Ako si užiť advent a Silvester vo veľkom štýle?

Hriate víno alebo medovina sa míňajú po sudoch. V stánkoch nakupujeme gýčové perníky. Líca máme od chladu každým dňom červenšie. Vianoce ubehnú ako voda, zahrejeme sa pohľadmi na ohňostroj a už je tu obdobie zbytočných novoročných predsavzatí. To je ono. Advent a Silvester. Pre mnohých najkrajšia časť roka. Ako chutia v Paríži alebo v Ríme? Výnimočne! Viac v nasledujúcich riadkoch. :)

 

Rakúsko a Nemecko

Dúfam, že ste tento rok poslúchali. Približne 1200 čertom totiž neutečiete. Ak sa nebojíte, čaká na vás najväčší beh čertov v Európe. Pridajte k tomu tradičnú adventnú atmosféru, tony vianočnej výzdoby, rôzne dobroty a horúci punč. Túto kombináciu hľadajte v rakúskom Salzburgu, ktorý vás očarí najmä počas adventu. Ako bonus navštívite aj dedinku Hallstatte. Vraj jednu z najkrajších dediniek na svete.

Zájazd do Salzburgu

 

 

Preferujete umelý alebo živý vianočný stromček? Nuž, v Innsbrucku mávajú kryštálový. :) Ku kryštálom tu majú naozaj blízko. Okrem typicky krásnej vianočnej atmosféry sa teda pripravte napríklad na návštevu Swarovského kryštálového sveta. A to všetko pod dohľadom zasnežených alpských vrchov. Aj taký je predvianočný Innsbruck. :)

Zájazd do Innsbrucku

 

 

Milujete adventné vence? Ten z námestia v Mariazelli si asi domov nezoberiete. Je totiž najväčší v Rakúsku. Obdivovať ho môžete s horúcim punčom v ruke za svetla vianočných svetielok a radosť z blížiacich sa Vianoc bude dokonalá. :)

Zájazd do Mariazellu

 

 

Je jasné, že hlavné mesto Viedeň nemôže vo vianočnej atmosfére nijak zaostávať. Každoročne si ju užívajú státisíce návštevníkov už od 13. storočia. Na námestí Rathausplatz pri slávnej radnici sa tu tlačí približne 150 stánkov. Zaručene vás osloví každý, takže o program máte postarané! Tomu sa hovorí advent na vysokej nohe. :)

Zájazd do Viedne

 

 

Ktorý film podľa vás jednoznačne patrí k Vianociam? Áno, Tri oriešky pre Popolušku. Poďte do Drážďan objaviť hrad Moritzburg, na ktorom sa natáčala táto stálica televíznych obrazoviek. Samozrejme, navštívite aj krásne adventné trhy priamo v Drážďanoch, ktorým sa v Nemecku vyrovná len máločo.Mimochodom, v Nemecku sú najstaršie. :)

Zájazd do Drážďan

 

 

Na taliansky spôsob

Fontány, múzeá, chrámy, paláce, galérie a ako čerešnička na torte legendárne Koloseum. Rím je v podstate obrovské múzeum pod holým nebom. Pridajte k tomu návštevu Vatikánu a možnosť zúčastniť sa omše celebrovanej pápežom. Aj takto môže vyzerať vaše privítanie nového roku. Všetky cesty predsa vedú práve sem, do Ríma. :)

Zájazd do Ríma

 

 

V Miláne sa najznámejšie svetové butiky striedajú s historickými pamiatkami a to inde len tak ľahko nenájdete. K tomu slávna Monza, typické talianske mestečko Bergamo a vítanie nového roku priamo na námestí Milána. Keď štýlový Silvester tak v meste módy!

Zájazd do Milána

 

 

Po francúzsky

Monako - symbol luxusu, výnimočnosti, prepychu a zábavy tých najbohatších. K nim sa tento rok môžete pridať. Neveríte? Ale áno. Šampusom budete búchať v prepychových uliciach, svetlá ohňostrojov sa budú odrážať na luxusných jachtách. Nový rok tak privítate naozaj výnimočne! Neuniknú vám ani perly francúzskeho pobrežia - Nice, Cannes alebo slávne Monte Carlo. 

Zájazd do Monaka

 

 

Ak Monako patrí bohatým, Paríž patrí zamilovaným! Berte svoju polovičku a oslávte príchod nového roka v tom najromantickejšom meste na šírom svete. Tešte sa aj na Notre Dame, Mouline Rouge alebo Sacré Coeur. Ten pohľad na ohňostroje nad Eiffelovkou alebo nad Víťazným oblúkom budete mať pred očami navždy!

Zájazd do Paríža

 

 

Severnejšie alebo južnejšie

6000 historických objektov a vianočná atmosféra, ktorá zahreje aj v najväčšej zime. Presne taký je adventný Krakov. Neobídete ani najznámejšie pamiatky, ktoré sú počas adventu špeciálne krásne. Ochutnajte karamelové krowky, nakúpte si ručne robenú keramiku, zahrejte sa vianočným punčom alebo vareným vínom. Adventná nálada sa dostaví okamžite. :) 

Zájazd do Krakova

 

 

Budapešť je super. Adventná Budapešť je dokonalá! Spomaľte na chvíľu v historických uličkách a vnímajte tú atmosféru. Vyčerpá vás prehliadka najkrajších pamiatok? Nevadí. Langoše, cigánska pečienka, trdelníky, klobásky a iné pochúťky z trhov dobijú baterky naplno. Ak ste návštevu Budapešti odkladali celý rok, teraz je ten správny čas! :)

Zájazd do Budapešti

 

 

Tak čo? Kde budete nasávať adventnú atmosféru prípadne odpočítavať sekundy do nového roka? Každé miesto v našom zozname zaujme niečím iným a je len na vás, kam zamierite. Dajte nám vedieť, aké máte plány! :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Michal Kösegi

PPC, Social Media

Michal je najmladším členom marketingového tímu. Na starosti má najmä správu sociálnych sietí a PPC kampane. Okrem toho píše blogy a pomáha kde treba. Zaujíma sa najmä o nové technológie a marketing. Miluje hory a bicykel, takže vo voľnom čase má o program postarané.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: