Zobraziť viac
Vitajte v srdci stredného Slovenska, vitajte v Banskej Bystrici, vitajte v Plzenskej reštaurácii. Pohodlne sa usaďte a v Pilsner Restaurant Banská Bystrica, ktorá pre vás pripravuje tradičné pochúťky nielen k pivu, vás obslúži skúsený personál.
Mega porcia chrumkavých lahodných rebier, po ktorých si budete ešte hodnú chvíľu oblizovať končeky prstov. K tomu dve tankové Plzne točené špeciálnym spôsobom "šnit". Jednoducho, ideálna kombinácia, ktorú proste musíte vyskúšať.
Čapovanie spôsobom "Šnit"
Šnit (z nemeckého Schnitt) je neurčitou objemovou mierou piva. Vzniká jedinečným natočením piva do pollitrového pohára, zvyšok však tvorí pena. Šnit je kompromisom medzi malým pivom natočeným do tretinky a práve plným pollitrom. Má ísť o pozostatok doby, keď hostinskí ochutnávali nové pivo pri každom narazení sudu, a dodnes je obľúbeným spôsobom pitia u pivných znalcoch, ktorým nezáleží na tom, koľko piva je v pohári natočené.
Nápoj kráľovPivo je skoro tak staré ako ľudstvo samo. Zo začiatku by ste však tento nápoj určite nepoznali. V období starých sumerov bolo pivo kalné a ani jeho chuť by vám ten zlatistý mok, ktorý poznáme teraz, nebola povedomá.
V staroveku sa napríklad experimentovalo s pridávaním rôznych byliniek a ovocia. V už v tom veku sa dbalo na kvalitu, veď v časoch babylonskej ríše topili zlých pivovarníkov v ich pive pochybnej kvality.
Pivo, vyrábané rôznym spôsobom a rôznych chutí, postupne ďalej putovalo históriou až do obdobia 16. storočia, kedy bol vydaný tzv. Bavorský zákon, ktorý určil, že pivo sa smie vyrábať len z troch určených surovín a to vody chmeľu a jačmeňa.
/uploads%2Fzlavadna.sk%2Fdeal%2Fimages%2F2015%2F0709%2F14364411756158.jpg)
/uploads%2Fzlavadna.sk%2Fdeal%2Fimages%2F2015%2F0709%2F14364412608309.jpg)