Tipy a triky pre dokonalú rozlúčku so slobodou!

Chystáte sa v blízkej alebo ďalekej budúcnosti podniknúť tento „rituál”? Vieme, že plánovanie modernej rozlúčky so slobodou vie zabrať veľa času aj námahy. Dnes vám to však uľahčíme a poskytneme vám zopár užitočných tipov, ako byť dôkladne pripravený.

Rozlúčka so slobodou je tradíciou už dlhé roky a je obľúbená v takmer všetkých kútoch sveta. Je na vás, či ju venujete neveste alebo ženíchovi, forma tejto udalosti záleží čisto na organizátoroch. 

Je zvykom, že organizátormi sú blízki priatelia snúbencov, pričom v minulosti sa konala zvyčajne deň pred samotnou svadbou. 

Podľa modernej rozlúčky so slobodou sú preferované skoršie termíny, aby hostia boli schopní zvládnuť svadbu v plnej miere, keďže nie je tajomstvom, že tento obrad je často spájaný aj s hojným množstvom alkoholu.

Prečo plánovať rozlúčku so slobodou?

rozlúčka so slobodou prečo plánovať

Rozlúčka má tiež svoje plusy aj mínusy, preto s týmto všetkým určite rátajte: 

Nezabudnuteľné zážitky sú neodlučiteľnou súčasťou modernej rozlúčky, či už pre nastávajúceho ženícha alebo nevestu. Keďže tradícia je pôvodne zameraná na posledné chvíle pred svadbou, užívajte si relax a radosť pred zmenou verejného “stavu”.

Mínusov sa báť nemusíte, pretože my vám ich pomôžeme zdolať. :) Jedny z nich sú napríklad finančné náklady alebo náročnosť pre organizátorov.

Dôvod plánovania takejto udalosti je práve ten, aby si snúbenci užili posledné momenty so „slobodou”. Nastávajúca nevesta často nosí korunku alebo závoj, ktorý symbolizuje blížiacu sa svadbu

Práve jej plánujú najčastejšie rozlúčku družička alebo svedkyne. Populárne sú najmä tématické akcie: wellness, výlety alebo rôznorodé ochutnávky. Jednoducho čím kreatívnejšie a osobnejšie, tým lepšie.

Na Slovensku sú síce typické známe „opíjačky” na bare alebo chate, no ak hľadáte niečo kreatívnejšie s bujarým programom, čítajte ďalej:

Kreatívne nápady na program pre rozlúčku so slobodou

kreatívne nápady pre rozlúčku so slobodou

Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť starej „klasike” alebo sa chcú jednoducho iba inšpirovať, sme pripravili krátky zoznam zábavných aktivít, ktoré sú jedinečné a výrazne vám uľahčia plánovanie rozlúčky.

Tematická párty

Či už retro, filmová tematika alebo spoločné záľuby, párty podľa záujmov snúbenice alebo snúbenca nikdy nie je zlý nápad!

Cestovateľsko-dobrodružná rozlúčka

Usporiadajte víkendový výlet na miesto, ktoré budúca nevesta alebo ženích chceli navštíviť alebo zvoľte nostalgické miesto, ktoré navštevovali ako malí. Nezabudnuteľné spomienky sú zaručené!

Adrenalínový zážitok

Viete, že stres spojený so správnou reakciou adrenalínu môže zlepšiť odolnosť voči stresu a celkovú psychiku? Stačí si už len vybrať, našu bohatú adrenalínovú ponuku sme vám zhrnuli v článku „7 zážitkov pre milovníka adrenalínu”, neváhajte sa inšpirovať! 

7 zážitkov pre milovníkov adrenalínu

Úniková miestnosť

Úniková miestnosť je skvelý spôsob, ako otestovať tímovú spoluprácu, vďaka tejto hre sa naučíte spolupracovať s ostatnými a hľadať riešenia pod časovým tlakom.

V únikovej miestnosti sa ocitnete v napínavom príbehu plnom hádaniek, ktoré musíte vyriešiť, aby ste sa dostali von. Nezabudnuteľný zážitok na celý život. Úniková miestnosť je jedinečný a originálny darček, na ktorý snúbenec či snúbenica len tak nezabudne.

V skratke, je to zábava pre celú partiu! 

Náš tipRozlúštite Viliamov únos na escape room v uliciach Bratislavy od ZAZITO.OOO

escape room úniková miestnosť

Digitálna rozlúčka

S nárastom technológií sa stáva populárnou aj online oslava v podobe virtuálnych hier a reality. Pre kompletne modernú rozlúčku so slobodou je VR ako vyšitá! Dopomôcť si môžete aj rôznymi hernými konzolami, pri zábavných hrách sa zabaví naozaj každý!

Glamping v prírode

Vymeňte rušný život mesta za pokoj a krásu prírody. Prenajmite si glampingový stan v malebnom prostredí a užite si grilovanie pod hviezdami, túry po okolí, relax pod holým nebom alebo večerné spoločné hry.

Kam ísť na glamping alebo ako sa naň poriadne pripraviť sme pre vás zhrnuli v článku „Glamping - zoznámte sa s novodobým trendom ubytovania pod hviezdami

Prečítajte si článok o Glampingu

Zaujímavé miesta na rozlúčku na Slovensku

Pobyt na zámku Grand Vígľaš****

vígľaš pobyt na zámku

Pre nevesty, ktoré sa chcú cítiť ako princezné priamo z rozprávky, máme jedinečný tip na špeciálne miesto! Rozprávkovú atmosféru a krásne prostredie zažijete jednoznačne na zámku. 

Odporúčame vám najmä Vígľašský zámok, nachádzajúci sa v krásnom prostredí stredného Slovenska. Nevesty tu môžu zažiť romantiku, prechádzky v zámockom parku a relax vo wellness centre, ktoré zámok ponúka. Elegantné priestory zámku a historické prostredie vám zaručí príjemne strávený večer alebo aj viacero dní.

Romantika na zámku a krásy historických Valtíc

ubytovanie na zámku valtice

Náš ďalší tip na rozprávkovo-zámockú rozlúčku je zámok Valtice kúsok od hraníc. Je vybavený nádherným nádvorím a luxusnými izbami. Rozmanitosť aktivít je istá, rozlúčku môžete začať napríklad degustáciou vín, exkurziou zámku alebo organizáciou photoshootingu v rozprávkovom štýle. Keď už tu budete nezabudnite využiť aj možnosť cyklovýletu na elektrobicykloch po krásach južnej Moravy!

Ubytovanie na zámku: Kúzlo minulosti a pohodlie súčasnosti

Rafting na Divokej Vode v Čunove

rafting na divokej vode

Aby ste si nemysleli, že na ženíchov nemyslíme, máme tu pár tipov aj pre nich!

Jeden z nich je práve Rafting na Divokej vode. Pre aktívnych ženíchov je táto voľba ako vyšitá! Splavovanie rieky je nielen zábavné, ale aj ideálne pre tímovú spoluprácu

Rekreačné strediská často ponúkajú aj špeciálne balíčky pre skupiny, vrátane ubytovania a ďalších aktivít. Profesionálni inštruktori vám ukážu ako na to. Okrem raftingu môžete čas využiť na cyklistiku alebo turistiku v okolí.

Pivný kúpeľ v drevenej kadi v Drevenice Terchová Resort

pivný kúpeľ terchová

Pre menej aktívnych ženíchov, ktorí ocenia relax a dobré pivo, tu máme tip na pivné kúpele! Naše odporúčanie je navštíviť práve pivný kúpeľ v Terchovej, no výber necháme na vás! Okrem kúpeľov v pive môžete navštíviť aj miestny pivovar a ochutnať rôzne druhy piva

Zážitkový večer môžete zakončiť známou klasikou - grilovačkou. Grilovačka a pivo? Ideálna kombinácia!

Pilotujte formulu, Porsche, BMW M4 CS alebo Mustang na Slovakia Ringu

formula šoférovanie formule

Milovníci adrenalínu, spozornite! Ak ženícha láka rýchlosť, sloboda, autá alebo formuly, tento tip si zamilujete spolu s ním! Pokuty sa báť nemusíte, na Slovakia Ringu si môžete vychutnať šliapnutím na pedál rýchlosť až 240 - 290 km/h! Na okruhu si môžete vychutnať jazdu bez obmedzení a naplno prebudiť vášho vnútorného pretekára. Porsche, BMW M4 CS, Mustang - vyberte si model, ktorý sa vám najviac páči a sadnite za volant!

Rozlúčka so slobodou vs. tradičné pravidlá

tradičné zvyky rozlúčka

Ideálne na plánovaniu rozlúčky je to, že kreativite sa medze nekladú! Je čisto na vás, ako pojmete tematiku a druh tohto podujatia, pokiaľ dbáte na záujmy snúbencov. S odstupom času sa tradície pomaly zmenili v niektorých prístupoch.

Jeden z nich je napríklad individualita a flexibilita, najmä čo sa týka prispôsobovanie trendov osobným preferenciám ženícha alebo nevesty. 

Hlavnú rolu tu taktiež hrá aj jasná prítomnosť technológie, ktorá nám výrazne uľahčuje plánovanie alebo samotný program rozlúčky so slobodou. Tieto momenty vieme totižto zvečniť na sociálnych sieťach alebo zdieľať dokumentovanie priebehu rozlúčky online formou. Avšak, pre hmotné zvečnenie rozlúčky odporúčame využiť možnosť fotoknihy!

Náš tip: Lesklá fotokniha v tvrdých doskách

zvečnenie spomienok fotokniha

Tipy na samotnú organizáciu rozlúčky

tipy na organizáciu rozlúčky

Pred začatím plánovania komunikujte so snúbencami. Zistite ich záujmy a aké aktivity by ich potešili. Týmto spôsobom bude rozlúčka viac prispôsobená ich očakávaniam.

Určte si rozpočet pre rozlúčku so slobodou a snažte sa ho dodržať. Stanovenie finančných hraníc vám pomôže minimalizovať nečakané výdavky.

Pozvite hostí s dostatočným predstihom, najmenej mesiac vopred, aby mali možnosť sa prispôsobiť dátumu. Taktiež v pozvánke uveďte všetky potrebné informácie - buďte struční a konkrétni.

Zaručte, že rozlúčka so slobodou bude plná smiechu pripravením zábavných hier a aktivít. Ich priebeh by mal byť plynulý pre zachovanie pohody. Preto si poprípade zabezpečte pomocníkov, ktorí vám pomôžu s organizáciou od začiatku až do konca.

 

Rozlúčka so slobodou je ako posledné „hurá” pred vstupom do manželstva. Využite šancu vyblázniť sa, užiť si zábavu a vytvoriť si spomienky, na ktoré budete spomínať ešte roky. Takže na čo čakať? Je to ideálna príležitosť pre blízkych priateľov a rodinu osláviť a podeliť sa o radostný okamih s budúcim manželským párom.

V konečnom dôsledku je rozlúčka so slobodou viac ako len tradícia, preto vám prajeme veľa šťastia v organizovaní a plánovaní rozlúčky!


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Hana Bardyová

Stážistka marketingového oddelenia

Hana je študentkou marketingu a entuziastka adrenalínu. Svoju kreatívnu dušu nenecháva spať - rada cestuje, číta, navštevuje galérie alebo divadlá. Okrem sociálnych sietí, písania článkov a plánovania kontentu sa vo voľnom čase venuje kresleniu a hre na gitaru alebo klavír.

Ďalšie články z kategórie ZľavaDňa radí: