Ako chutí romantická večera s výhľadom na Bratislavu? Testovali sme Restaurant Parlament

Aj vy sa riadite heslom „láska ide cez žalúdok“? Valentín sa blíži a tak sme v ZlavaDna.sk pre vás hľadali príjemnú reštauráciu na valentínsku večeru. Vyskúšali sme reštauráciu Parlament a toto sú naše dojmy.

Večera s výhľadom na Bratislavu

Po dlhom pracovnom dni sa človek potrebuje dobre najesť a tráviť čas s ľuďmi, ktorých má najradšej. Preto po náročnom týždni prišlo testovanie špeciálneho menu v reštaurácii Parlament naozaj vhod. Ako už napovedá názov reštaurácie, nachádza sa na hradnom vrchu medzi Bratislavským hradom a parlamentom. Pri príchode sme pohodlne zaparkovali v podzemnom parkovisku pod reštauráciou. Hneď pri dverách nás privítal milý a ústretový personál reštaurácie. Zavesili nám kabáty a čašník nás usadil na miesta.



Stôl sme mali blízko presklenej steny, z ktorej bolo vidieť celú Bratislavu ako na dlani. Práve poloha a priestory reštaurácie sú jedným z hlavných lákadiel. Presklené priestory ťažia maximálne z výhľadu na nový most a Petržalku. V noci dokonca vidíte červené svetlá veternej elektrárne v Rakúsku. Večera pri západe slnka s takýmto výhľadom je skutočne nezabudnuteľná.

Láska ide naozaj cez žalúdok
Ako prípitok sme dostali pohár chutného prosecca, za ktorým nasledovalo prvé predjedlo – zeleninový tatarák s crostinou. Hneď za tým nám priniesli druhé predjedlo - teľacie plátky s tuniakovým paté a kaparami, na ktorých sme si skutočne pochutnali. Mäsko bolo jemné a veľmi chutné. Obe predjedlá boli taká chutná drobnosť pod zub. Skvele však naladili naše chuťové poháriky na gurmánsky zážitok, ktorý nasledoval hneď za tým.



Máme radi morské plody, preto nás príjemne potešilo teplé predjedlo, ktoré tvorili krevety v tempure s grilovanou cuketou v koriandrovej marináde. Zelenina famózne dopĺňala chuť kreviet a všetko bolo ochutené podľa nášho gusta. Najviac sme sa však tešili na hlavné jedlo. Na výber sme mali z dvoch špecialít: Doružova pečená bravčová sviečková s pyré z červenej šošovice, s glazovaným ružičkovým kelom a majoránovým jus alebo Tandoori filet z maslovej ryby so špenátovým pyré.



Sviečková nás zaujala hneď na prvý pohľad. Veď posúďte sami. Po ochutnaní sme sa tešili z každého sústa. Jemné mäsko bola absolútna lahôdka pre chuťové poháriky. Musím sa priznať, že to bola najlepšia sviečková, akú som kedy jedol. Druhé hlavné jedlo v podaní Tandoori filetu sa nenechalo zahanbiť. Filet bol na vrchu chrumkavý, ale vnútri príjemne šťavnatý. Špenátové pyré, ktoré sme k nemu dostali, chceme ochutnať znova. Skvelá kombinácia presne podľa našej chuti. Čašník, ktorý sa o nás staral bol milý a ústretový. K jedlu nám ponúkol aj pohár vína, čo sme s radosťou prijali. Vínko bolo akurát vychladené a výborne dopĺňalo chuť rybieho filetu.

Čerešnička na torte
Najväčšie prekvapenie bol pre nás dezert - čokoládová tortička s marinovanými horúcimi višňami a zmrzlinou. Lahodná chuť dezertu sa dá len ťažko opísať. To jednoducho musíte ochutnať. Po odkrojení vidličkou z tortičky horúca čokoláda vyteká ako láva. Studená zmrzlina krásne zjemňuje sladkú chuť čokolády. Teplú a studenú v ústach strieda chuť šťavnatých višní. Sladké pohladenie, ktorému sa vyrovná len bozk milovanej osoby. Zhrniem to asi takto: Doteraz sme nemali slabosť na sladké, až kým sme neochutnali tento dezert.

Jediná nevýhoda celého večera bola, že sme z útulných priestorov reštaurácie Parlament museli vyjsť do sychravého počasia zimnej Bratislavy.



Naše hodnotenie
Famózne jedlo reštaurácie Parlament si u nás vyslúžilo 5 varešiek z 5-tich :) Celkový dojem z reštaurácie podčiarkuje krásny výhľad na panorámu večernej Bratislavy. Túto večeru odporúčame každému, kto chce pripraviť nezabudnuteľný zážitok pre svoju polovičku (nielen) na Valentína. Každý, kto si potrpí na dobré jedlo a kulinársky zážitok, si príde na svoje. Zažite aj vy príjemný večer pri dobrom jedla a s výhľadom na Bratislavu za skvelú cenu iba na ZlavaDna.sk.


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Nikolaj Tzankov

B2B Marketing Specialist

Nikolaj sa venuje B2B marketingu a komunikácii s partnermi. Rád píše blogy a vyrába infografiky. Vyštudoval marketing a zaujíma sa o novinky zo sveta marketingu. Má rád dobré jedlo a šport.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: