Vyskúšali sme: Witamy w Hotelu Pegaz

Kým som nestretla môjho manžela, moja skúsenosť s Poľskom boli len trhy v Nowom Targu a množstvo poľských kamarátov v Anglicku. Až potom, keď odišiel pracovať do Varšavy a každý druhý víkend mi rozprával o poľskom jedle, kultúre, ľuďoch, mestách a nosil mi  sladkosti (nielen krówky ;-)), zistila som, že Poľsko je obrovská krajina s krásnou a dlhou tradíciou a milými a otvorenými ľuďmi. Potom sa mi pritrafila práca v ZľavaDňa a zhodou náhod mi „prischli“ okrem iných aj poľskí klienti. A tu sa začalo moje reálne spoznávanie Poľska.

Pozrieť pobyty v Poľsku

Cesta na druhý koniec Slovenska

Ak vyrážate zo západného Slovenska, mesto Krynica – Zdrój je naozaj riadny kus cesty. My sme si ju však super užili. Uvidíte aj miesta, kde sa len tak bežne nedostanete a ak vyrazíte včas, môžete si urobiť pár zaujímavých zastávok. Môže to byť zlou navigáciou alebo aj tým, že sme ju zabudli pred cestou aktualizovať, ale môže sa stať, že vás teta dovedie síce do Krynice, ale na sídlisko. Neľakajte sa, len sa vráťte na hlavnú cestu a pokračujte ešte asi 3km cez les. Teraz už Hotel Pegaz určite neprehliadnete.

Prvý dojem ovplyvní celý váš pobyt

Náš prvý dojem bol veľmi dobrý. V Poľsku majú večere na hoteloch skôr (do 18:00 – 19:00) a už keď sme parkovali, vedeli sme, že sme to nestihli a rozmýšľali sme, kde sa pôjdeme najesť. No milá recepčná nás milo prekvapila, ubytovala nás, nič sa nepýtala, zdvihla telefón a zavolala do reštaurácie, či na nás ešte počkajú s večerou. Počkali. A tiež nás milo prekvapili. Čašník bol milý, nikam sa nenáhlil, obsluhoval nás s úsmevom  a absolútne nám nedal pocítiť, že už tu vôbec nemal byť a starať sa o nás. Jedlo bolo teplé, poriadne večerné menu (polievka, hlavné jedlo so šalátom, dezert) a veľmi nám chutilo. V rámci polpenzie je večera formou menu a môžete si vybrať z dvoch hlavných jedál, polievka a dezert sú rovnaké.

Nó, náš pobyt sa začal super, hovoríme si. Do wellnessu sa nám už nechcelo, tak sme zvolili večerný bar. A ďalšie milé prekvapenie. Čašník bol taký milý a ochotný, že si zaslúžil ozaj vysoký tringelt. Určite ochutnajte Piwo grzane regionalne, je to horúce pivo s medom, klinčekmi a škoricou a je oveľa, oveľa lepšie ako varené víno, mňa dostalo. Bar je otvorený do 23:00, no keď sa manžel pri platení o 23:10 s malou dušičkou opýtal, či by si mohol objednať ešte jedno pivo, čašník mu s veľkým úsmevom odpovedal, že bez problémov. Išli sme spať s príjemným pocitom na duši ako tu je dobre :)

Raňajky - základ dňa

Raňajky sú bufetové a vyberie si naozaj každý. Ja určite odporúčam ochutnať výborné poľské údeniny a syry. Ako taký starý drevorubač som si naložila klobásy, slaniny, tlačenky a... chlieb som si natierala pravým domácim „šmalcom“. Lakocinka. Ale nebojte sa, vegetariáni sa tiež najedia, majú na výber niekoľko šalátov, jogurty, cereálie, ovocie a aj koláčiky. Reštaurácia je veľká, krásna a má úžasný výhľad, ráno do nej cez obrovskú sklenenú stenu svieti slniečko a nám sa ani nechcelo odísť.

V lyžiarkach z izby

Hotel ma 4 hviezdičky, ale je už starší. V izbách a kúpeľniach budete vidieť známky používania, ale na prespatie úplne stačí. Každá izba má svoj balkón, je v nej príjemne teplo (radiátor si viete nastaviť podľa potreby) a je dostatočne veľká. Na privítanie dostanete miestnu minerálnu vodu úplne grátis, čo sme sa dozvedeli až pri odchode, keď sme hlásili množstvo vypitej minerálky :) Z hotela je to len pár krokov na lyžiarsky svah oproti, teda v zimnej sezóne môžete ísť z izby rovno v lyžiarkach. Neďaleko sú aj trate na bežecké lyžovanie.

Wellness s najkrajším výhľadom

Wellness je pekné, ale menšie. V bazéne si nezaplávate, no má niekoľko vodných atrakcií, slúži skôr na relax alebo hru s deťmi. Hneď vedľa je menšia vírivka (cca pre 4 osoby), maličký detský bazénik a vonku na terase je väčšia vírivka, no tú sme neodskúšali. Funguje totiž iba v letných mesiacoch. Pár schodmi sa z bazénovej časti dostanete rovno do wellness, kde sú 2 sauny: suchá a parná a medzi nimi pár lehátok na oddych a sprcha. Milovníci saunovania by asi boli sklamaní, ale na regeneráciu, zohriatie a oddych po lyžovačke vám poslúži. Pre niektorých bude určite výhoda, že sa nemusíte trápiť nejakými pravidlami saunovania ;-) Najväčšia konkurenčná výhoda tohto wellnessu je výhľad, celú jednu stenu má presklenú.

Krynica - Kúpele

Keďže hotel je hneď pod lesom dosť ďaleko od centra, myslím, že 80% ubytovaných slovenských hostí ani netuší, že Krynica – Zdrój je krásne kúpeľné mestečko a naozaj sa ho oplatí vidieť. Urobte si prechádzku (do centra to je asi 6km) alebo rovno pred hotelom nasadnite na minibus, ktorý Vás odvezie. V centre nájdete typickú kolonádu s kúpeľnými domami, malými obchodíkmi so suvenírmi, kopou reštaurácií a kaviarničiek. My sme sa boli zohriať v útulnej čokoládovni, ktorá sa nachádza v starom kúpeľnom dome. Asi uprostred pešej zóny je veľká moderná presklená budova, kde sú síce pri vchode turnikety, ale vstup je zdarma. Môžete si tu posedieť, kúpiť a ochutnať všetky liečivé kúpeľné vody Krynice: Jan, Zuber, Slotwinka a Kryniczanka. Ak vám zachutia, môžete si kúpiť aj zásoby domov, no tieto minerálne vody nájdete úplne bežne aj v miestnych potravinách. Mestečko je dosť veľké a také romantické. Nenájdete tu veľké obchodné domy, značkové reťazce a fast foody. Nájdete tu však množstvo malých obchodíkov s odevmi, obuvou, kvetinárstva s krásnym a lacným sortimentom, klasické mäsiarstvo alebo chlieb – pečivo... A aj keď sú Poliaci pre niekoho hluční národ, sú veľmi srdeční a budete mať pocit, že tu čas plynie pomalšie.

Samozrejme, počas pobytu sa našli drobné nedostatky. Hotel Pegaz ma ale definitívne presvedčil o tom, že sa do tejto krajiny budem vracať a stojí za to, aby som ju spoznala z každej jej rozmanitej stránky. Presvedčil ma hlavne personál hotela, ktorý dokázal potlačiť do úzadia akýkoľvek problém alebo nedokonalosť. Ďakujem za víkend plný úsmevov a milých slov. A aby som nezabudla, po slovensky sa bez problémov dohovoríte ;-)

Pobyt vyskúšala naša kolegyňa Alexandra Gulič
Saška zastrešuje komunikáciu s obchodnými partnermi. Stará sa, aby mali všetky potrebné informácie, vedeli používať našu stránku a vybavuje pre nich mediálne výstupy. Baví ju život, nedokáže si ho predstaviť bez jej manžela a jazvečíčky Penny. Jej vášňou je kozmetika, oddychuje pri tvorbe hand-made vecičiek a dobrej knihe.

Pozrieť pobyty v Poľsku

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: