Kam za dobrou hudbou na Slovensku

Zábava, priatelia a dobrá hudba – toto všetko sa nám vybaví, ak sa bavíme o hudobných festivaloch. Na Slovensku máme niekoľko skvelých podujatí, ktoré každoročne prilákajú tisíce fanúšikov. Možno ste niektoré navštívili, možno sa na niektoré len chystáte a možno ste o niektorých ešte nepočuli. Predstavíme vám niekoľko hudobných festivalov, z ktorých si vyberie každý správny fanúšik dobrej muziky.

 

Festival Pohoda

obrázok: www.pohodafestival.sk

Začneme hneď najväčším festivalom na Slovensku. Je ním obľúbená Pohoda, ktorá sa koná na trenčianskom letisku. Každoročne v júli láka fanúšikov na vynikajúce kapely zo Slovenska, Čiech ale aj svetoznámych interpretov. Pohoda však nie je len o hudbe, ale tiež o výnimočnej atmosfére. Máte možnosť zúčastniť sa množstva sprievodných podujatí, zažiť nové zážitky a stretnúť zaujímavých ľudí z celého Slovenska. Neboli ste ešte na Pohode? Tak to musíte čím skôr napraviť, najlepšie už tento rok! :)

 

TOPfest

obrázok: www.visitpiestany.sk

Milovníci rockovej hudby majú určite v kalendári veľkým červeným krúžkom zaškrtnutý koniec júna. Práve vtedy sa totiž na piešťanskom letisku koná tradičný TOPfest. Na pódiu môžete vidieť Top kapely z rockovej scény nielen tej česko-slovenskej, ale aj zahraničné superstar. V minulosti to boli napríklad Iron Maiden alebo Halloween. Keep on rockin na TOPfeste!

 

Terchovský budzogáň

obrázok: www.rocker.sk

Terchová je známa okrem toho, že sa tu narodil náš najslávnejší zbojník aj ďalším vynikajúcim rockovým festivalom. Ak ešte nemáte plány na august, Budzogáň by určite nemal ujsť vašej pozornosti.

 

Uprising

obrázok: hudba.zoznam.sk

Bratislavské Zlaté Piesky sa v auguste rozoznejú v rytme reggae a hip-hopu. Dôvodom je hudobný festival Uprising. Ak máte radi tento rytmycký štýl, Uprising je miesto práve pre vás.

 

Lodenica

obrázok: www.kandracovci.sk

Festival Lodenica vznikol pôvodne ako festival zameraný najmä na country. Posledné roky si však môžu návštevníci vypočuť aj iné žánre. Miesto konania je Autocamping Lodenica v Piešťanoch, kde zažijete neopakovateľnú atmosféru. Rozhodne odporúčame navštíviť aj tento rok.

 

Bratislavské jazzové dni

obrázok: www.teraz.sk

Tradičné jazzáky prinesú na Slovensko na niekoľko dní extratriedu zo sveta jazzu. Konajú sa každoročne od roku 1975 a patria medzi najväčšie podujatia v strednej Euope.  Je skutočným sviatkom vypočuť si svetových hudobníkov na našich slovenských pódiách.  Stretnete sa tu s celou paletou žánrov, ktorú jazz ponúka. Interperetovať vám ju budú umelci v bigbandoch, klasických zostavách alebo v podobe skvelých sólistov.

 

Bratislavské hudobné slávnosti

obrázok: www.visitbratislava.com

Ďalšie podujatie z hlavného mesta sa zameriava na klasickú hudbu. Organizátorom festivalu je Slovenská filharmónia. Tradícia podujatia siaha do roku 1964, čím môžeme považovať BHSky za najvýznamnejší a najprestížnejší medzinárodný festival na Slovensku.  Počas Bratislavských hudobných slávností sa uskutoční okolo 25 symfonických a komorných koncertov a môžete počuť špičku zo slovenskej aj svetovej vážnej hudby.

 

Sto ľudí, sto chutí. Platí to rovnako aj v hudbe. Ponuka hudobných festivalov na Slovensku je však natoľko široká, že si vyberie skutočne každý. Na ktorý festival sa tento rok najviac tešíte? Napíšte nám o ňom do komentárov.

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: