Bratislava plná romantiky: Zoberte svoju lásku za zážitkami

Hlavné mesto je plné príjemných uličiek a romantických zákutí. A to nielen v jeho centre! Oslávte sviatok zamilovaných spoločnými zážitkami v očarujúcej Bratislave. Inšpirujte sa našimi tipmi na  miesta, kde môžete stráviť láskyplné chvíle so svojou polovičkou.

Pozrieť všetky Valentínske darčeky

Valentínska plavba

lod plavka bratislava romantika

Hľadáte výnimočný tip, ako prekvapiť svoju lásku? Užite si večernú plavbu po Dunaji. Objavte čaro sviatku zamilovaných na modernej výletnej lodi. Počas plavby si vychutnáte chutnú večeru pri sviečkach. Čaká na vás polievka z pečených paradajok, bravčová panenka  v orechovej kruste a cisársky trhanec so slaným karamelom. Pri jedle vám bude robiť spoločnosť živá hudba. Vychutnajte si atmosféru krásne osvetlených bratislavských pamiatok. Nalodiť sa na Loď lásky môžete v deň svätého Valentína - 14. februára o pol siedmej večer. Vstupenky si môžete kúpiť na Lod.sk.
 

Privátny saunový svet či večera v hoteli Dolphin****

dolphin valentin sauna vecera zlava

Večera + privátny wellness

Bratislavský hrad

bratislava hrad romantika

Neexistuje nikto na Slovensku, kto by nepoznal dominantu hlavného mesta – Bratislavský hrad. Od roku 1811 kedy vyhorel, až do roku 1953 kedy sa začalo s jeho rekonštrukciou, bol hrad len ruinou. V tomto období sa dokonca uvažovalo o jeho zbúraní a na jeho mieste sa mali postaviť iné budovy. Našťastie sa tak nestalo a v súčasnosti je obľúbeným miestom zamilovaných. Z hradu je očarujúci výhľad na Dunaj, bratislavské mosty, reštauráciu a výhliadku UFO a Petržalku. Hradné nádvorie Bratislavského hradu ožíva najmä počas západu slnka. Radi ho sem chodia pozorovať domáci aj turisti. Prejdite sa sem pred romantickou večerou so svojou polovičkou. Určite vám potom bude lepšie chutiť! 😊

Sad Janka Kráľa

sad janka krala romantika bratislava

Bratislava má svoj kúsok zelene uprostred betónovej džungle práve v Sade Janka Kráľa. Z centra mesta ste tu za krátky okamih. Môžete sa sem prejsť pešo cez Starý most, alebo Most SNP. V Sade Janka Kráľa, ktorému dominuje socha štúrovského básnika, si môžete posedieť na nových lavičkách a poprechádzať sa popod listnaté stromy. Máte na to dosť veľký priestor. Sad sa rozprestiera na ploche 42 hektárov. Počas Valentína  nebudú síce stromy krásne zelené, no aj napriek tomu pôjde o príjemný zážitok. Sad Janka Kráľa sa môže pochváliť bohatou históriou. Ide o najstarší verejný park v strednej Európe a jeden z najstarších stredoeurópskych parkov vôbec.

V niekoľkých blízkych reštauráciách sa dá posedieť a dobre najesť. Sad Janka Kráľa patrí k lokalitám denného relaxu v hlavnom meste. Vyplatí sa sem prísť v každom čase. Je to ideálne útočisko pred mestskou šeďou v každom ročnom období.

Romantické pobyty

Zámocký wellness pobyt v Grand Vígľaš****

the grand viglas valentin

Pobyt na zámku Grand Vígľaš


SPA zážitok a 3-chodová večera v hoteli Zlatý Kľúčik

zlaty klucik valentin

Romantický wellness pobyt v hoteli Zlatý Kľúčik


Šľachtický wellness pobyt v Château Appony****

chateau appony valentin

Wellness pobyt v Château Appony
Pozrieť všetky Romantické pobyty

Galéria Danubiana

danubiana bratislava romantika

Danubiana je jedno z najromantickejších múzeí moderného umenia v Európe. Nachádza sa len necelých 20 km južne od Bratislavy a volá sa podľa rieky, ktorá ju obkolesuje. Okrem výnimočných priestorov a vzácnych umeleckých diel, sa môžete pokochať aj pohľadom zo strechy múzea. Uvidíte odtiaľto dokonalý západ slnka, Bratislavu, Malé Karpaty a majestátny tok Dunaja. Vo veľkom parku, ktorý galériu obkolesuje, uvidíte sochárske diela známych slovenských a svetových umelcov. Tento polostrov umenia láka nielen milovníkov obrazov, ale aj všetkých tých, ktorí vedia oceniť spojenie vkusnej architektúry a prírodných krás.

Gastronomické zážitky

valentin gastro

Ku dňu zamilovaných patrí aj skvelé jedlo. Valentínsky večer môžete stráviť v reštaurácii Makery, kde vás hravou formou presvedčia, že láska ide nielen cez žalúdok, ale môžete pri príprave jedla zažiť aj veľa zábavy. Ak chcete pre svoju polovičku pripraviť originálne valentínske prekvapenie, toto je to správne miesto. Netradičná večera, kde si zjete to, čo si sami navaríte, je ideálnou voľbou na zaľúbené rande. Jedlá môže pripraviť každý z prichystaných surovín s pomocou video aplikácie na tablete, ktorá profesionálom aj amatérom poskytne zážitok zo spoločného tvorenia. Úspech je zaručený!
 

Wellness a večera v Holiday Inn**** Trnava

holiday inn trnava valentin vecera wellness

Wellness a romantická večera v Holiday Inn

Pozrieť všetky Romantické večere

Slavín

slavin bratislava romantika

 

Známa turistická atrakcia skrýva oveľa viac než len vojenský pamätník. Aj tu nájdete odľahlé miesta medzi stromami s perfektným výhľadom na celé mesto. V Bratislave je iba málo romantickejších miest, ako je toto. Výlet môžete spojiť aj s prechádzkou a na kopec si vyšliapať so svojou láskou po vlastných. Ak sa vám nechce chodiť, odvezte sa miestnym autobusom 147 z Hodžovho námestia. Skvelou trasou sú aj schody, ktoré sa začínajú na Miškovej ulici a dostanete sa nimi až na Ulicu Fraňa Kráľa, neďaleko Štefánikovej ulice. Výhľad zo Slavína je pekný cez deň aj počas noci. Choďte sa presvedčiť. :)

Devín

devin bratislava romantika

Bratislavský hrad nie je jediná stavba plná histórie s nádherným výhľadom. Hradná ruina hradu Devín týčiaca sa na vysokom brale nad sútokom riek Dunaja a Moravy patrí k najvýznamnejším historickým a archeologickým lokalitám v strednej Európe. Ponúka tiež očarujúcu prírodnú scenériu s neopakovateľným výhľadom. Vďaka jeho strategickej polohe bol hradný kopec osídlený už v praveku a kontrolovali ho alebo oň bojovali mnohé národy. Sídlili tu Kelti, Rimania aj Slovania. Nezabudnuteľný výhľad sa naskytá najmä z horného hradu, kde je inštalovaná stála expozícia Hrad Devín v 13. – 20. storočí. Po návšteve hradu si skočte na tradičný Devínsky ríbezlák, ktorý je preslávený široko – ďaleko.

Prečítajte si aj:
Romantické miesta na Slovensku: Tu môžete svoju lásku požiadať o ruku

Kamzík

kamzik bratislava valentin

Kamzík, známy aj pod názvom Koliba, je jednou z neoddeliteľných súčastí Bratislavy. Predstavuje jeden z bratislavských symbolov, ktorý pri ceste do hlavného mesta vidno už zďaleka. Je to aj vďaka televíznej veži, ktorá pripomína raketu pred štartom z kozmodromu. V jej vnútri sa môžete uchýliť do reštaurácie či baru. Okrem chutného jedla si naplno vychutnáte aj najkrajšie výhľady na Bratislavu. Ak chcete stráviť v reštaurácii na Kamzíku príjemný večer, odporúčame si rezervovať stôl. Je ich tu viacero, no najviac sa ich nachádza na kruhovom páse, ktorý v priestore rotuje okolo osi veže. Jedno celé otočenie trvá 45 minút. Hosť má tak možnosť užiť si 360-stupňový pohľad na Bratislavu. Skutočne skvelý zážitok. Odporúčame všetkými desiatimi. Kamzík je aj obľúbeným miestom na nenáročné prechádzky, cyklistiku a počas zimy sánkovanie a lyžovanie.

Masáže a wellness

Párové masáže v Ayurasan massages & relax

Ayurasan massages bratislava valentin masaz

Romantické párové masáže


Valentínske masážne balíčky Prerelax – Exclusive Thai centrum

Prerelax Exclusive Thai centrum valentin bratislava masaz

Valentínske thajské masážne

Pozrieť všetky masáže v Bratislave

Botanická záhrada

botanicka zahrada bratislava romantika

Hľadáte dokonalú oázu pokoju a prírodných krás? Zoberte svoju lásku do Botanickej záhrady. Na tomto mieste zabudnete, že ste v meste. Za veľmi priateľské vstupné, iba 3 eurá, si užijete romantickú prechádzku. Nemusíte byť práve znalec rastlín, aby ste si vychutnali pobyt v bratislavskej botanickej záhrade. Obzvlášť pekná je na jar, keď sa prebudia všetky tunajšie stromy, no poteší aj počas Valentína. Okrem jedinečných stromov, či skleníkov so špecifickými druhmi rastlín vás zaiste príjemne prekvapí vonkajšie jazierko. Spolu s neďalekým Karloveským ramenom je to ideálna kombinácia na nenáročné, no prekrásne prechádzky v prírode. Zaručene si tu urobíte romantické fotografie, ku ktorým sa budete radi vracať.

Predstavenie v Slovenskom národnom divadle

snd bratislava valentin

Ako najlepšie oslávite lásku? No predsa spoločne stráveným časom. Slovenské národné divadlo vám poskytne katarzný zážitok, na ktorý budete ešte dlho spomínať. V SND môžete navštíviť predstavenia baletu, opery a samozrejme aj činohry, kde sa vám predstavia tie najznámejšie hviezdy a herecké legendy Slovenska. Už si stačí iba vybrať, na aký druh umenia máte chuť. Počas prestávky si môžete dať vo foajé víno či šampanské a vychutnať si prechádzku po budove SND.

Noblesu novej budovy Slovenského národného divadla podporuje niekoľko exteriérových, ako aj interiérových umeleckých diel. Pred novostavbou je fontána autorov Alexandra Biľkoviča, Iľju Skočeka a Pavla Bauera. Vo vstupnej hale je umiestnený prameň architekta Bauera a maliara Dušana Buřila, pred budovou je zase kaskáda Petra Rollera a dve veže architekta Bauera.

Prechádzka starým mestom

bratislava romantika stare mesto

Zaľúbené páry od nepamäti láka romantické Staré Mesto, ktoré v sebe ukrýva množstvo malebných uličiek. Ich krása je viditeľná aj počas chladnejších mesiacov. Môžete sa zababušiť a ruka v ruke kráčať miestami, kde sa písala história. Pekné zákutia nájdete na Rudnayovom námestí, Kapitulskej či Baštovej ulici. Po prechádzke si môžete vybrať z množstva príjemných podnikov. Máte chuť na exotiku, tradičnú či taliansku kuchyňu? V centre mesta nájdete všetky kulinárske zážitky.

Pozrieť všetky Valentínske ponuky

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Rusňáková

PR a Marketing manažér

Baška sa venuje public relations, komunikácii s novinármi, marketingu, copywritingu a spolupráci s influencermi. Miluje cestovanie, o ktorom rada píše. Jej snom je precestovať svet. Vo voľnom čase ju nájdete v divadle, kine, galérii, pri turistike alebo knihe.

Ďalšie články z kategórie Gastronómia: