Navštívte tieto miesta a vyhrajte 3 000 eur

Čo spája námestie v Bardejove, Bojnický zámok, či Beliansku jaskyňu? Okrem toho, že ide o nádherné turistické destinácie aj to, že pri nich môžete vyhrať až 3 000 eur od ZľavaDňa! Stačí sa zapojiť do našej súťaže.

 

Ako sa zapojiť do súťaže?

Veľká cestovateľská súťaž s Figarom a ZľavaDňa prebieha na stránke Figaro.sk, kde si môžete pozrieť výber zaujímavých cestovateľských tipov. Podmienkou zapojenia sa do súťaže je, odfotiť sa pri týchto vybraných miestach s čokoládou Figaro a fotku nahrať na tejto stránke. Odmenou za cestovanie a fotografovanie vám bude množstvo vecných cien, vrátane pobytov, telefónov Huawei, či hlavnej ceny 3 000 eur na rok cestovania so ZľavaDňa.

 

Kam vycestovať?

Aby sme vám to ešte zjednodušili, pripravili sme si zoznam 3 najkrajších miest, ktoré by ste mohli navštíviť. Máme teda zástupcu so západného, stredného i východného Slovenska. Na stránke Figaro.sk však nájdete oveľa viac zaujímavých tipov.

 

1. Chateau Appony

Začíname na západe. Nádherne zrekonštruovaný renesančný kaštieľ neďaleko Nitry bol obývaný rodom Apponyiovcov vyše šesť storočí. Dominantou kaštieľa je knižnica, ktorá obsahuje bohatú zbierku starých kníh a unikátne drevené schodisko. Dnes sa tu nachádza hotel a tak si aj vy môžete vyskúšať, ako sa tu cítili starí šľachtici. Pobyt na 2 noci si viete kúpiť aj u nás za výhodnú cenu. Okrem kaštiela sa v Oponiciach nachádza veľa ďalších pamiatok, ako sú napríklad Marcibányiovský (Bartakovičovský) kaštieľ, či kostol sv. Petra a Pavla so sprístupnenou hrobkou rodu Apponyi.

 

2. Kostolík v Hronseku

Prekrásny artikulárny kostol z roku 1726 je aj so zvonicou zapísaný do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Nachádzajú sa tu neobvyklé prvky škandinávskej architektúry, ktorú charakterizujú stĺporadia na chóroch a pod chórmi, zdobené jónskym ornamentom. Celý kostol bol postavený bez použitia jediného klinca. Vnútorná klenba kostola pripomína tvar prevrátenej lode. Neďaleko môžete navštíviť aj Badínsky prales, jednu z najprísnejšie chránených oblastí na Slovensku.

 

3. Morské oko

Najväčšie zahradené sopečné jazero na Slovensku je perlou pohoria Vihorlat. Keďže ide o chránenú oblasť, kúpanie je zakázané. Nič to však neuberá na zážitku. Nad jazerom sa vypína jedna z dominánt vihorlatských vrchov - Sninský kameň, známy nádherným výhľadom. Ak máte dostatok času, vydajte sa náučným chodníkom na jeho vrchol, odkiaľ sa na vlastné oči presvedčíte, prečo toto miesto získalo svoj názov.


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: