Valentín 2024: 10 tipov, ako navodíte romantiku

Každoročný sviatok sa nám blíži, tak ako zaujať? Valentín je deň, kedy zvykneme oslavovať lásku a záujem o druhého, či už ide o romantický vzťah, kamarátske vzťahy alebo rodinu. Pre nás to je špeciálna možnosť, ako vyjadriť lásku ľuďom, s ktorými je každý deň krajší. V skratke, napriek rôznorodosti oslavovania Valentína, nezabudnite do tohto dňa vložiť mnoho láskavosti a radosti. 

Pozrieť darčeky na Valentína

V tomto roku sa môžete tešiť na tento sviatok oslavovaný 14. februára cez týždeň – v stredu. Ale teraz k veci, ako teda prekvapiť a zaujať? Pripravili sme si pre vás tipy a triky na darčeky alebo spestrenie večera, ktorými sa viete inšpirovať - plusové body za snahu a originalitu sú vaše!

DIY valentínske darčeky – do it yourself

love letter valentínska pohľadnica

„Do it yourself” alebo „sprav si sám“ darčeky sú čím ďalej, tým viac obľúbené a populárne. Vloženie snahy do darčeka je taká malá pripomienka toho, že vám na danom človeku naozaj záleží. Či už hľadáte valentínsky darček pre muža alebo pre ženu, ručne vyrábanými darmi zabodujete u každého! Naše tipy na DIY (do it yourself) darčeky sú napríklad tieto:

Spravte si valentínsky deň príjemnejší pripravením nezvyčajnej večere, kedy si vyhradíte čas iba pre seba. Sviečkami doplníte romantickú atmosféru a tematické servítky na stole taktiež nesmú chýbať! Pokiaľ chcete ísť o stupeň vyššie, stôl môžete posypať lupienkami kvetov pre extra romantickú atmosféru!

Personalizovaný playlist? To znie ako plán! Vytvorte zoznam vašich obľúbených piesní, ktoré vám budú pripomínať spoločne prežité chvíle. Započúvajte sa do textu hudby a pouvažujte, čo vám pripomína toho druhého alebo konkrétne váš vzťah. Nakoniec všetky zozbierané piesne dáte dokopy a playlist je na svete!

Valentínky alebo zaľúbené pohľadnice sú klasikou, no taktiež neoddeliteľnou časťou Valentína. Viete, že táto tradícia je inšpirovaná Williamom Shakespearom a jeho dielom „Listy pre Júliu”? Stačí spísať veci, ktoré si na danom človeku vážite najviac alebo čo na ňom máte najradšej. Jednoduché, ale efektívne a milé!

Športovec alebo športovkyňa?

Ponuka skipasov

lyžovanie skipasy skiing

Pozrieť ponuku skipasov

Pre nadšencov pohybu máme toho neúrekom. Záleží už len na vás, akého športovca obdarujete!

Ide o lyžiara/lyžiarku? Bez problémov! Skipasy vedia byť vcelku drahé, ale nie vždy za ne musíte nechať obličku. Na ZľavaDňa nájdete výhodné ceny, či už za celodennú lyžovačku alebo na pár hodín lyžovania. Ak potrebujete pomôcť s výberom lyžiarskeho strediska najmä pre začiatočníkov, prečítajte si náš článok o zábave na svahu bez strachu!

Prečítajte si: Zábava na svahu bez strachu! TOP lyžiarske strediská pre začiatočníkov

Viete, že pobyt v prírode znižuje stres a posilňuje psychiku človeka? Čo tak rovno spojiť užitočné s príjemným? Turistika je ideálna pre zdravie človeka, či už psychické alebo fyzické. Naplánujte si turistiku podľa svojich predstáv spojenú s romantickým pobytom. Že nie je sezóna? To vôbec nevadí! Sneh nevnímajte ako prekážku, ale ako romantické zátišie. Tipy na turistiku mimo sezóny nájdete tu!

Rastúci trend: valentínsky „kôš“

valentines basket valentínsky kôš

Počuli ste už o novom trende „valentine’s basket“? Tento nový fenomén nedávno ovládol algoritmy sociálnych sietí, vrátane platformy TikTok a stáva sa obľúbených spôsobom prekvapenia svojich milovaných. Ale čo vlastne ten „valentínsky kôš” znamená a čo ho robí tak špeciálnym?

Ako vám napovedá názov, ide o personalizovaný košík alebo menšiu krabicu naplnená vecami, ktoré sú zamerané na vkus a preferencie druhej strany. Postup je jednoduchý a zábavný! 

Prvým krokom je výber vhodného organizéra, do ktorého vložíte darčeky – veľkosť organizéra teda záleží od množstva a veľkosti darčekov, ktoré sa v ňom budú nachádzať. Čím kreatívnejší a osobnejší bude organizér, tým viac to pridá k celkovému dojmu.

Slovenské rozprávkové ponožky Fusakle

slovenské ponožky fusakle

Pozrieť tip na darček

Druhým a zároveň posledným krokom je samotný výber darčekov. Pre inšpiráciu sme vytvorili zoznam vecí, ktoré sú určené pre rôzne záujmy a preferencie. Pre ženy to môže byť pohodlné pyžamo, vonné sviečky (tých nikdy nie je dosť), kozmetika, darčeková poukážka alebo povinná valentínska výbava - kvety. Pre mužov zase obľúbené sladkosti, športové doplnky, peňaženka, zimná čiapka alebo šiltovka, spoločenské hry alebo parfém. 

Koniec koncov, je na vás, či zvolíte drahšie alebo lacnejšie varianty produktov. Finančná škála nie je to, na čom naozaj záleží – na snahe, naopak, áno!

Darujte si čas 

happy couple šťastný pár

Mnoho materiálnych vecí jednoducho nenahradí hodiny strávené spolu s vaším partnerom. V hektickom tempe moderného života si mnoho párov nemá možnosť užívať si spoločný čas tak, ako by si predstavovali. Spravte Valentín výnimkou! Existuje veľa rôznych aktivít, ktoré môžete so svojou polovičkou v tento špeciálny deň vyskúšať. Inšpirujte sa našimi obľúbenými činnosťami:

Spoločné sebapoznávanie

Teraz je rozhodne ten správny čas naučiť sa niečo nové! Chcete sa naučiť tancovať, fotiť, tancovať s partnerom alebo získať znalosti o umení pripravovania kávy ako profesionál?

Naše odporúčanie je jednoznačne tanec! Máte na výber z mnohých druhov tanca, vďaka ktorým sa nielen naučíte tancovať, ale sa aj skvele zabavíte!

Ak ste vždy túžili naučiť sa niečo nové a teší vás myšlienka spoločného objavovania s partnerom,
spoločné kurzy sú skvelou príležitosťou skúsiť to, čo ste už dávno chceli vyskúšať. Už si len vybrať! 

Tanečný kurz v Tanečnej škole TOP CENTRUM

tanečný kurz,waltz, tango

Pozrieť tip na darček

Romantický oddych

Pre páry túžiace po oddychu sú ideálne wellness pobyty. Poskytujú jedinečný zážitok, ktorý spočíva v dokonalej harmónii relaxácie a spoločného času s partnerom. Wellness prestávka vám poskytne všetko, čo potrebujete, aby ste na chvíľu nechali realitu realitou a vypli od vonkajšieho sveta. Bazény, sauny, masáže sú len začiatok toho, čo môžete očakávať - jednoducho si viete vybrať to, čo vyhovuje vám obom. Okrem fyzického oddychu využite možnosť spoznávania sa do väčšej hĺbky a posilnite váš vzťah. Odmeňte sa a užívajte si spoločnosť toho druhého!

Pozrieť ponuku wellness pobytov

Spoločná harmónia, alebo párová masáž

Valentín je skvelou príležitosťou si naozaj oddýchnuť a vychutnať si navzájom svoju prítomnosť. Vaša cesta k spoločnej harmónii môže začať aj práve pri párových masážach. Benefity masáží sú celosvetovo známe, starostlivosť o telo a myseľ tu idú ruka v ruke. Počas tejto relaxačnej procedúry si nielen spoločne oddýchnete, ale aj užijete spoločný čas! Thajské, aromatické olejové alebo dokonca špecializované - určite si nájdete tú svoju masáž! 

párová masáž relax

Romantika za hranicami

Čo hovoríte na plavbu loďou po Dunaji v srdci Maďarska - Budapešti? Hudba, vínko, krásny výhľad - to znie ako neskutočná romantika! Čo môže byť viac čarovnejšie, než sa nechať unášať prúdom rieky, zatiaľ čo sa pred vami rozprestiera panoráma jedného z najkrajších európskych miest? Vyberiete sa na budapeštiansku dvojposchodovú loď a počas celej plavby vás bude sprevádzať živá hudba dotvárajúca atmosféru. Ak ste milovníkmi kulinárskych pochúťok, určite oceníte aj lodné špeciality, ktoré vám spríjemnia chvíle strávené v spoločnosti svojej polovičky. 

Zážitková plavba po Dunaji

budapešť romantická plavba

Pozrieť tip na darček

Na záver môžeme o Valentínovi s istotou povedať, že tento sviatok lásky má hlboké korene a fascinujúcu históriu. Od svojho oficiálneho ustanovenia v 14. storočí až po prvý hromadne oslavovaný Valentín v 19. storočí, sa stal jedným z najdôležitejších a najobľúbenejších sviatkov spojených s láskou. Napriek mnoho darčekom však nezabudnite, že Valentín je práve o čase, ktorý ste spolu ochotní stráviť. Prajeme vám romanticky prežitého Valentína! 

Pozrieť darčeky na Valentína


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Hana Bardyová

Stážistka marketingového oddelenia

Hana je študentkou marketingu a entuziastka adrenalínu. Svoju kreatívnu dušu nenecháva spať - rada cestuje, číta, navštevuje galérie alebo divadlá. Okrem sociálnych sietí, písania článkov a plánovania kontentu sa vo voľnom čase venuje kresleniu a hre na gitaru alebo klavír.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: