Tipy, kde a ako stráviť májové predĺžené víkendy

Máj, lásky čas. Toto známe príslovie by sme však vedeli trošku poupraviť. Máj, oddychu čas. Prečo? Začiatkom tohto mesiaca nás predsa čakajú hneď dva sviatky. Prvé dva májové pondelky preto môžete venovať oddychu, relaxu a zbieraniu zážitkov. Pozrite si naše tipy, ako naplno využiť voľno a dokonale si oddýchnuť napríklad na super pobyte. Alebo máte radšej poriadnu dávku adrenalínu? Vieme, kde majú ešte stále voľné izby na predĺžené víkendy, ktoré nás čakajú a pridáme aj pár zaujímavých tipov na nezabudnuteľné zážitky!

 

Relax v srdci Tatier

Čistý vzduch a krásna príroda. Takto sa dá výstižne pomenovať vysokohorská atmosféra, ktorá na vás čaká v HORSKOM HOTELI OREŠNICA. Nájdete ho v srdci Západných Tatier v  jednej z najkrajších lokalít  Slovenska – Račkovej doline. Z hotela sa môžete vydať na horské túry, príjemné vychádzky do prírody alebo spoznávať okolie zo sedla bicykla. V areáli sa navyše nachádza aj výbeh s poníkmi a kozou.

Tip na výlet: Neďaleko hotela nájdete múzeum liptovskej dediny Pribylina, ktoré je zasadené v prírode.  V tomto skanzene nájdete napríklad aj dva vzácne stredoveké kamenné objekty - kaštieľ z Parížoviec (najstaršie zachované zemianske sídlo v Liptove) a kostol Panny Márie z obce Liptovská Mara (s fragmentmi pôvodných nástenných malieb).

Chcem vyskúšať

 

 

Poctivá kuchyňa pod Tatrami

Pod Tatrami nájdete aj jeden penzión, ktorý je vyhľadávaný nielen kvôli skvelej lokalite a službám, ale aj pre svoju poctivú a chutnú kuchyňu. Dôkaz namiesto sľubov: o fantastickej domácej atmosfére a gastronómií v Hoteli Raimund sme sa rozpísali už v našom predchádzajúcom blogu Kuchyňa, v ktorej sa varí srdcom. Tu dodáme už len zopár ďalších dôvodov, ktoré vás len utvrdia v tom, že stráviť májový predĺžený víkend v Penzióne Raimund je dobrý nápad. Nachádza sa len 2 km od rekreačného centra Starý Smokovec. Po turistike si môžete oddýchuť v SPA zóne, vírivka a sauna sú vám budú k dispozícií. Penzión tiež získal ocenenie TOP 3 ubytovanie vo Vysokých Tatrách podľa Travelmythu.

Tip na výlet: Ak sa nachádzate v okolí Starého Smokovca, určite by ste nemali vynechať návštevu Trickladie. Ide o zábavný park plný ilúzií a optických klamov. Nájdete tu napríklad najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe.

Chcem vyskúšať

 

Kráľovský relax

Nemusí vám v žilách kolovať modrá krv, aby ste si dopriali kráľovský oddych. Relaxovať môžete napríklad v historickej budove barokového kaštieľa z roku 1612. V Orlovom pri Považskej Bystrici nájdete krásne šľachtické sídlo prerobené na luxusný hotel Gino Park Palace****. Romantické prechádzky v záhradnom parku, expozícia dobového nábytku, ubytovanie v izbe najvyššieho ponúkaného štandardu a k tomu relax vo wellness. Oddych hodný aj samotného kráľa, čo poviete? :)

Tip na výlet: Neviete sa nabažiť historickej atmosféry? V tom prípade odporúčame príjemnú prechádzku na Považský hrad, odkiaľ sa vám naskytne nádherný výhľad na Váh a Manínsku tiesňavu.

Chcem vyskúšať

 

Jarné Alpy musíte zažiť

Ak vás to láka za hranice, máme tu ďalší tip. Ten nájdete len 1,5 hodinky od Bratislavy. Pozývame vás do Semmeringu. Od našich zákazníkov má Hotel Alpenhof dlhodobo výborné hodnotenia. Vyhľadávajú ho hlavne rodiny s deťmi, milovníci turistiky a prírody. Jarné Alpy sú totiž naozaj krásne. Na pobyt si preto určite nezabudnite pribaliť pohodlnú obuv, ale aj plavky. Relaxovať totiž môžete aj v hotelovom bazéne. Nudiť sa teda rozhodne nebudete. :)

Tip na výlet: Dovolenka v rakúskych Alpách ponúka skvelé možnosti turistiky, môžete tu však podniknúť aj jednu zaujímavú cestu vesmírom! Na turistickej ceste s názvom "Obloha na Zemi" nájdete rozmiestnené modely planét Slnečnej sústavy a vesmírnych telies v mierke 1:1000000000.

Chcem vyskúšať

 

 

Objavte krásu Belianskych Tatier

Áno, môžete si byť istí, že vás očaria. Krásna príroda, horský vzduch a obrovské množstvo tipov na výlet. Ideálnou destináciou na pobyt v tejto oblasti je rázovitá dedinka Ždiar. V nej sa nachádza najlepšie hodnotený penzión na ZľavaDňa - penzión Ždiaranka. Privíta vás polpenziou, výbornou kuchyňou a wellnessom, takže o dokonalý oddych máte postarané! :)

Tip na výlet: Belianske Tatry prajú najmä milovníkom prírody a turistiky. Beliansku jaskyňu ale odporúčame úplne každému! Je jedinou prístupnou jaskyňou v Tatranskom národnom parku a zároveň jednou z prvých jaskýň v Európe so zavedeným elektrickým osvetlením. 

Chcem vyskúšať

 

 

Zábava v aquaparkoch

Slnko svieti, voda láka, prečo nestráviť voľno práve v aquaparku? Vybláznite sa na tobogánoch, zabávajte sa v bazénoch a relaxujte v špičkových wellness centrách. V našej aktuálnej aquaparkovej kampani nájdete niekoľko miest, kde leto prichádza už teraz. Napríklad Aqua-Vital Park v kúpeľoch Lúčky alebo Chocholowskie Termy v Poľsku.

Chcem vyskúšať

 

 

Čo hovoríte na aktívny oddych? Napríklad pri adrenalínových zážitkoch, počas ktorých dokonale vypnete? Aj pre vás máme niekoľko riešení! :)

 

Staňte sa potápačom

Koraly, tropické ryby a iné krásy podmorského sveta síce u nás nenájdete, to vám ale nebráni stať sa potápačom. Päťhviezdičkové potápačské centrum Academica Aquatica ho z vás urobí ľavou zadnou a ešte k tomu dostanete aj certifikát. Stačí vám kúsok odvahy a chuť zažiť niečo výnimočné! :)

Chcem vyskúšať

 

 

Byť freediverom je cool!

Milujete šnorchlovanie? To pravé objavovanie podmorského sveta sa ale začína keď sa ponoríte do hlbín! Na to potrebujete dve špeciálne schopnosti: vedieť sa ponoriť dostatočne hlboko a zadržať dych aspoň na minútu. Nech sa páči! Na tomto dvojdňovom kurze vás naučia ponoriť sa do hĺbky až 15 metrov a zadržať dych na (pre niekoho nemysliteľné) 2 minúty. Na vás je potom vybrať si, kde začnete svoje nové schopnosti využívať. :)

Chcem vyskúšať

 

 

Dobrodružstvo na rieke

Pri vodnej téme ostaneme, tentokrát sa však presunieme na vodnú hladinu. No len si to predstavte. Plavíte sa na kanoe po pokojnej hladine rieky Morava, kocháte sa okolitou krajinou a cítite sa ako v dobrodružnom filme. No jednoducho ideálna aktivita pre dobrodružné partie, páriky ale aj pre celú rodinu. Nalákali sme vás? :)

Chcem vyskúšať

 

 

Pád, na ktorý nezabudnete

Z vody rovno do výšin! Konkrétne do výšky 4 km nad zemou, odkiaľ skočíte v tandeme spolu s inštruktorom. Nasleduje voľný pád, počas ktorého nedokážete myslieť na nič iné ako na ten moment, tie pocity. Dokonalý vypínač na unavenú myseľ! Prekonajte sa, naberte dostatok odvahy a verte nám, že na to v živote nezabudnete. :)

Chcem vyskúšať

 

 

Pilotom aspoň na chvíľu

Ak vás neláka poddávať sa gravitácii, môžete ju oklamať. Svet je predsa najkrajší z vtáčej perspektívy. S naberajúcou výškou sa vám zvýši adrenalín, srdce sa rozbúcha ako divé ale vy budete mať stále krajší a krajší výhľad. Navyše sa môžete aspoň na pár chvíľ stať pilotom! A možno zistíte, že v skutočnosti sa práve vo vzduchu cítite "ako vo vode". :)

Chcem vyskúšať

 

 

Adrenalín na 4 kolesách

Gravitačné zrýchlenie je pre vás príliš? Skúste zrýchlenie v nadupanom aute! Budete síce 4 kolesami pevne na zemi, poriadny adrenalín a zážitok ale ostanú. Postará sa o to elektrický pohon, ktorý vystrelí Teslu Modes S z 0 na 100 km/h len za 3,9 sekundy. 421 elektrických koní tohto auta vás jednoducho vtlačí do sedačky. Trúfate si? :)

Chcem vyskúšať

 

 

Ako vidíte, predĺžený víkend môžete stráviť na rôznych zaujímavých miestach. Prichádza Máj, oddychu čas a ten treba využiť naplno! :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: