Múdre hračky, ktoré potešia všetky zvedavé deti

Napísali už vaši drobci Ježiškovi? Na takomto liste sa vedia objaviť všemožné želania od výmyslu sveta. V tomto článku sme pre vás vybrali tipy na vianočné darčeky, ktoré rozvíjajú potenciál detí. Podporujú ich kreativitu, tvorivé myslenie či jemnú motoriku. Takéto darčeky sú skvelý spôsob, ako potešiť vašich najmenších a zároveň sa postarať o ich rozvoj.

 

Farebné skladacie auto

Aj váš drobec s nadšením rozoberá všetko, čo sa mu dostane pod ruku? Ak rád majstruje a šróbikuje, toto skladacie autíčko bude milovať! Je celé z dreva, žiadna umelina a jeho súčasťou sú aj drevené nástroje – kladivko a skrutkovač. Okrem rozvoja motoriky si váš malý kutil precvičí napríklad aj základné farbičky. No a netreba zabudnúť, že sa predsa jedná o auto. A autá jednoducho vedú! :)

 

Pozrieť darček

 

 

Magický kinetický piesok

Určite si pamätáte, keď ste ako deti dokázali na pieskovisku stráviť dlhé hodiny nekonečnej zábavy. Koláčiky, hrady, tunely... kreativite sa v pieskovisku medze nekladú. Čo by ste však povedali, ak by váš malý huncút rozložil pieskovisko v strede svojej izbičky alebo dokonca priamo v obývačke? Mamičky pri tejto predstave asi práve prežili mini-infarkt. My však máme skvelé riešenie menom magický kinetický piesok! Tajomstvo spočíva v jeho zložení. Tvorí ho z 98 % piesok a z 2 % špeciálne spojivo. Správa sa teda ako mokrý piesok, ale jeho zrnká držia stále pokope. S kinetickým pieskom si teda môžete stavať vo vnútri a potom ho zase jednoducho upratať. A na podlahe neostane žiadny neporiadok.

 

Pozrieť darček

 

 

Metroví medvedíci z jemného plyšu

Tohto fešáka na čajovej párty plyšových zvieratiek určite neprehliadnete. Meria totiž až 100 cm! Hoci má veľké bruško, veľa toho nespapá. Kožúšok má z jemného plyšu, čo z neho robí parádne mojkadlo. Rýchlo pri ňom zaspinká aj ten najväčší huncút. :)  

 

Pozrieť darček

 

 

Vzdelávacie drevené puzzle

Puzzle je obľúbená skladačka, ktorú si pod stromčekom nájde asi každý. Pre tých najmenších tu máme drevené farebné skladačky všelijakých veselých tvarov.  Detičky si pri ich skladaní precvičia nielen motoriku a predstavivosť, ale naučia sa aj písmenká, číslice a farbičky. Zvieratká, autá, lokomotíva či bager – z množstva vzorov rôznej náročnosti si pre svojho drobca určite vyberiete.

 

Pozrieť darček

 

 

Kreatívne 3D Puzzle CubicFun

Ako lepšie stráviť dlhé zimné večery, než so svojimi najbližšími? Ďalší tip skladačky, ktorú si môžete so svojimi deťmi postaviť sú 3D modely slávnych historických budov a lodí. Nielenže si precvičia jemnú motoriku a tvorivosť, ale spoznajú aj najslávnejšie diela svetovej architektúry. Precestujete spolu celý svet – od Londýna, cez Paríž až do Austrálie.  

 

Pozrieť darček

 

 

Elektrický vláčik

Pri tomto darčeku sa zaleskne v očiach nejednému ocinkovi. Veď vlaková dráha určite patrila k obľúbeným hračkám väčšiny chlapcov. Je teda isté, že si ju obľúbi aj ten váš.  Súpravu tvorí parná lokomotíva a ďalšie vagóniky ako napríklad vozeň s drevom, nákladný vozeň či cisterna. Koľajnice rôznych tvarov môžete spájať ako sa vám zachce a vytvoríte si tak vlastnú cestu do fantázie. Tatinkovia, dajte si však pozor, aby ste nezabudli pustiť pohrať sa s týmto vláčikom aj svoje deti. :)  

 

Pozrieť darček

 

 

Živé omaľovánky

Milujeme omaľovánky! Tieto sú však špeciálne. Postavičky a objekty, ktoré deti vyfarbia aj skutočne ožijú. A to nie len v ich fantázií. Môže za to moderná technológia rozšírenej reality. Stačí k tomu smartfón alebo tablet, do ktorého si stiahnete aplikáciu a výtvory vašich malých umelcov uvidíte ako živé. Niektoré rozprávky dokonca obsahujú aj audioknihu a prehrávajú hudbu. Samozrejme nezabúdame ani na rodičov. Antistresové omaľovánky sú totiž skvelý spôsob ako sa zbaviť stresu, ktorý k Vianociam bohužiaľ patrí.

 

Pozrieť darček

 

 

Rozprávkové Vianoce s knižnými darčekmi

Vianoce bez rozprávok, tak to si ani nevieme predstaviť. Nemáme však na mysli televíznu klasiku ako napríklad Tri oriešky pre Popolušku. Myslíme rozprávkové príbehy, ktoré sa namiesto obrazoviek  odohrávajú na stránkach detských knižiek. Objavte s nimi počas Štedrého večera nových knižných hrdinov. Na výber máme niekoľko skvelých knižiek, ktoré potešia každého čitateľa.

 

Pozrieť darček

 

 

 

Tak vidíte, vianočný darček, ktorý je praktický môže byť aj zábavný. No a vaše deti sa po jeho rozbalení určite nebudú tváriť takto:

Ale presne takto:

 

Darčeky pre deti
 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: