6 tipov ako si skrátiť túto zimu

Zima nie je práve najobľúbenejšie ročné obdobie. Fúka, mrzne, šmýka sa a deň je oveľa kratší, ako by sme chceli. Na jej príchode ale nič nezmeníme. Čo takto mráz a sneh využiť naplno? Nebude to len o lyžovačkách a Vianociach. Vyskúšajte každý týždeň jeden z týchto tipov a vaša zima bude nazabudnuteľná! Na tieto zimné zážitky leto proste nemá nárok. :)

Ľadový chrám na Hrebienku

Eskimáci pri tomto pohľade blednú závisťou. Najlepší ľadoví umelci sa spojili a na Hrebienku vytvorili ľadový chrám, aký široko-ďaleko nemá konkurenta. Pohrali sa s 90 tonami ľadu, ktoré premenili na chrám v štýle spišskej gotiky. Vnímaví v ňom nájdu prvky tatranskej prírody a histórie. Aby toho nebolo málo, každú nedeľu sa toto výnimočné miesto mení na koncertnú sálu, čo je teda zážitok na pohľadanie. Vstup je bezplatný a cestu na Hrebienok sa rozhodne oplatí absolvovať.

Zdroj: regiontatry.sk

 

Nekonečná sánkovačka na Hrebienku

Zo sánkovačky sa jednoducho nedá vyrásť. Nikdy. Preto počas návštevy Hrebienku nesmiete vynechať ani tento zážitok. Pamätáte sa na časy, keď sme ako malé deti využili ktorúkoľvek, aspoň trochu naklonenú zasneženú plochu? Toto je trochu iný level ako kopček za domom. Toto je 2,5 kilometrová dráha na sánkovanie priamo na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. 2500 metrov čistej detskej radosti. Poriadne sa oblečte, držte sa sánok a ide sa! Toto bude jazda, o akej ste snívali celé detstvo.

Zdroj: spis.korzar.sme.sk

Pobyty vo Vysokých Tatrách

 

 

Psie záprahy na Donovaloch

Svorka zadychčaných, no maximálne šťastných psov. Záprah, spod ktorého odlietava sneh a mašér, ktorý to všetko kontroluje.  Kombinácia, ktorá vás na moment prenesie na Aljašku. Tento krásny šport si postupne našiel cestu aj do našich končín a dnes ho môžete sledovať na viacerých miestach Slovenska. Najznámejším centrom pretekov sú u nás Donovaly. Tradícia Majstrovstiev Európy aj Majstrovstiev sveta tu siaha až do roku 1996. Preteky sú ale, samozrejme, podmienené snehovou nádielkou. Mašérov a psov európskeho formátu si môžete pozrieť napríklad aj v Oravskej Lesnej alebo v Zuberci.

Zdroj: bystricoviny.sk

Pobyty v Nízkych Tatrách

 

 

Preteky krňačiek

Krňačky, krnohy, krny. Tieto sane majú rôzny názov. Pôvodne slúžili na zvážanie dreva z hory, typická je ich výroba bez použitia kovových súčiastok. Bolo by ale zvláštne, keby tento nástroj ľudia nevyužili aj na zábavu. Každý rok tak bývame svedkami pretekov plných adrenalínu a zábavy. Cieľ pretekárov je jednoduchý - dostať sa z kopca v čo najkratšom čase. K tomuto športu jednoznačne patria krkolomné pády, odvážny chlapi, adrenalín a krásne drevené sane. Tradíciu majú preteky napríklad na Horehroní alebo v Tureckej. Informácie o miestach konania pretekov nájdete na krne.sk

Zdroj: bystricoviny.sk

Bežkársky raj 

Ak lyžiari snívajú o nekonečnej zjazdovke, bežkári snívajú o raji pri Kremnici. V Skalka arene objavia takmer 140 kilometrov bežeckých trás pripravených vyčariť ten najširší úsmev. Bežecké trate tu majú certifikát Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS a Euroloppet. Bežkuje sa tu na vysokej úrovni. :) Posledný januárový víkend už tradične patrí pretekom Biela stopa. Popularitu postupne nadobúda aj v medzinárodnom meradle. Voskujte bežky, palice, takéto bežkovanie ste ešte nezažili. :)

Zdroj: cestovanie.aktuality.sk

Skipass Skalka Arena

 

 

Kúpanie uprostred treskúcej zimy

Pražiace Slnko a opaľovanie si na zimu dávajú pauzu. To ale neznamená, že kúpaniu pod holým nebom musíte dať do leta zbohom. Horúca voda, z ktorej stúpa para, vy v nej až po krk a všade okolo mráz. To znie parádne. Takže plavky už máte zbalené a neviete kam? Odporúčame napríklad termálne kúpaliská vo Veľkom Mederi, Oraviciach, Vrbove alebo v Bešeňovej. Pre kúsok odvážnejších máme špeciálny tip. Kráter vo Vyšných Ružbachoch je celoročne zásobovaný minerálnou vodou s teplotou 23°C. Popri plávaní v kráteri s priemerom 20 metrov teda nezamrznete. Zamrznú jedine úsmevy závistlivých známych. :)

Zdroj: exploreslovakia.eu

Vstup do Aquaparku Oravice

 

 

Tak čo, zmenili ste názor na zimu? Lyžovačka a obľúbené odpratávanie snehu spred domu nie je ani zďaleka to jediné, na čo sa počas zimných mesiacov môžete tešiť. Poriadne naobliekajte a ide sa užívať si sneh a mráz! Ak máte ďalšie tipy ako na to, sem s nimi. :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Michal Kösegi

PPC, Social Media

Michal je najmladším členom marketingového tímu. Na starosti má najmä správu sociálnych sietí a PPC kampane. Okrem toho píše blogy a pomáha kde treba. Zaujíma sa najmä o nové technológie a marketing. Miluje hory a bicykel, takže vo voľnom čase má o program postarané.

Ďalšie články z kategórie Objavte Slovensko: