Dovolenka po Slovensku na kolesách

Presun z bodu A do bodu B nemusíte brať len ako nevyhnutný a nudný spôsob dopravy za vysnívaným pobytom. Cesta je cieľ! Toto známe príslovie si zobrali k srdcu mnohí milovníci jazdy na dvoch či štyroch kolesách. Cestovanie je koníček, ktorý si dokážete užiť v úplne novom svetle. Stačí vysadnúť na sedlo motorky či za volant. Inšpirujte sa, ako môžete Slovensko spoznávať aj na kolesách. A je to naozaj poriadna zábava :)

Objavte Slovensko

Dôležité je plánovanie

Jeden malý tip na začiatok. Pred tým, než vyštartujete za mototuristikou, je veľmi dôležité nezabudnúť na plánovanie. Skutočná zábava nie je v čo najrýchlejšom a monotónnom zdolaní diaľnice. Prezrite si zaujímavé trasy napríklad na Google Mapách a vyskúšajte cesty 2. a 3. triedy. Práve tam spoznáte skutočnú slovenskú prírodu a zaujímavosti. Rýchlosť v tomto prípade nehrá roľu. Nezabudnite na príslovie z úvodu: Cesta je cieľ :) Ste pánom svojho času a nemusíte sa nikam ponáhľať. Pred cestou si však určite nezabudnite skontrolovať všetky náležitosti, ako je napríklad povinné zmluvné poistenie. Bezpečnosť je vždy na prvom mieste :)

Zažijete krásy Slovenska a jeho regiónov

Dovolenka na Slovensku autom

Slovensko je plné zaujímavých miest, hradov, múzeí a atrakcií. Skvelé je, že väčšinu z nich máte v pohodlnej dostupnosti, často len niekoľko kilometrov od miesta pobytu. Pripravili sme pre vás výber z atrakcií, ktoré na potulkách Slovenskom určite stoja za návštevu.

Dovolenka plná zážitkov: Tipy na atrakcie a vstupy

Múzeum dopravy

Muzeum dopravy v Bratislave

obrázok: www.stm-ke.sk

Múzeum dopravy v Bratislave nájdete v priestoroch prvej bratislavskej stanice parostrojnej železnice z 19. storočia. Nájdete tu stálu expozíciu dopravných prostriedkov cestnej a železničnej dopravy. Môžete sa tešiť na mnohé zaujímavosti ako napríklad prototypy vyvinuté slovenskými automobilkami po 2. svetovej vojne, ale aj rozmanité osobné a nákladné automobily.

Otváracie hodiny:
Ut-Ne: 10.00 - 17.00

Autokino - skvelý tip na netradičný večer

autokino na Slovensku

Užite si obľúbený film priamo za čelným sklom. Navštívili ste už niekedy autokino? Hlavne v letných mesiacoch je to skvelý spôsob ako si užiť večer. Na Slovensku žiaľ momentálne nemáme veľa možností, kde sa dá pozerať film z predného sedadla. Pár možnosti tu však stále je, a preto sa za nimi oplatí vyštartovať, alebo využiť na spestrenie vašej letnej dovolenky.

V lokalite Oravskej priehrady nájdete napríklad jedno takéto autokino s miestami pre 65 vozidiel. Užijete si tu výhľad nielen na plátno, ale aj na vodnú hladinu :)

Objavte krásy Slovenska v karavane

Karavanom po Slovensku

Každý deň sa zobúdzať na inom mieste, sedieť s rodinou či priateľmi uprostred prírody a zažiť neopakovateľné prázdniny.  Práve to je hlavná výhoda mototuristiky :) Môžete si prenajať plne vybavené karavany s kuchyňou a príslušenstvom či diaľničnou známkou. Skvelé je, že vám stačí B-čkový vodičák a na dovolenku odveziete 2-6 kamošov. Prečítajte si návod, na čo by ste nemali zabudnúť pri plánovaní dovolenky v karavane.

Pozrieť ponuky: Prenájom karavanu

 

 

Cesta po Slovensku rozhodne nie je nuda, však? :) Máte tipy na ďalšie zaujímavé výlety, ktoré sa oplatí vidieť na dvoch či štyroch kolesách? Napíšte nám o nich do komentárov a inšpirujte aj ďalších motoristov.

 

Nezabudnite si tiež urobiť náš kvíz, v ktorom sa dozviete, ako dobre poznáte slovenské ŠPZ-tky :)

Súťažné kvízy o Slovensku

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Objavte Slovensko: