Netradičná turistika: Spoznajte Slovensko cez adrenalínové zážitky!

Cestovať a objavovať naše krásne Slovensko sa dá rôzne. Niekto miluje turistiku, druhý zasa rád navštevuje pamiatky a múzeá, prelieza jaskyne či ochutnáva chute regiónov cez lokálne jedlá. Čo by ste však povedali, ak by sme vám predstavili známe aj neznáme miesta z inej perspektívy? Radi vyhľadávate extrémne zážitky a milujete adrenalín? Spoznajte našu krajinu netradične, cez adrenalínové a extrémne zážitky!

 

Pripútajte sa, prosím

Hovorí sa, že krajinu spoznáte najlepšie z okna vlaku alebo iného dopravného prostriedku. To by sme však neboli odborníci na netradičné zážitky, ak by sme vám neponúkli niečo špeciálne. :) Pripútajte sa, prosím! Krásne výhľady na slovenskú krajinu si totiž môžete užívať za volantom nadupaného elektromobilu Tesla Model S P85+. Že elektromobily nie sú žiadne športiaky? Omyl! Tento ekologický predátor skrýva pod kapotou úctyhodný výkon 310 KW. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 4,2 sekundy a maximálnu rýchlosť vytiahne až na 210 km/h. Čaká vás adrenalínová jazda po západnom Slovensku, akú ste ešte nezažili. Vyberte si štartovacie mesto spomedzi Bratislavy, Trnavy alebo Nitry a na hodinu sa vcítite do kože profesionálneho pretekára. Elektromobil Tesla S je navyše najbezpečnejším autom amerických crash testov, v ktorých predbehol napríklad aj také Volvo. Zošliapnite plynový pedál tohto elegána až na podlahu a spoznajte nespútanú elektro silu!

Chcem vyskúšať

 

 

Synonymum rýchlosti okolo Bratislavy

Asi každý milovník rýchlej jazdy sníva o svojom červenom Ferrari.  Len si to predstavte, nespútaná sila 490 konských síl vo vašej moci... Už viac nemusíte snívať. Dáme vám možnosť sadnúť za volant talianskeho dravca so zrýchlením na 100 km/h za 4 sekundy. Zoznámte sa, volá sa Ferrari F430 s maximálkou 310 km/h. Vyskúšať si môžete aj druhého krásavca, Lamborghini Gallardo. Vyskúšajte si jazdu v bežnej bratislavskej premávke, skutočnú rýchlosť týchto tátošov však otestujete najlepšie na diaľnici alebo na prázdnych okresných cestách, ktoré sú plné ostrých zákrut. Trasu si môžete zvoliť sami, prípadne si necháte poradiť od skúseného inštruktora. Idete do toho?

 

Chcem vyskúšať

 

 

Slovensko z vtáčej perspektívy

Spoznávať Slovensko sa dá aj z netradičnej perspektívy a takýto zážitok stojí rozhodne za to. Viete si predstaviť, ako môžu vyzerať z hora také Senecké jazerá alebo napríklad ruina kláštora Mariánska Čeľaď? Zažite s priateľmi netradičný deň, vzlietnite do oblakov a užite si let v lietadle ponad mnohé krásy nášho Slovenka! Ak sa medzi vami nájde aj jeden odvážlivec, môže si pilotovanie vyskúšať na vlastnej koži. Počas letu sa dá filmovať aj fotografovať, ak samozrejme nie ste práve pilotom. ;) Na tento zážitok tak budete spomínať ešte dlhé roky alebo sa s ním môžete hrdo pochváliť svojim známym. Letieť sa dá z letísk Nové Zámky alebo Kráľová pri Senci.

 

Chcem vyskúšať

 

 

Zdolajte obra v Slovensko krase

Ak milujete turistiku a krásnu prírodu, odporúčame vám preskúmať 7 turistických trás, na ktoré sme právom hrdí. Dnes sa nám však jedná o nefalšovaný adrenalín, chceme predsa objavovať Slovensko netradične. Ďalší tip na skvelý zážitok nás preto zavedie na východ Slovenska, presnejšie do Zádielskej tiesňavy. Nájdete tu monumentálny ihlanovitý obelisk  s názvom Cukrová homoľa. Meria úctyhodných 105 metrov a je preto najvyššou skalnou vežou v Slovenskom krase, ale aj na celom Slovensku. Vydajte sa so skúseným inštruktorom zdolať jej vrchol. Garantujeme, že vás čaká nezabudnuteľný deň plný turistiky, krásnej prírody, ale hlavne adrenalínu. Deň výstupu začína v Zádielskej doline, odkiaľ sa vydáte na zhruba polhodinkovú túru pod Cukrovú Homoľu. A tu začína celé dobrodružstvo - výstup na jej vrchol. Nemusíte sa ničoho báť, pod dohľadom vás bude mať skúsený certifikovaný inštruktor. Dostanete samozrejme inštruktáž k lezeckým technikám a tiež potrebnú horolezeckú výstroj a svoje lezečky – špeciálnu obuv na lezenie.

 

Chcem vyskúšať

 

 

V koži Robinsona

Vráťme sa opäť na Záhorie. Pri obci Láb sa totiž dá prežiť jeden unikátny a hlavne užitočný deň. Naučíte sa tu prežiť v divočine.  Zvládli by ste to na ostrove ako Tom Hanks, prežiť v prípade vojnového konfliktu či dokonca zombie apokalypsy? (človek nikdy nevie...) Po absolvovaní takéhoto 24-hodinového kurzu určite! Pod ochranné krídla si vás zoberú inštruktori, ktorí majú  dlhoročné skúsenosti z ozbrojených a spravodajských zložiek. Naučíte sa napríklad orientovať v teréne, prekonávať nebezpečné miesta, rozložiť oheň, získať potravu a mnohé ďalšie užitočné zručnosti. Existuje lepší spôsob ako spoznať lepšie prírodu na západnom Slovensku? Myslíme, že ani veľmi nie. :)

 

Chcem vyskúšať

 

 

Kysuce, Kysuce, na lyžovačku súce

O tom, že Kysuce sú skvelé na letnú dovolenku sme vám už písali. V lete tu oceníte bohaté možnosti turistiky alebo niektorú z ôsmich kysuckých rozhľadní. Prvý sneh však všetko zmení, užívať si krásy tohto rázovitého kraja sa dá naplno práve v zime. Nájdete tu totiž vychýrené lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača – Oščadnica, ktoré ponúka všetko, čo pre ideálnu lyžovačku potrebujete. Možnosti ubytovania, 14 km pravidelne upravovaných zjazdoviek všetkých náročností, bežecké trate, servis a požičovne lyží, množstvo zábavných atrakcií. Jednoducho ideálne miesto na správnu lyžovačku.

 

Chcem celodenný skipas Chcem sezónny skipas

 

 

Turistika na vlnách

Čo by to bolo za adrenalínové objavovanie Slovenska, ak by sme nespomenuli naše rieky. Na vode je predsa plno zábavy! Či už patríte medzi skúsených vodákov alebo chcete po prvý raz  vyskúšať niečo nové, na vlnách takého Váhu či Hornádu zažijete poriadnu dávku adrenalínu. Staňte sa rafťákmi a pokúste sa zdolať naše vodné toky. Ale pozor – nikomu rozhodne nič nedarujú, je to skutočná výzva!

 

Chcem splavovať Váh Chcem splavovať Hornád Chcem sa plaviť po Dunaji

 

 

Ako vidíte, Slovensko sa dá objavovať aj skutočne netradičnými spôsobmi. Cestovanie po našej krajine môže byť nevšedné, dá sa okoreniť štipkou adrenalínu. Ak vyhľadávate nové a zaujímavé zážitky, odporúčame využiť niektorú z extrémnych ponúk, ktorá vám zaručene zdvihne hladinu adrenalínu. :)

Ďalšie adrenalínové tipy

 

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: