Počas leta neleníme, sme medzi vami

Hoci na vás na našej stránke vyskakujú z každej strany dovolenky, neležíme pri mori. Práve naopak. Leto chceme využiť na to, aby sme sa s vami mohli stretnúť osobne, porozprávať sa s vami, našimi zákazníkmi a dostali ZlavaDna.sk aj do reálneho „offline“ života. Začiatok júla sme preto trávili medzi vami na konferencii TEDxBratislava a na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne. My sme nadšení a čo vy? :)

TEDxBratislava opäť nesklamal

Myšlienky hodné šírenia. Tak znie motto konferencie, ktorá sa koná po celom svete a je organizovaná dobrovoľníkmi. Prvú júlovú sobotu sa už tradične koná aj v Bratislave a my sme sa jej zúčastnili už druhý rok po sebe. Téma tohtoročného TEDxBratislava bola (Ne)všední hrdinovia a tak sme sa rozhodli na našej veľkej superhrdinskej tabuli hľadať superschopnosti medzi bežnými ľuďmi. Hoci si to o sebe myslí málo ľudí, sme presvedčení, že nejakú superschopnosť má každý z nás.

Matky sa s neuveriteľnou láskou, odhodlaním a sebazaprením starajú o svoje deti. Nie preto, že musia, ale preto, že chcú. Obdobne sa o deti starajú aj oteckovia. Tí občas pridajú aj kurz nezbedníctva. Súrodenci sa starajú o seba navzájom, pomáhajú si nezištne a sem tam pomôžu aj rodičom. Všetci si teda pomáhame. Doma, v práci, či škole a niektorí naozaj výnimoční pomáhajú aj ľuďom v širšom okolí, alebo celej spoločnosti.

Z tohto sme vychádzali a skutočne sa medzi vami našlo množstvo superhrdinov, ktorí si navzájom ponúkali rôzne veci od opatrovanie detí, cez venčenie domácich miláčikov, konzultácie, hodiny tanca, až po požičanie vŕtačky, ktorú sme zhodou okolností potrebovali my :) Ako to vyzeralo, posúďte sami na fotkách. My sme sa naučili, že pomáhať si je ľudské, prirodzené a prínosné. Skúste preto po prečítaní týchto riadkov spraviť hocikomu niečo pekné. Spravte kávu kolegovi, kúpte kvet manželke, alebo niekomu povedzte, že ho máte radi. Len tak.

ZlavaDna.sk je v Pohode

Áno, boli sme aj na festivale Bažant Pohoda, ak ste si to z nášho Facebooku náhodou nevšimli. Hneď na úvod musíme konštatovať, že to bola pre nás úplná pecka a veríme, že sa páčilo všetkým, ktorí nás navštívili.

Ako sme pohodovali

Na festival sme išli s malým srdiečkom a odhodlaním trochu ho ľuďom spríjemniť. Trošku sme skopírovali stenu z TEDx-u, len sme ju transformovali. Aj tu si mohli ľudia navzájom darovať 100% zľavu na čokoľvek. Obmedzení boli len vlastnou kreativitou a tú teda využívali naplno :) Okrem toho sme prichystali v našom stane niekoľko Tuli vakov, aby si mohli návštevníci v tieni oddýchnuť a zároveň dobiť mobilné telefóny. Tieto dve väčšie aktivity sme doplnili o malé osudie ukrývajúce rôzne ceny. Od víkendového pobytu pre dve osoby, cez kredity na nákup na našej stránke až po drobné veci ako osvieženie vodou, či opaľovací krém.

Z celej akcie sme si odniesli dobrý pocit. V stánku sme mali väčšinou plno, ľudia oddychovali a zhovárali sa s nami, prezerali si zľavy, smiali sa na nich, brali si ich a rozprávali o nich. Niektorí sa dokonca vracali, čo nás veľmi potešilo. Podstatné pre nás bolo, ako nás budú vnímať. A tak sme sa pýtali a diskutovali. Boli sme až prekvapení, akú pozitívnu spätnú väzbu sme dostali. Drvivá väčšina ľudí nás poznala a tí, ktorí u nás už nakupovali, boli spokojní. Veľa sme sa bavili aj o tom, ako fungujeme, z čoho žijeme my a z čoho partneri. Možno o tom napíšeme samostatný blog, lebo o tejto téme koluje množstvo mýtov. Celkový dojem, ktorý v nás ľudia zanechali, bol však skvelý. Nezostáva nám nič iné, len dúfať, že podobný dojem sme zachovali aj my v nich. Ak ste nás navštívili, napíšte nám svoje dojmy na marketing@zlavadna.sk.

Čo si ľudia darovali na Pohode?

- Odvoz do rôznych kútov Slovenska
- Miesto v stane
- Tanec pod hviezdami
- Masáž chrbta
- Pomoc pri riešení životnej dilemy
- Facku
- Balíček Pogov
- Účtovné poradenstvo
- Zahranie si Kanasty, Game of Trones, nezabudnuteľného hádzanie frisbee
- Paštiku Májku
- Objatie, úsmev, pekný deň
- Kurzy plávania, tancovania, španielčiny, lezenia i lyžovania
- Odpoveď na Život, Vesmír a vôbec
- Vystátie radu na pivo
- Cigaretu, či zapaľovač
- Prehliadku mesta Olomouc
- Lístok na budúcoročnú Pohodu
- Doučovanie z chémie
- Nejaké to poldeci – táto zľava sa v rôznej podobe darovala asi tak 100x :)
- Frajera/frajerku
- Vymyslenie prezývky podľa fotky

Pohoda našimi očami

Festival Pohoda je fascinujúcim podujatím. Na 3-4 dni sa na jedno miesto premiestni okresné mesto približne o veľkosti Piešťan či Ružomberka. Ľudia spolu prežívajú pocit, ktorý nazývame pohodička – myslíme si, že názov festivalu je vskutku opodstatnený. Na Pohode je skutočne v pohode :) Áno, človek tu spí v stane a je z toho trochu dolámaný. Áno, človek tu prejde denne aj 10 kilometrov a áno, niekedy je ťažké sa navzájom stretnúť. No to, čo v človeku zostane, je dobrý pocit. Množstvo koncertov, debát, stretnutia s ľuďmi – známymi, či neznámymi, skvelé gastro pochúťky i cigánska a na festival neuveriteľne kvalitné služby. Z pohľadu návštevníkov je to určite jeden z top festivalov nie len na Slovensku, či v strednej Európe, ale určite aj vo svete. O kapelách sa diskutovať dá, no organizácia a služby sa organizátorom vytknúť nedajú.

Ako však Pohoda vyzerá z pohľadu partnerov, ktorí organizujú rôzne aktivity pre návštevníkov? Skutočná zábava začína až tu. Dať dokopy jeden partnerský stan totiž trvá pár týždňov príprav a vybavovačiek. A to sme ho ani nemali taký veľký. Dva dni pred Pohodou sme zistili, že sa všetky tie veci do nášho auta nepomestia, museli sme teda narýchlo zháňať nejakú dodávku. Od nášho partnera Avis sme našťastie dostali skvelé a obrovské auto, s ktorým by sme presťahovali aj 2 byty. Touto cestou by sme sa im radi poďakovali, bez nich by sme to nezvládli. Zároveň každému odporúčame našu zľavu na prenájom auta cez Avis – sami sme si to otestovali a môžeme len chváliť :) Deň pred začiatkom festivalu sme prišli na letisko do Trenčína pripraviť náš stan. Samozrejme nám chýbali predlžovačky, naša reklamná výzdoba nesedela na stan a dodanie pultu nám meškalo 6 hodín. Pri organizácii akéhokoľvek podujatia prosto Murphyho zákony platia a čo sa môže pokaziť, to sa pokazí.

S pomocou organizátorov sme však všetko zvládli. No aby toho nebolo málo, jednému členovi tímu sa zapálila ruka od nejakého štípanca a tak ešte v stredu o polnoci mieril na pohotovosť, aby na druhý deň o ôsmej ráno s dodávkou a zvyšnými vecami mieril na Pohodu. Aj toto však dopadlo dobre a síce s antibiotikami, no vysmiaty prežil Pohodu v pohode.

Prečo to robíme?

Niektorí návštevníci Pohody a TEDx-u sa nás pýtali, prečo to vlastne robíme. Odpoveď je jednoduchá – máme vás radi a chceme pre vás robiť čo najviac. Zľavy sú super, ale za nimi sú reálni ľudia, ktorí ich vybavujú, píšu prezentácie, postujú na Facebook a aj tí sa chcú s vami stretnúť a porozprávať, ako ste s nimi spokojní. Chceme vás spoznať a zlepšiť všetko, čo robíme. Za nás sa nám to na týchto podujatiach podarilo. Snáď ste si zobrali niečo od nás aj vy :)

Pekné leto, vidíme sa čoskoro.


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Z našej kuchyne: