Ako sme sa v Kúpeľoch Lúčky s KUBOM zoznámili

Sklenené automatické dvere sa svižne otvárajú a ovanie nás vôňa novoty. Sme jednými z prvých návštevníkov Kúpeľného hotela KUBO v Lúčkach. 

Rodinný hotel pohodlne ubytuje aj partiu kamošov

Že je pre rodiny aj skupiny priateľov ideálny, zisťujeme hneď pri ubytovaní. S jednou kamarátkou dostávame dvojposteľovú izbu, tretia z nás je v takej istej izbe sama. Stačí však odomknúť spoločné dvere a z klasickej izby máme šikovné spoločné bývanie - s dvoma kúpeľňami a dvoma WC. Okrem týchto spojiteľných izieb sú tu, samozrejme, aj štandardné, apartmánové či špeciálne rodinné, v ktorých máte súkromie zaručené.

Chvíľu sa kocháme výhľadom z balkóna, máme pocit, že sme sa preniesli do rozprávky. Všade zeleň, v diaľke panoráma hôr a okolo nás neuveriteľný pokoj a ticho. V diaľke počuť len zurčanie potoka a občasné melódie operencov.

Plavky pripravené, ide sa kúpať!

Berieme plavky do tašky a dýchajúc svieži liptovský vietor sa za 5 minút dostávame k AQUA - VITAL Parku. Tešíme sa na wellness, o ktorom sme počuli samé chvály. Vyzbrojení náramkami s čipom na otvorenie skrinky sa presúvame do šatní a odtiaľ rovno do bazéna. Na to, že je jar, má voda príjemnú teplotu. Žiadne priškrtené vzdychy sa nekonajú :-)  Ak nerátame následnú zábavu vo vlnobití - bazénovej atrakcii, kde sa i dospeláci opäť stávajú deťmi. No treba vyskúšať aj vedľajší termálny bazén. Niečo na jeho liečivých silách veru bude. Jeden z účastníkov nášho zájazdu hlási rýchlu úľavu od bolesti kolena. A ten výhľad na lesy! Tak ten si budete pamätať ešte dlho.


Bazény meníme za sauny a bublinky

Na ďalší deň sa sem vraciame, tentokrát máme namierené do Vitálneho sveta. Plavky meníme za plachty a čerstvý vzduch za horúcich 15 minút v saune. Pre odvážnych je na dvore prichystaný ochladzovací bazén a za odmenu hneď vedľa vírivka. Len tak vonku, pod šírym nebom. Nechávame sa v nej masírovať bublinkami a tryskami, rozprávame sa. Pomaly sa stmieva a tá chvíľa je niečím jedinečná. Svet akoby sa na chvíľu zastavil, aby sme si mohli utriediť myšlienky, vyčistiť hlavu a prestať sa zaoberať nepodstatným.

Podobný terapeutický účinok má aj pobyt v soľnej jaskyni. 45 minút nám prišlo len ako 5. Kombinácia relaxačnej hudby, prítmia a pohodlných ležadiel nás veľmi rýchlo uspala. Zobudili sme sa mierne zmätení (kamarát si po tomto príjemnom resete nepamätal ani vlastné meno) a sklamaní, že to netrvalo aspoň dvakrát tak dlho.

Vynikajúce jedlo a sladké pokušenie

Jemné škvŕkanie v bruchu nás však vrátilo do reality. Presunuli sme sa do jedálne Breza, kde pre nás pripravili bufetovú večeru. Mäso na niekoľko spôsobov, zemiaky, ryža, šaláty, kompóty... A kto si prišiel otestovať silu vôle, môže zakývať čokoládovým palacinkám na tácke úplne vpravo. Alebo prehodnotiť priority :-)

Na záver prechádzka a prípitok

Sladké nás pokúšalo aj v deň odchodu. Zmrzlinu zo stánku v areáli sme veru neodmietli a rovno nakúpili aj kúpeľné oblátky, vďačný to suvenír.

Pred cestou domov sme si dopriali malú vychádzku k zvernici. Neboli sme sami, koho sem prilákala krásna príroda a rozkošné mláďatká diviaka. Spolu s ďalšími návštevníkmi sme sa nad nimi kolektívne porozplývali a vybrali sa naspäť – smer parkovisko.

Pri AQUA - VITAL Parku sme sa s Lúčkami symbolicky rozlúčili – dúškom minerálnej vody z prameňa, ktorú tu môžete kedykoľvek ochutnať.

Víkend v Lúčkach máme za sebou a musíme jedine odporučiť! Hotel Kubo je v týchto kúpeľoch nový, o to väčší dôvod ho vyskúšať. Primárne si tu skvele oddýchnu rodiny s deťmi. Ako sme sa však presvedčili na vlastnej koži, hotel má čo ponúknuť aj partii kamošov. Ak teda v najbližšej dobe plánujete vybehnúť niekam za oddychom, v Lúčkach vás privíta jeden veľmi milý KUBO :)

 

Chcem vyskúšať relax v Kúpeľoch Lúčky

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: