Top zážitky ktoré, na vás čakajú na vianočných trhoch v Budapešti 2023

Domáci aj zahraniční turisti z celej Európy počas predvianočného obdobia veľmi radi navštevujú hlavného mesta Maďarska. Pridajte sa k nám a nasajte vianočnú atmosféru, ochutnajte to najlepšie čo gastro scéna u našich južných susedov ponúka a potešte svojich blízkych originálnymi darčekmi. Prezradíme vám, na čo sa môžete tento rok tešiť na maďarských trhoch.

Pozrieť pobyty v Maďarsku

Trhy na námestí Vörösmarty

Vianočné trhy v Budapešti patria k najkrajším atrakciám podujatia Budapeštianske Vianoce. Sú známe bohatým kultúrnym programomvýborným jedlom. Každý deň trhy na námestí Vörösmarty navštívia tisíce ľudí.

budapest vianocne trhy madarsko

Kedy navštíviť vianočné trhy v Budapešti?  

Tento vianočný trh v Budapešti bol britským časopisom Time Out zaradený medzi 5 najkrajších vianočných trhov v Európe!

Vianočný trh na námestí Vörösmarty bude otvorený od 24.11. do 31.12. 2023 a ponúka množstvo zážitkov.

Prečítajte si aj: Vianočné trhy v Prahe 2022: Toto zažijete na najstarších trhoch v Európe

Odporúčanie na ubytovanie podľa vášho vkusu  

Chcete stráviť víkend v meste nabitom históriou? Vďaka ubytovaniu priamo v Budapešti môžete stráviť deň podľa seba. Urobte si fotografiu s maďarským parlamentom na brehu Dunaja, pozrite si krásy Baziliky svätého Štefana, Štátnu operu, Hrad Vajdahunyad, Rybársku baštu, Hradný vrch a bývalú židovskú štvrť. Po náročnom chodení sa môžete zohriať v známych kúpeľoch Széchenyi. Večer zase odporúčame nasať atmosféru na rozžiarených vianočných trhoch. Aby ste nechodili do „Pešti“ na otočku, ubytujte sa v štýlových hoteloch v centre.

Mediterran Hotel Budapest**** so saunou

pobyt Mediterran Hotel Budapest

Pobyt v Mediterran Hotel Budapest

Marmara Hotel**** Budapest

Marmara Hotel**** Budapest

Pobyt v Marmara Hotel Budapest

Stánky s tradičnými produktmi

Na celom námestí sú v čase adventu drevené domčeky s vianočnou a typickou ľudovou výzdobou.  Dostane vás nielen pestrá výzdoba s vianočným stromom a živý Betlehem, ale aj kvalita tovaru a jedla v stánkoch. Predajcovia musia získať schválenie od špeciálnej komisie, a tak sa na trhoch stretnete so zaručene originálnymi miestnymi výrobkami. Každý pokrm je tu gastronomickým zážitkom. V stánkoch nájdete ľudovoumelecké výrobky, keramiku, kožené výrobky od peňaženiek až po kožuchy, plstené klobúky, modrotlač, výrobky z ručne robeného papiera, ozdoby z prírodných materiálov a ručne vyrobené vianočné darčeky.

Prečítajte si aj: Vianočné trhy: Toto je našich 8 favoritov!

Budapešť = kulinárske zážitky

Ak po toľkom nakupovaní vyhladnete, môžete si zamaškrtiť na tradičných dobrotách. Pre milovníkov kulinárskych zážitkov je Budapešť hotových rajom. Mäsožravcov potešia klobásky, tlačenka, jaternice, pečené mäso, údené kolená či pečené husacie stehná. Nezaostávajú však ani kulinárske špeciality ako huspenina z mangalice, konská klobása, halászlé, plnená kapusta, husacia pečeň obrovských rozmerov, guláš v bosniaku či perkelt z kohútích žliaz. V prípade, že preferujete sladkosti, ochutnajte pochutiny ako medovníčky či trdelníky.

Budapest vianocne trhy

Maďari sú známi svojimi výbornými alkoholickými nápojmi. Môžete vyskúšať ich originálnu pálenku, vianočné víno alebo niekoľko druhov vianočného punču v atypických hrnčekoch, ktoré si môžete zobrať domov.

Druhé centrum vianočných trhov po námestí Vörösmarty, je námestie pred Bazilikou svätého Štefana, kde okrem stánkov s občerstvením a darčekmi nájdete aj klzisko, kde sa môžete vy aj vaše deti vyšantiť. Vianočné stánky sú roztrúsené aj v iných častiach Budapešti, takže o zahriatie pri potulkách historickým mestom nebudete mať núdzu.​​

Pozrieť pobyty v Maďarsku


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Predstavujeme: