Baby na ťahu v Smokovci

Úvodom tohto príbehu chce autor spomenúť, že zachytil všetko podľa skutočných udalostí a podobnosť s inými babskými výletmi nie je vôbec náhodná.

Nie nadarmo sa hovorí, že kamarátka a fľaša vína nahradia sedenie u psychológa. A tie ušetrené peniaze môžeme investovať napríklad do víkendu v horách. A jeden víkend, to už je toľko rozhovorov, smiechu, úvah, že je o vaše duševné zdravie postarané na 3 mesiace dopredu :)

A tak sme nechali  doma starosti všedných dní a vyrazili sme smer Vysoké Tatry. Výber ubytka  tentokrát padol na GRAND HOTEL BELLEVUE**** v Hornom Smokovci. Veď keď sa nám podarí zdrhnúť z mesta raz za uhorský rok, tak nech už si to užijeme ako paničky, no nie?

Cestu sme zvládli bez najmenšieho zaváhania, na čo sme boli patrične hrdé (chlap za volantom by už určite aspoň 3x zablúdil lebo veď tá navigačka sa vždy mýli ;) ).

Keď sme dorazili do hotela, vo veľkom modernom lobby hral klavirista a ľudia kecali pri pohároch vínka. Recepčné nás s úsmevom ubytovali a my sme sa pri pohľade na vstupnú halu zmohli len na „wau, super sme si vybrali...“ A to sme ešte netušili, čo nás čaká na izbách.

Rozdelili sme sa po dvoch do izby a apartmánu. Apartmán bol však taký veľký, že by sme sa tam pohodlne zmestili všetky štyri. Takže sme tam nakoniec aj tak trávili najviac času :) Izby sú úplne novo zariadené, útulné a doladené do najmenších detailov. Také novučké, že izba voňala po dreve zo skríň a nábytkov. Stihla som rýchlo vyfotiť poriadok, kým sme sa začali jašiť a vybaľovať.

Keď sme všetko poobdivovali, vrhli sme sa späť na prízemie na večeru. Už po ceste sme básnili o švédskych stoloch. Veď čo je lepšie ako štyri jedlá naraz na jednom tanieri a bez výčitiek? Opäť nesklamali! Stoly boli a aj švédske. Na výber toho bolo toľko, že sme si nevedeli vybrať. Tak sme si nevyberali a dali si všetko...

V piatok už nám nezostalo nič iné len posedieť si v lobby a na izbe sa prekecať až do noci. Nechceli sme ponocovať, na druhý deň nás čakal nabitý program...ehm...teda nabitý program po našom. Na hoteli a v celom Smokovci je kopec aktivít. Bowling, posilovňa, squash, ťažšie aj ľahšie turistiky po okolí. Ale my sme sa úplne dobrovoľne a bez trestania rozhodli pre wellness víkend s malými prechádzkami.

A už tu aj bola sobota. Spalo sa nám skvelo. Postele sú vysoké, matrace správne tvrdšie a všade panovalo úplné ticho. Ráno sme zistili, že jednu nás v noci skolil soplíček a teda nastalo vážne rozhodovanie – wellness či newellness?

Bez raňajok sa ale ťažko rozhoduje. A veru nesklamali ani tie. Vajíčka, slaninka, nátierky, zelenina, ovsená kaša, jogurty, čerstvý med, káva a čaje... Ako si má potom človek vybrať? Tak sme si zasa dali všetko! Dietovať sa bude niekedy inokedy ;)

Po raňajkách nastali menšie výčitky svedomia. To sa naozaj budeme celý víkend váľať? Asi by sme mali tie raňajky trochu rozchodiť. Možností v okolí je naozaj milión a inšpirovať sa môžete priamo v aktuálnej ponuke na pobyt. Keďže naše očakávanie víkendu boli nastavené vopred, vôbec sme sa necítili trápne a rozhodli sme sa prejsť po Starom Smokovci. Po suvenírových obchodíkoch, kaviarničkách a nakoniec sme si vyšliapali veľmi jemnú turistiku na Peknú vyhliadku. Zvládne ju celá rodina, deti a hlavne lenivé baby, ktoré prišli za ničnerobením ;) Cestou k vyhliadke sa prejdete kalváriou, ktorej jednotlivé zastávky sú umelecké diela z dreva či kovu. Počasie bolo dokonalé, slniečko svietilo, po ceste sme zhadzovali bundy (nie na zem samozrejme) a výhľad na záver bol ukážkový. Stálo to za to :)

Aby som nezabudla, cestou od hotela nás pekne smerovala tabuľa k miestnemu liečivému prameňu Smokovecká Kyselka. Voda v prameni má železitú chuť a ide vraj o hotový prameň zdravia. Tak sme museli „koštnúť“ :)

Z iných výletov sme zvažovali ešte výlet lanovkou na Hrebienok, prechádzky po kúpeľnom chodníku zo Starého Smokovca do Dolného Smokovca či vláčikom na Štrbské Plesto. My sme však už museli utekať do hotela, keďže nás od štvrtej čakali procedúry a wellness. Naozaj museli. Hrozné, však? :)

A ako to dopadlo s našou kamarátkou, ktorá zápolila s ťažkým soplíkom? Nakoniec sa odvážila a tak sme si to všetky 4 mušketierky nasmerovali do wellness centra.

Najprv smer bazén, ktorý bol naozaj priestranný a tak sme si mohli dať pár dĺžok. Potom šup do vírivky a odtiaľ rovno do sáun a oddychovej časti. Tu už prvé 2 baby išli na rašelinový zábal a masáž chrbta. My ďalšie dve sme vyskúšali bylinkovú saunu, fínsku, eukalyptovú aj soľnú. Stihli sme si aj poležkať a oddýchnuť, kým sme nabehli na masáž my. Tá splnila naše predstavy a niektoré z nás cítili ramená a šiju aj pár hodín po masáži, takže žiadne len také nejaké slabé ťapkanie. :)

Čo sa saunového sveta týka, všetky sme sa zhodli, že by sme prijali ešte viac sáun a väčší relax kútik, možno aj nejakú studenú kaďu alebo jazierko. Pre nás aj všetkých ďalších je super správa, že v hoteli chystajú rozsiahlu rekonštrukciu wellness centra. O dôvod naviac vrátiť sa budúci rok.

No a čo bolo ďalej? Zazvonil zvoniec... aaale nie, kecám :) Nás ešte čakala druhá skvelá večera, opäť sme si nevedeli vybrať, jedli sme sviečkovú aj hranolky a syr aj žemľovku aj koláčiky. A aj keď by sme si najradšej ľahli po takejto večeri do tej super postele, dokopali sme sa ešte v noci aj na hotelovú diskotéku. Dali sme nejaký ten drink a ešte sme pokecali pri hudbe.

A tak prišlo ráno a spolu s ním aj posledné hotelové raňajky (ako sa teraz máme vrátiť k raňajkám bežných smrteľníkov???). Zistili sme, že wellness naozaj pomohol a kamoška už opäť dýcha obomi nosnými dierkami.

„Baby, prečo to vždy tak ubehne?“  Naša klasická otázka na záver. Tak nám zostáva len zaspomínať si na parádny víkend a plánovať tie ďalšie. Veď bez mojich báb je ťažko žiť. Ďakujeme Grand Hotel Bellevue, že ste sa o nás tak krásne starali, vidíme sa zasa budúci rok. A čo vy, kedy beriete svoje baby na dobrodrúžo? :)

Chcem vyskúšať

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Silvia Gonglíková

Marketing Manager

Silvia sa venuje online marketingu, komunikácii so zákazníkmi a podujatiam. Má rada veci s dušou, zvieratá, svoju rodinu a kamarátov. Za ZlavaDna.sk je ochotná sa aj pobiť. :) Po práci si rada sadne s kamarátmi na pohár kvalitného oroseného a poriadny steak.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: