Prečo sa poistiť? Šialené príbehy, ktoré napísal sám život

V poslednom čase čítam o samých hrôzostrašných príhodách z dovoleniek. Jeden si zlomil ruku, druhému ukradli mobil a ďalší na dovolenku ani nedošiel, lebo sa mu na pol ceste pokazilo auto. Najlepšie je, keď sa vám nič nestane. Ale čo ak...?

Cestovné poistenie som dosť dlhý čas považovala za zbytočne vyhodené peniaze. Veď – nie som mantavá, budem si dávať pozor. Neskôr som si však uvedomila, že to nie je len o zodpovednosti človeka. Je to o náhodách, ktoré sa jednoducho ovplyvniť nedajú. Sám život je mi dôkazom!

Asistencia k autu

Píše sám život (príbeh číslo 1):
Pamätám si na jednu dovolenku. S partiou kamošov sme sa boli lyžovať v Terchovej. Všetko bolo super – prázdne zjazdovky, čerstvý sneh a bufety plné tekutých zahrievadiel. Až tu zrazu jeden z partie zahlásil, že má problém. Stratil niekde na svahu kľúče od auta. To ale nebol najväčší problém... náhradné kľúče sa nachádzali takmer 1000 km od nás, v Nemecku. Behali sme po svahu ako splašení, prisámvačku sme prešli každý jeden centimeter. Bezúspešne. Chalan si odbehol do Nemecka a späť.

Píše sám život (príbeh číslo 2):
A ešte jeden príklad zo života – moja prvá dovolenka pri mori v živote. Bola som ešte špunt, ale nikdy nezabudnem, ako naša cesta do Chorvátska miesto 10 hodín trvala 3 dni. Pokazilo sa nám auto, v žiadnom servise nám nerozumeli, a kým sme auto odtiahli do servisu, v ktorom nám ho vedeli opraviť, pol dovolenky bolo fuč. Kiež by vtedy existovali vôbec nejaké asistenčné služby!

Riešenie

Od 1,80 €/deň asistencia k autu na dovolenku od Union je smiešna suma v porovnaní s tým, koľko nervov, telefonátov, vybavovačiek a peňazí vám to ušetrí...

Rozsah krytia

• oprava auta na mieste alebo v servise do 250 eur
• odťah auta bez obmedzenia vzdialenosti
• náhradné vozidlo až na 10 dní
• náhradná doprava do cieľa či späť domov až do 1 500 eur
• náhradné ubytovanie pre celú posádku, najviac 5 ľudí na 3 noci
• pomoc pri defekte, vybitej batérii, nedostatku paliva či strate kľúčov do 250 eur

Idem, riešim a objednávam cez UNION.

Transformeri si dávajú životnú poistku alebo poistenie auta? O_o

Poistenie batožiny a asistenčné služby

Píše sám život (príbeh číslo 3):
Ja mám na tieto veci asi šťastie (alebo skôr smolu). Môj prvý let lietadlom v živote, mali sme ísť do Zagrebu reprezentovať školu na jeden veľtrh. Batožinu sme odovzdali na letisku v Bratislave, vyzdvihli ju v Zagrebe. Počkať, nevyzdvihli.. naša batožina tam akosi zabudla doraziť a miesto toho si cestovala bez nás hore-dolu po svete. Prišla až o 3 dni. Okrem ponožiek a troch tričiek bola na kompletku vykradnutá. Našťastie som mala cestovné poistenie. Problém nastal až pri lámaní chleba – v mojom poistení nebolo zahrnuté poistenie batožiny!

Píše sám život (príbeh číslo 4):
Predstavte si krásnu piesočnatú pláž – žiadne kamene a ostré skaly. Vchádzam druhý deň do mora, ktoré je celkom rozbúrené. Prvú vlnu nadskočím, ale tú druhú už nestíham. Berie ma pár metrov so sebou. Zabrzdí ma už len náraz palca na nohe o jeden jediný kameň v celom Čiernom mori! To je fakt neuveriteľné... volám delegátke, delegátka volá na pohotovosť. Berie ma sanitka aj s húkačkami. Ošetrujú ma. Platí poisťovňa.

Riešenie

0,76 €/deň je fakt dobrý deal, ktorý by vám v prípade úrazu, choroby či problémov s batožinou fakt pomohol.

Rozsah krytia

• choroba, úraz, úmrtie
• asistenčená služba
• poistenie batožiny pri neskorom dodaní, poškodení, strate, krádeži
• strata alebo krádež cestovného dokladu
• škoda na majetku
• stornovanie dovolenky v prípade choroby, úrazu
• porucha vozidla

Idem, riešim a objednávam cez UNION.

Mať na hov.. dovolenku

Poškodenie, krádež a strata elektroniky

Píše sám život (príbeh číslo 5):
Jedna vec je pri cestovaní istá – vždy očakávajte nečakané. Môj kamoš, taký expert, bol s nami  na dovolenke. On je ako dieťa, a pritom má už celkom dávno po tridsiatke. Keby som poisťovňa, tak jeho nepoistím asi nikdy. Na každej jednej dovolenke s ním sa mu niečo prihodí. Raz si roztrepal lakeť, potom mal niečo s autom. Ale najlepšie bolo, keď sme boli v jednej peknej zátoke na večeri. Nechali sme tam celkom slušnú sumu peňazí. Vždy, keď odniekiaľ odchádzame, sa pýtam: „Máte všetci všetko?“. Majú. Aj Juraj vraj mal. Akurát hlavu občas stráca. A ja pri ňom nervy. Na druhý deň si Jurči spomenie, že nemá šiltovku. A vlastne ani foťák s fotkami z celej dovolenky. Nechal si ich položené na sedačke v autobuse, keď sme odchádzali späť do mesta a niekto mu to "čórol" :(

Píše sám život (príbeh číslo 6):
Ale takých expertov mám vo svojom okolí viac. Ďalšiemu kamošovi pravidelne padá mobil do záchodu. Minimálne raz za pol roka to je určite. Nepochopím ako. Proste nepochopím... Na druhej strane ho musím pochváliť, že na letných festivaloch prišiel o mobil len dvakrát. Raz si ho zabudol pred stanom, odkiaľ mu ho ukradli a druhýkrát bol vraj námesačný a nič si nepamätá. Jediné šťastie, že vymyslelo ľudstvo tie poisťovne...

Riešenie

Za 1,99 €/deň máte pokryté svoje nervy, všetkých zábudlivcov, kazisvetov a celú elektroniku vrátane foťákov či mobilov. No nie je to pecka?

Rozsah krytia

• strata, poškodenie, zničenie a krádež elektroniky
• vzťahuje sa na tablety, fotoaparáty, mobily, notebooky, gps navigácie a kopec ďalších elektronických vymožeností dnešnej doby

Idem, riešim a objednávam cez UNION.

Rozbil som môj iPhone X. A oprava stála $ 300 :..(

A ešte jedna dobrá správa na záver: ak si cez ZľavaDňa teraz kúpite akýkoľvek pobyt, môžete si svoju cestu poistiť ešte výhodnejšie. Link nájdete po nákupe spolu s kupónom. 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Petra Števková

Copywriter

To, čo na stránke ZlavaDna.sk vidíte, tak to je presne to, čo Petra robí. Píše, tvorí, fotí, fotošopuje, edituje, vymýšľa. Veľa vymýšľa. Je to vlastne taký malý výmyselník, ktorý potrebuje deadliny. Ale iba na to, aby ich mohla vždy prešvihnúť. A okrem toho miluje slovenčinu, hviezdy, ovce, jogu, vankúše, Lykke Li, pásiky, bodky, fašírky a farebné ponožky. Čím farebnejšie, tým lepšie.

Ďalšie články z kategórie ZľavaDňa radí: