Praha, Krakow či Alpy do 50 eur? Pozrite si naše tipy na výlety s nízkym rozpočtom

Plánovanie, balenie batožiny, cestovná horúčka, more zážitkov a na konci toho všetkého krásne spomienky. Cestovať je jednoducho skvelé! Prinášame vám výber pobytov a výletov, ktoré si u nás kúpite za maximálne 50€. 

Belianske Tatry ako na dlani

Začneme v krásnych Belianskych Tatrách. Čakajú tu na vás dokonalé výhľady, horský vzduch, turistické chodníčky, kopec parádnych výletov a najmä oveľa menej turistov ako vo Vysokých Tatrách. Hotel Magura sa nachádza priamo v turistickom centre Belianskych Tatier - v rázovitej obci Ždiar. Všetko bude teda pekne pokope. 

Musíte navštíviť: Belianska jaskyňa, Lovecký zámoček Hohenlohe, dedinka Osturňa, Zelené pleso, Chata Plesnivec, Múzeum Ždiarsky dom

Kúpiť od 49 €

 

 

Veľké Malé Karpaty 

Malé Karpaty toho ponúkajú oveľa viac, ako by ste si mohli myslieť. Centrom tohto neveľkého pohoria je vinárske mesto Modra. Malé mestečko pod vinohradmi je rajom najmä pre milovníkov vína! V miestnych pivničkách nájdete vína, o akých sa vám ani nesnívalo. :) 

Musíte navštíviť: zrúcaniny kláštora Katarínka, kaštieľ v Budmericiach, Hrad Červený Kameň, Hrad Biely Kameň, jaskyňa Driny

Kúpiť od 49 €

 

 

Za Majstrom Pavlom do Levoče

Levoču si každý spája s legendárnym oltárom od Majstra Pavla. Áno, toto veľdielo nesmiete vynechať. V okolí Levoče je toho ale oveľa viac. Hotel U Leva tvoria dva zrekonštruované meštianske domy priamo v historickom centre. Môžete sa teda tešiť na priam výnimočné ubytovanie. A nezabudnime, že Slovenský raj je od Levoče čo by ste kameňom dohodili. :)

Musíte navštíviť: Thermalpark Vrbov, Spišský hrad, Travertínová kopa Sivá brada, Tomášovský výhľad

Kúpiť od 49 €

 

 

Turistický raj za oknami

Predstavte si to: Ráno sa zobudíte, nad vami sa týčia Chopok s Ďumbierom a pod oknami máte turistický raj. Vitajte v horskom hoteli Trangoška! Toto ubytovanie síce neposkytuje luxus a služby veľkých hotelov, turisti v nej ale nájdu priam dokonalú základňu na svoje výpravy. Pre skôr narodených môže ísť o dokonalý výlet za svojou mladosťou plnou chát a výletov. :)

Musíte navštíviť: Jaskyňa mŕtvych netopierov, Ďumbier, Chopok, Ďurková útulňa, Tále, Čiernohronská lesná železnica, Bystrianska jaskyňa, Dedečkova chata

Kúpiť od 49 €

 

 

Za históriou do Prahy

Do Prahy sa dá chodiť zas a znova. Ak ste tam ešte neboli, odporúčame všetkými desiatimi! 4* hotel Praga 1885 dokonalo pasuje do historickej zástavby, navyše centrum budete mať na skok. Dokonalá kombinácia! Česko je však známe aj výborným pivom a kuchyňou, takže na svoje si prídu aj gurmáni. :) Aby sme vás navnadili, prečítajte si nášho sprievodcu Prahou

Musíte navštíviť: Pražšký hrad, Václavské námestie, Pražský orloj, Zoologická záhrada, Petřín, Karlov most 

Kúpiť od 49 €

 

 

História, na ktorú nie sme hrdí

Kehlsteinhaus alebo jednoducho Orlie Hniezdo je stavba pôvodne slúžiaca ako horské sídlo Adolfa Hitlera. Dnes nás udivuje najmä svojou polohou a históriou. Nachádza sa totiž uprostred hôr s výhľadom ako pre bohov. Spolu s Orlím hniezdom navštívite počas zájazdu smaragdové jazero Königsee. Farby, ktorými sa toto jazero pýši vás ohromia! 

Kúpiť za 39 €

 

 

6000 historických objektov pekne pokope

Áno, v Krakove nájdete neuveriteľných 6000 historických objektov! Neuveríte, pokiaľ to sami nezažijete. Medzi najznámejšie pamiatky Krakova patria Collegium Maius (najstaršia budova univerzity v Poľsku), Rynek Glowny, Mariánsky kostol, Kráľovský hrad, Wawelská katedrála, Kráľovské komnaty a Dračia jama. Ako bonus si nezabudnite nakúpiť kilá krowiek! :)

Kúpiť za 50 €

 

 

História a trópy za jeden deň

Budapešť patrí medzi najkrajšie mestá Európy takže na svojich cestách ju určite nevynechajte! Krásna budova parlamentu, historické centrum, ale aj vynikajúca kuchyňa a všade prítomná história. Na tomto výlete vás však čaká aj návšteva najväčšieho morského akvária v strednej Európe. Z historických ulíc sa tak prenesiete rovno do trópov. Kombinácia na pohľadanie! :)

Kúpiť za 18,90 €

 

 

Stratení v kamennom meste

Áno, nejako tak sa môžete cítiť počas návštevy v Adršpašsko-teplických skál. Toto skalné mesto je najväčšie v strednej Európe. Krásna a veľmi obľúbená je aj prírodná rezervácia Broumovské steny. Ako vidíte, tento kraj je jednoducho nutnosťou pre každého, koho fascinujú diela prírody. Navyše, ubytovanie v chatkách vás prenesie rovno do čias detských táborov. :)

Kúpiť od 42 €

 

 

Máte nejaké skúsenosti s nízkonákladovým cestovaním? Aké by ste dali ostatným rady a tipy? Niekedy stačí málo, aby ste zbierali zážitky, na ktoré sa nezabúda. Nevzdávajte to ak si nemôžete dovoliť drahé hotely. Spomienky na výlety vám predsa ostanú do konca života! :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Michal Kösegi

PPC, Social Media

Michal je najmladším členom marketingového tímu. Na starosti má najmä správu sociálnych sietí a PPC kampane. Okrem toho píše blogy a pomáha kde treba. Zaujíma sa najmä o nové technológie a marketing. Miluje hory a bicykel, takže vo voľnom čase má o program postarané.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: