Kde v Bratislave na kvalitný streetfood? A zostane vám aj na pivo

Úroveň gastronómie v našom hlavnom meste za posledné roky stúpa. Dôkazom toho je určite aj jedlo z ulice alebo ak chcete, streetfood.  Pouličné občerstvenie zažilo svoj celosvetový boom pred niekoľkými rokmi a tento fenomén neobišiel ani Bratislavu. Nájdete tu množstvo naozaj vychýrených prevádzok a stánkov. Kedysi ste na ulici mohli zahnať hlad s hot dogom, bagetou alebo bratislavskou klasikou richmanom :) Dnes je to už o poznanie pestrejšie. A čo je najlepšie, kvalita u nás nezaostáva za svetovými metropolami.

Streetfood však dostal nálepku aj ako pomerne drahšia varianta rýchleho občerstvenia. Už sa dávno nejedná len o hot dog za €uro. To však neznamená, že tieto pochúťky musia zruinovať vašu peňaženku. Čítajte ďalej a dozviete sa, kde v Bratislave môžete ochutnať skvelé jedlo na ulici. A rozhodne vám v peňaženke zostane dosť aj na následné posedenie s kamošmi :)

 

Street Food & Cafe Possonium

Ak ste boli niekedy v Budapešti, možno ste navštívili miestne street food gardens. V príjemnom prostredí sa tam dobre najete, dáte si kávičku a zrelaxujete. Tento koncept dobrého jedla a oddychu nájdete už aj v Bratislave. Opustený dom na Kýčerského ulici sa podarilo premeniť presne na takýto priestor. Posedieť môžete vonku aj vo vnútri a na výber máte z množstva obľúbených streetfoodových prevádzok. Predstavím vám hneď dve z nich.

 

Unas Street food

Svoje chute a prípravu prezentovali 5 rokov na najväčších bratislavských street food festivaloch. Výsledok? So svojim burgrom získali 1. miesto v súťaži Austria Burger Champion 2018! Burger vám tu naservírujú priamo zo svojho trucku. Ochutnajte burger od skutočných šampiónov. Z našej ponuky na ZľavaDňa máte teraz na výber Burger Lokál alebo Bluecheese whiskey.

 

Chcem vyskúšať

 

 

Laksa & Grill

V priestore Street Food & Cafe Possonium ešte chvíľu zostaneme. Z exteriéru sa však presúvam do vnútra. Postavím sa k okienku s nenápadným čiernym nápisom na žltom pozadí. Laksa & Grill je však miesto bohatých chutí. Ak hľadáte niečo dobré z krajín Východu, ste na správnom mieste.  Vegetarián či milovník mäsa, tu si vyberie každý. Ochutnať môžete napríklad obľúbený hummus s falafelom na arabskom chlebíku. Alebo máte radšej rice bowl? Ten si tu dáte s kuracím mäskom alebo s tofu.

Chcem vyskúšať

 

 

Ty Somaru

Ak sa rozprávame o Mekke pouličného občerstvenia v Bratislave, myslíme tým Kamenné námestie. Tento priestor je milovníkom street foodu veľmi dobre známy. Práve tu nájdete na jednom mieste niekoľko vychýrených stánkov. A leží tu aj kúsok Mexika. Zakladatelia Ty Somaru milujú mexické jedlo snáď odjakživa. A tak si otvorili vlastný podnik. Jedlo pripravené od fanúšikov mexickej kuchyne sa pozná na prvé sústo. Odporúčam vyskúšať napríklad klasické burrito.

Chcem vyskúšať

 

 

Filip's Bistro & Coffee

Každý dobre pozná ten pocit, kedy by si odskočil na niečo rýchle, sladké a  hriešne dobré. Obchodná ulica je na to ideálna. Sladučké belgické wafle s domácou šľahačkou vo Filip's sú presne tým jedlom, ktoré vylepší každý deň :)

Chcem vyskúšať wafle

 

 

V jesennom počasí nám všetým určite dobre padne zohriať sa. Už ste ochutnali zapečené hranolky s originálnou gravy omáčkou? Na jeseň ako stvorené!

Chcem vyskúšať hranolky

 

 

BLUE BEAR Restaurant & Bar

Ak sa bavíme o street foode, nesmieme zabudnúť na reštauráciu, ktorá do Bratislavy prináša originálne chute Ameriky. Veď jedlo z ulice preslávila práve krajina pruhov a hviezd :) Nejedná sa však o klasický stánok s pouličným občerstvením. Blue Bear je dôkazom toho, že jedlo z ulice sa dostalo na menu klasických reštaurácii a šéfkuchári s ním dokážu naozajstné divy. Veď posúďte sami, ochutnali ste už niekedy husací burger? Zaspomínať na sezónu hodov môžete aj takýmto originálym spôsobom na degustačnom menu vo dvojici.

Chcem vyskúšať

 

 

Bigger

Od pikantného mexického, cez burger s hríbikmi a cibuľkou smaženou na víne, až po klasiky s vajíčkom a slaninkou. Reštaurácia Bigger je presne to miesto, kde chcete zobrať partiu kamošov a užiť si parádny večer. Kuchyňa tu funguje až do 21:30 :)

Chcem vyskúšať

 

 

Vo videách pre vás skúšam všetko možné. Ochutnávam, skáčem z mosta alebo sa snažím zvládnuť porciu rebier pre celú partiu :) Navštívila som aj niektoré prevádzky, o ktorých ste práve čítali. Pozrite si moju video ochutnávku:

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Hargašová

Online marketing špecialistka

Barborka má pod palcom všetky sociálne siete, hlavne jej obľúbený Instagram :) Okrem toho pre vás rada píše blogy, chystá tematické kampane a hviezdi vo vlogoch. Zo všetkého najradšej však pečie, čo robí radosť nielen jej, ale aj všetkým kolegom v ZľavaDňa.