Vianočné trhy: Toto je našich 8 favoritov!

Konečne! Pomaly ale isto začína najkrajšie obdobia roka. Vynikajúce jedlo, teplo domova, rodina, relax, vianočné svetielka, punč. Bez nich si už Vianoce ani nevieme predstaviť. Poznáme ale miesto, kvôli ktorému sa oplatí opustiť dokonca aj spomínané teplo domova. Rozvoniava tu punč, varená klobása a vianočná atmosféra by sa tu dala krájať. Toto je našich 8 favoritov na vianočné trhy, ktoré si zamilujete! :)

Tipy na vianočné darčeky

Vianočné trhy v Banskej Bystrici

Začneme priamo v strede Slovenska. Námestie SNP s jeho šikmou vežou je krásne počas celého roka no pridajte k tomu drevené stánky, vianočné svetlá s vianočným stromčekom a dokonalý zážitok je na svete! Okolie Banskej Bystrice je v zime viac ako prajné najmä k lyžiarom, takže o program pred večernými trhmi máte postarané.

vianocne trhy banska bytrica
obrázok: bbonline.sk

Vianočné trhy v Trnave

Prechádzky Malým Rímom a najmä jeho historickým centrom vám odporúčime kedykoľvek počas roka. Vianočná atmosféra na Trojičnom námestí je ale niečo, kvôli čomu by sme do Trnavy počas Vianoc chodili zas a znova. Neveríte? Vyskúšajte! Veď okrem vianočných trhov sa dá v Trnave napríklad relaxovať v aquaparku alebo spoznávať historické centrum a jeho zákutia. 

Náš tip: Keď už budete v Trnave, bol by hriech nevyskúšať hriatu trnavskú medovinu :)

Vianočné trhy Trnava
obrázok: regiontirnavia.sk

Vianočné trhy v Bratislave

Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na naše hlavné mesto. Vianočné trhy v Bratislave sú totiž už tradične najväčšie a najhonosnejšie na Slovensku. Na výber teda máte z približne 100 stánkov s tými najlepšími dobrotami alebo drobným tovarom. Jednoducho nebudete vedieť, kam skôr skočiť :) Vianočné trhy odporúčame spojiť so spoznávaním centra Bratislavy, ktoré je najmä v predvianočnom období skutočne čarovné.
vianocne trhy bratislava

Vianočné trhy v Košiciach

Zahanbiť sa však nedá ani metropola východu. Priamo na vianočne zdobenom námestí totiž nájdete trhové mestečko, ktoré spolu so známym Dómom sv. Alžbety vytvára len tie najkrajšie predvianočné scenérie. Prechádzku po centre a spoznávanie Košíc môžete zakončiť napríklad výstupom na najvyššiu vežu spomínaného Dómu sv. Alžbety. Práve tam, na mieste s dokonalým výhľadom, spoznáte vianočné Košice najlepšie.

Vianocne trhy Kosice

Vianočné trhy v Prahe

Pražské vianočné trhy patria oficiálne medzi najkrajšie v Európe. Bez preháňania teda môžeme vyhlásiť, že ich návšteva bude fantastickým zážitkom. Stánky s tými najlepšími dobrotami, všetky tie vianočné vône a to všetko medzi dobre známymi pamiatkami. Na návštevu Prahy tak netreba čakať do leta! :)

vianocne trhy v prahe

vianocna praha

Ponuka pobytov v Prahe

 

Vianočné trhy vo Viedni

Nemusíte cestovať naprieč Českom aby ste zažili vianočné trhy európskej metropoly. Aj Viedeň má svoje čaro pričom adventné obdobie ho len znásobuje. Ochutnajte rakúske špeciality, nakúpte ručne vyrábané suveníry a to všetko pod dohľadom krásne vysvietenej radnice. A čo je najlepšie, všetko to zažijete len 90 kilometrov od Bratislavy.

vianocne trhy vieden

vianoce vieden

Vianočné trhy v Salzburgu

Určite sa ale oplatí vycestovať aj hlbšie do Rakúska. Krásu Salzburgu snáď ani netreba predstavovať. Historické pamiatky, uličky, pouliční umelci alebo romantické kaviarničky oslovia počas roka desaťtisíce turistov. Keď sa k tomu prída vianočná atmosféra, tento výlet si jednoducho nemôžete nechať ujsť! :)

Vianočné trhy v Salzburgu

Vianoce Salzburg

Vianočné trhy v Krakove

Možno ste už počuli, že v Krakove sa nachádza až 6000 historických objektov. No a teraz si ich predstavte vysvietené na vianočný štýl. Vianočné trhy v Krakowe vás dokonale presvedčia o tom, že poľské trhy nemusia znamenať len tlačenicu medzi stánkami. Spoznajte krásne historické pamiatky, nakúpte si kilá krowiek, zohrejte sa horúcim čajom a prejdite sa pomedzi vysvietené vianočné stánky. Adventný Krakow si zamilujete :)

vianocne trhy krakov

vianoce krakov

Tiež ste odrazu dostali chuť na horúci punč, medovinu alebo iné pochúťky z vianočných trhov? Ktoré miesto z nášho zoznamu vás najviac zaujalo? Dajte nám vedieť v komentároch! Prajeme vám krásne predvianočné obdobie a pokojné sviatky v kruhu rodiny :)

Tipy na vianočné darčeky


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: