Horalky nad zlato: História aj sladká budúcnosť slovenskej legendy medzi oblátkami

K letu patrí cestovanie a k letným výletom zasa obľúbená maškrta všetkých Slovákov. Horalky nechýbajú v povinnej výbave každého správneho turistu či dovolenkára. Veď ročne ich spolu zjeme aj 160 miliónov. Či už vám pod topánkami škrípu kamienky z horského chodníka alebo si radšej skočíte do vĺn aquaparku, maškrtenie s Horalkami spríjemní každý letný deň. Dnes sa s nami začítajte do histórie tejto legendárnej oblátky zo Serede a dozviete sa aj pár sladkých noviniek…

Začalo to takmer pred 60 rokmi

Prvá receptúra vznikla v roku 1965 a oblátky niesli vtedy názov Horalky - pochúťka. V 60-tych rokoch bolo obvodové máčanie do čokolády na našom trhu novinkou. Spolu s lahodnou arašidovou chuťou si tak Horalky okamžite získali srdcia všetkých maškrtníkov v Československu.

V roku 1994 sa na obal dostal kvet Plesnivec, ktorý na Slovensku rastie vo Vysokých Tatrách, Veľkej a Malej Fatre aj v Slovenskom raji.

2005 je rok, kedy sa na vynovený obal dostali oriešky arašidov. Áno, aj kvôli nim milujeme chuť Horaliek 🙂

O štyri roky sa k logu, typickým farbám (biela, modrá, červená) a kvetu Plesnivca pridali aj tatranské štíty.

Obal Horaliek, pod ktorým si ich v obchodoch kupujeme dnes, poznáme od roku 2021.

Ešte chutnejšia klasika

Myslíte, že klasika nemôže byť ešte chutnejšia? Predstavujeme vám najväčšiu inováciu chuti od roku 1965 - prichádzajú totiž Horalky Peanut Butter. Chuť arašidov je ešte intenzívnejšia vďaka arašidovému maslu, ktoré obsahuje tento najnovší hit od Sedity. Ak sa budete najbližšie chystať za letnými zážitkami, nezabudnite si jednu-dve pribaliť. Alebo…

Horalky nad zlato

…si naplánujte Leto ako vyšité so ZľavaDňa a Horalkami! Komu sa nelení a dopraje si pobyt alebo zážitok na ZľavaDňa so symbolom Horalky Peanut Butter, získa zadarmo pri využití kupónu túto chutnú arašidovú novinku od Sedity.

Leto ako vyšité s Horalkami

Pobyty aj zážitky na leto

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: