Ako zregenerovať telo po horúčavách?

Nielen vás vyčerpávali letné horúčavy. Aj vaše telo sa s nimi muselo vysporiadať. Napríklad vaše vlasy sú po kúpaní v mori značne suchšie a majú rozštiepené končeky. Horúčavy zase pôsobia ako sauna, otvárajú póry na pokožke a tak ju tiež vyčerpávajú. Po namáhavom letnom období prichádzajú jesenné dni, ktoré sú ako stvorené na regeneráciu a očistu vášho tela. Preto vám prinášame 5 tipov, ako dostanete vaše telo opäť do formy. 

1. Regenerácia vlasov

Vlasy sú korunou krásy a keďže pôsobením slnka, morskej vody či chlóru vaše vlasy trpia, zaslúžia si po lete extra starostlivosť. Najčastejším problémom sú suché lámajúce sa vlasy bez lesku. Dobrou správou je, že vlasy sa dajú vždy ozdraviť a nikdy nie sú poškodené natrvalo. Skúste napríklad LILIS beauty salon, kde vám vlásy zregenerujú, ostrihajú či nafarbia podľa vašich predstáv. Pokiaľ by ste však nechceli hneď chodiť do salónu, pomôcť si aspoň trošku môžete po domácky aj sami. Stačí, ak budete dodržiavať pár pravidiel ako napríklad žiadna kulma či žehlička, dôsledná hydratácia či používanie kondicionéra. 

2. Zbavte svoju pleť nechcených nečistôt

Tak ako vlásy, aj vaša pleť reaguje na tradičné letné aktivity ako kúpanie v mori, bazéne či slnenie sa na slnku. Ak ste milovníčkou chytania bronzu, nezabúdajte svojej pleti dopriať aj následnú očistu. Tak ako treba vymeniť šatník, tak treba venovať pozornosť aj pokožke. Základom je hydratácia. Keďže pleť je po lete vysušená a príchodom jesene sa vysušuje ešte viac. Investujte do poriadneho hydratačného krému a nájdite si každý deň chvíľku na jeho aplikovanie. Medzi ďalšie potrebné kroky k zdravej a žiarivej pleti patrí rozhodne dostatočný pitný režim. Vďaka nemu bude vaša pleť napnutá a hydratovaná. 

Pravdou ale je, že najlepšej starostlivosti sa vám dostane od profesionálky a tak pokojne navštívte svoju kozmetičku alebo zavítajte napríklad do Barbor beauty spa v Starom Meste, kde sa o vás postarajú profesionálne kozmetičky s dlhoročnými skúsenosťami. 

3. Pozor na znamienka

Každý z nás má na tele nejaké to znamienko. Keď počas leta vystavujeme pokožku a znamienka slnku a UV žiareniu, mali by sme ich chrániť. Najlepší a najčastejší spôsob ochrany pred UV žiarením je opaľovací krém, ideálne s SPF 30 a viac. Napriek tomu existuje určité riziko vzniku rôznych bunkových zmien. Práve preto by ste si mali nechať znamienka pravidelne každý rok skontrolovať odborníkom. Môžete navštíviť svojho dermatóga, alebo využiť našu zľavu na vyšetrenie znamienok v medicínskom centre Chirkoz. Nemusíte sa báť, vyšetrenie je úplne bezbolestné. 

4. Nezabúdajte na nohy

Nielen vlasy či pleť musia vyzerať krásne a zdravo. Aby ste sa cítili skutočne krásna, musíte myslieť aj na taký detail, ako sú vaše nohy. Tie vás predsa celé dni nosia a preto im treba dopriať taktiež starostlivosť. Navyše po letných dovolenkách bývajú vaše päty často vysušené alebo naopak, keď ste sa dlho kúpali, tak sa vedia šúpať. Preto by ste nemali zabúdať na pedikúru. V novootvorenom pedikérskom salóne Pedikúra sa vám o vaše nohy radi postarajú. Či už budete chcieť nalakovať nechty, suchú či wellness pedikúru, alebo masáž nôh, vaše nohy dostanú prvotriednu starostlivosť.

5. Uvoľnite svoju myseľ i svaly

Aj keď ste si počas dovolenky určite oddýchli, návrat do kolobehu pracovného života nie je nikdy jednoduchý. Je prirodzené, že sa vaše telo i vy cítite vyčerpane. Nabehli ste totiž opäť na náročnejší režim. Prečo si teda neoddýchnuť na príjemnej masáži, kde vám vymasírujú stuhnuté svaly, nadýchate sa príjemnej vône olejov a zároveň si psychicky oddýchnete? V masážnom salóne Ski Ban Pan Thai vám k masáži navyše ponúknu tradičný thajský čaj na odbúranie toxínov. 

Bez ohľadu na to, ktorý spôsob regenrácie si vyberiete, majte vždy na pamäti, že aj vaše telo potrebuje oddych a vašu pozornosť. Predsalen, každej z nás dobre padne chvíľka pre seba.

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Veronika Filipová

Veronika má u nás na starosti podporu B2B oddelenia a marketingu. Študuje marketingovú komunikáciu, rada píše, fotí a hrá sa s fotkami. Najradšej trávi čas s priateľmi a rodinou. Ako každá žena rada nakupuje, je dobré jedlo, cestuje a spí. Miluje zvieratká, má psíka a jazdí na koni.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: