestovať hotel Chateau Földváry, ktorý sa nachádza pri slovensko-maďarských hraniciach, len 45 minút od Bratislavy, alebo 50 km od Dunajskej Stredy. Presvedčili nás fantastické recenzie, krásne priestory a útulnosť, ktorá z tohto luxusného hotela dýchala. Hotel nás skutočne dostal a za 159 eur si ho môžete na víkend dopriať aj vy.

Chateau Földváry, kaštieľ, oddych

 

 

Nenápadná dedinka Öttevény, nachádzajúca sa neďaleko diaľnice medzi Bratislavou a Győrom, ukrýva neveľký kaštieľ. Hotel Chateau Földváry sa charakterizuje ako bio & eco, organic small luxury butique hotel, čo je dosť dlhé označenie :) Poďme si to teda rozdeliť na drobné. Bio a organic – tak by sa dala označiť naozaj skvelá hotelová kuchyňa, ktorá čerpá z vlastnej záhradky vedľa hotela a vlastných polí na južnom Slovensku. Eco si hotel vyslúžil kvôli svojmu prístupu k udržateľnosti, čo sa prejavuje napríklad používaním prostriedkov šetrných k životnému prostrediu. Small luxury butique je zase synonymum útulnosti, luxusu a historickej atmosféry v hoteli.

 

 


Menší a to je dobre
Kaštieľ je menších rozmerov, no ako sme už viac krát spomenuli, tá neopakovateľná útulnosť je práve jeho najsilnejšou stránkou. Nikde nie je pretlak návštevníkov, personál si vás pamätá a aj vy jeho, no a wellness – to je samostatná kategória. Práve menší počet návštevníkov umožňuje využiť wellness centrum privátne, teda že tam nebude nik iný. Wellness centrum je samostatná kapitola, ku ktorej sa ešte vrátim. Podstatné je, že všetko v hoteli na vás dýcha príjemným teplom domova. Až by ste tam chceli zostať.



Ďalšou výhodou je len 15 kilometrov vzdialené mesto Győr. Úprimne, toto mesto nikdy nepatrilo medzi moje cestovateľské sny a o to príjemnejšie ma prekvapilo. Historické centrum je veľké tak akurát. Dosť malé na to, aby ste ho peši prešli za hodinku dve, dosť veľké na to, aby ste tam zabili popoludnie. V centre sú aj dobré reštaurácie a krčmičky. My sme napríklad zablúdili do Irish pubu s koženými kreslami, kde čapovali Guinness :) Inými slovami, máte tu čo robiť aj mimo procedúr. Okrem toho sa pri hoteli nachádza anglický parčík, kde sme sa príjemne prešli. Ak vám vyjde počasie, môžete si oddýchnuť pri vonkajšom bazéne.

Kuchyňa a wellness na jednotku
Atmosféru hotela aj aktivity sme si už priblížili, teraz je na rade prezradiť, prečo by ste sem rozhodne mali prísť. Tými najdôležitejšími argumentami sú jednoznačne kuchyňa a wellness centrum. Čo to o kuchyni sme už spomenuli. Okrem vlastných surovín sa dbá aj na zdravú stravu. Do veľkej miery sa tu pripravujú špeciality bez lepku, laktózy a klasického cukru. Pokladom každej kuchyne je však kuchár, ktorý má v tomto prípade zlaté ručičky. Večera bola jednoducho fantastická. Až tak, že sme si dali zavolať kuchára, aby sme mu poďakovali. Ako celý personál aj on bol veľmi milý a dokonca nám prezradil jeden recept a plány spraviť počas leta pri bazéne vonkajší bar s grilom. Proste paráda, hneď by sme si k nemu ľahli.



Zlatým klincom našej návštevy bolo romantické privátne spa. Wellness centrum plné sviečok sme mali úplne pre seba. Fínska a parná sauna spolu s vírivkou poskytne komfort aj pre tých najnáročnejších. To, čo na nás zaúčinkovalo najviac, boli detaily. Všade samé sviečky, drobné ozdoby a pohodlný diván pre odpočinok vo dvojici. K takémuto relaxu nemáme jedinú výhradu a sľúbili sme si, že sa tam ešte vrátime.



Treba vyskúšať!
Čo dodať na záver? Asi len to, že sa tam určite vrátime. Musím povedať, že sme s priateľkou navštívili už 4 historické hotely a aj napriek tomu dýchal tento špecifickou atmosférou. Personál bol výborný a v podstate všetci, až na kuchára, vedeli po slovensky. Kuchyňa bola fantastická a skvelé bolo aj wellness centrum. To je to, čo vyžaduje každý návštevník od pobytu. Už toto by stačilo, no Chateau Földváry ponúka ešte viac. Už asi 4-tý krát spomeniem príjemnú a útulnú atmosféru, fajn polohu blízko zaujímavého mesta a skutočný útek z reality. Vnútorný pokoj vám vydrží aj pár týždňov, až kým to niekto v práci nepokazí :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: