Navštívte tieto miesta a vyhrajte ceny v hodnote viac ako 9 000 eur

Čo spája Štrbské pleso, Čiernohronskú železnicu, či hrad Strečno? Okrem toho, že ide o nádherné turistické destinácie aj to, že pri nich môžete vyhrať ceny v celkovej hodnote viac ako 9 000 eur! Stačí sa zapojiť do našej súťaže.

 

Ako sa zapojiť do súťaže?

Veľká cestovateľská súťaž s Figarom prebieha na stránke Figaro.sk, kde si môžete pozrieť výber zaujímavých cestovateľských tipov. Podmienkou zapojenia sa do súťaže je odfotiť sa pri týchto vybraných miestach s čokoládou Figaro a fotku nahrať na tejto stránke. Odmenou za cestovanie a fotografovanie vám bude množstvo vecných cien, vrátane pobytov zo ZľavaDňa, tabletov Samsung, či rozprávková dovolenka na Rodose v hodnote 3000 eur od FiroTOUR.

 

Kam vycestovať?

Aby sme vám to ešte zjednodušili, pripravili sme si zoznam 3 najkrajších miest, ktoré by ste mohli navštíviť. Máme teda zástupcu zo západného, stredného i východného Slovenska. Na stránke Figaro.sk však nájdete oveľa viac zaujímavých tipov.

 

1. Dražovský kostolík

Začneme na západe. Dražovský kostolík je z 12. storočia a patrí medzi najstaršie románske kostoly na Slovensku. Nájdete ho na jednom z výbežkov Tríbečského pohoria. Táto sakrálna stavba je jednoduchá, ale napriek tomu veľmi pekná. Z výbežku si užijete krásny výhľad na okolité polia, Nitru, ale aj na okolité malé dedinky.

 

2. Banská Štiavnica

Banskoštiavnická kalvária sa nachádza na kopci Scharffenberg a je jednou z najnavštevovanejších miest regiónu. Hovorí sa o nej ako o najimpozantnejšej barokovej kalvárii v strednej Európe. Pozostáva z troch kostolov, devätnástich kaplniek a súsošia Panny. Ľudia si sem chodia vychutnávať neobyčajnú atmosféru a duchovno tohto miesta. Mimoriadnou ju robí počet zastavení a príbehy, ktoré rozpráva.

 

3. Spišský hrad

S rozlohou vyše 4 hektárov patrí Spišský hrad medzi najväčšie zrúcaninové hradné komplexy v strednej Európe. Nachádza sa v srdci Spiša a ako pamiatka je zapísaný do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. V súčasnosti sa v hradnom komplexe nachádzajú muzeálne expozície Spišského múzea. Určite stojí za to vyšliapať si aj na vrchol veže, odkiaľ budete mať nezabudnuteľný dych vyrážajúci výhľad.

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Hargašová

Online marketing špecialistka

Barborka má pod palcom všetky sociálne siete, hlavne jej obľúbený Instagram :) Okrem toho pre vás rada píše blogy, chystá tematické kampane a hviezdi vo vlogoch. Zo všetkého najradšej však pečie, čo robí radosť nielen jej, ale aj všetkým kolegom v ZľavaDňa.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: