Ako vyzerá copywriter v ZlavaDna.sk? Predstavujeme Lenku Stanovú – copywriterku so šibalským úsmevom

O Lenke sa dá toho napísať veľa. Najviac ju však vystihuje, že je pohodová baba :) Patrí medzi najvernejších členov nášho tímu a zároveň je našou najskúsenejšou copywriterkou. Od roku 2011 nájdete jej prácu po celej našej stránke. Lenka totiž pripravuje prezentácie zliav, ktoré si čítate.

Plná prekvapení

Lenka prišla do ZlavaDna.sk pred štyrmi rokmi. Chvíľu pomáhala na marketingu a potom si našla svoje miesto na copywritingu. „Niekedy mám pocit, že starnem spolu so ZlavouDna,“ hovorí s úsmevom Lenka. Práve šibalský úsmev a dobré srdce sú jej charakteristickými črtami. Jej ďalšou črtou je nepredvídateľnosť – Lenka je plná prekvapení.

Tak napríklad, Lenka si 3x vyholila hlavu na ježka, však prečo by nie? Hoci je to poriadna „párty žena“, ktorá už na pohľad zaujme nejedného muža, poctivo študovala informatiku. Keď sa to dozvedeli noví kolegovia, nechceli tomu veriť. Dnes sa však živí slovom. Je rodenou Bratislavčankou, no prednedávnom sa presťahovala na dedinu, kam ju to ťahalo. Miluje totiž prírodu, no na rozdiel od väčšiny ľudí ju nefascinujú hory, ale polia. Dlhé lány zlatistých klasov v nej vyvolávajú pokoj. Rada a často športuje, no miluje pivo a je v ňom fakt odborníčka. Slabosť má obzvlášť na čapovaného Guinnessa. Hoci je krehké dievča, má rada sledovanie futbalu a rada chodí aj na zápasy Slovana. Atraktívna, múdra, veselá, má rada futbal a pivo... jednoducho ideál každého chlapa :)

Copywriter nie je len textár

Čo je však jej každodennou náplňou práce? „V pošte ma každé ráno čaká 5 veľkých zadaní na prípravu detailov zliav,“ začína vysvetľovanie Lenka. Väčšinou ide o kusé informácie o hoteli, reštaurácii či salóne krásy. Vo finále je z toho prezentácia zľavy a partnera na niekoľko „A4-iek“ plná obrázkov a fotiek. Copywriter musí najskôr pohľadať a poriadne naštudovať informácie o danom zariadení. Následne musí vymyslieť niečo zaujímavé, čím sa bude prevádzka odlišovať od konkurencie. „Často je to hľadanie ihly v kope sena,“ pokračuje. „Keď píšete prezentáciu pre stý hotel v poradí, je to naozaj ťažké. Inšpiráciu hľadáme na stránkach zariadení, v recenziách a podobne, no vždy do toho treba vložiť kúsok seba.“

Napriek tomu Lenku práca copywritera baví. „Je to všestranná robota. Dozviete sa pri nej množstvo vecí a spoznáte veľa miest. Je to smiešny paradox, poznám takmer každý hotel na Slovensku, hoci som tam fyzicky nebola.“ Táto práca nie je ani zďaleka len o písaní. Copywriter veľa komunikuje s obchodníkom, ktorý zľavu dohodol, a sem tam aj s partnerom, ktorý akciu poskytol. „Je to o hľadaní zlatej strednej cesty medzi potrebami zákazníkov a partnerov. Na jednej strane chceme v dobrom svetle predstaviť prevádzky, služby, produkty, na strane druhej musíme zákazníkom vysvetliť, prečo by si to mali kúpiť a v čom nájdu pridanú hodnotu.“

Povedali o Lenke

Nemenovaného zdroja na obchodnom oddelení sme sa opýtali na Lenku a dostali sme tak krásnu odpoveď, že to sem musíme uverejniť takmer v plnom znení :)

„Lenka je môj kamarád do deště. Vie uznať kvalitu piva – vďaka tomu a jej veľkosti si vyslúžila prezývku malé pivo :) Ako jediný človek v mojom okolí dokáže raz do roka dodržať ryžovú diétu a 36 dní jesť len ryžu.“ A samotná Lenka odpovedá na otázku, prečo pracuje v ZlavaDna.sk nasledovne: „Pretože mi prirástla k srdcu. Bola som tu takmer od začiatku a rastiem s ňou. Mám to tu rada obzvlášť pre veľmi priateľskú atmosféru v práci. Všetci sme tu priatelia dokonca aj s vedením firmy.“


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Silvia Gonglíková

Marketing Manager

Silvia sa venuje online marketingu, komunikácii so zákazníkmi a podujatiam. Má rada veci s dušou, zvieratá, svoju rodinu a kamarátov. Za ZlavaDna.sk je ochotná sa aj pobiť. :) Po práci si rada sadne s kamarátmi na pohár kvalitného oroseného a poriadny steak.

Ďalšie články z kategórie Predstavujeme: