Ako vyzerá skutočná rozprávka na Donovaloch? Strávili sme celý deň v dedinke Habakuky

Pripraviť zábavný program na rodinnej dovolenke dá niekedy poriadne zabrať. U nás sú obľúbené jednoznačne aquaparky, ktoré poskytujú v lete príjemné osvieženie aj pre rodičov :) V poslednom čase som však hľadal aj nejaké ďalšie zaujímavé miesta a atrakcie, ktoré dokážu zabaviť na celý deň, vieme ich spojiť aj s ubytovaním a nachádzajú sa v lokalite vhodnej na rodinnú dovolenku.

Tematika bola jasná - rozprávky! Tie majú radi deti v každom veku. Vydarená je napríklad rozprávková dedinka Podlesíčko na pomedzí Vysočiny a Žďárskych vrchov. V dnešnom blogu vám však chcem predstaviť jednu z najobľúbenejších atrakcii na Donovaloch, kde nájdete ďalšiu známu rozprávkovu dedinku menom Habakuky. Návštevou dedinky sme si spestrili program počas nedávnej dovolenky na Liptove. Prečítajte si naše spoločné postrehy a odporúčania, ako sa nám páčilo. Výlet som absolvoval s mojou malou cestovateľkou Nilkolkou (5 rokov).

Ako býva Popolvár aj ďalšie postavičky

Na začiatok by som spomenul, že v dedinke eurami nezaplatíte. Majú tu vlastnú rozprávkovú menu Habakuk, ktorá sa však dá jednoducho zameniť v niekoľkých automatoch alebo v domčeku Mesačník.

Ako sa na pravú rozprávkovú dedinku patrí, tak aj Habakuky sú plné rôznych rozprávkových domčekov. Do väčšiny z nich sa môžete aj pozrieť a spoznať na vlastné oči, ako býva taký Laktibrada či Popolvár. Áno, hádate správne, dedinka Habakuky je venovaná hlavne našim slovenským rozprávkam, ktoré zozbieral Pavol Dobšinský. Po celom areáli sa tieto postavičky aj prechádzajú, a tak si s nimi môžete urobiť aj spoločné fotky. To dodáva dedinke Habakuky skutoćne živú rozprávkovú atmosféru.

Rozprávková atmosféra na každom kroku

Čarovná atmosféra je tu zapracovaná aj v interaktívnom programe, ktorý zapája deti priamo do deja. Počas dňa tu prebieha množstvo predstavení ako napriklad hrané rozprávky, ktoré uvidíte priamo v jednotlivých rozprávkových domčekoch. Na pódiu môžete vidieť aj hravé súťaže, kde sa deti tiež zapoja priamo do programu a môžu vyhrať sladké odmeny.

minizoo a program habakuky

Okrem hraných rozprávok a ďalších predstavení si deti môžu samé poskúšať rôzne aktivity a zaujímavosti. Ak vaše deti milujú zvieratká, majú tu mini Zoo, ktorú určite nevynechajte. Dá sa tu napríklad spustiť aj padaci most na veži, ktorá sa nachádza na ostrove. Nájdete tu aj ihrisko s preliezkami a detskými atrakciami, pieskoviská aj šmykľavky. Medzi atrakciami nechýbalo ani obľúbené maľovanie na tvár, zaujímavé bolo aj vyfarbovanie pošty rozprávkovým postavičkám a keď nám z toľkej zábavy vyhladlo, po ruke majú aj občerstvenie. Zoznámte sa tu aj s tradičnými slovenskými remeslami a ako spomienku na tento parádny deň vám okrem fotiek v mobile môže zostať aj nejaký ten zaujímavý suvenír z miestneho suvenir shopu.

habakuky

habakuky mapa
Mapa areálu Habakuky: www.habakuky.eu

Výlet do rozprávkovej dedinky Habakuky odporúčam pre všetky deti, ktoré ešte veria na rozprávky :) Väčším tínedžerom už predsa len treba pripraviť trošku iný program. Každopádne, ak plánujete s deťmi cez leto navštíviť Liptov, neváhajte sa zastaviť v dedinke Habakuky na Donovaloch. Nájdete tu množstvo zábavy a určite sa tu budete radi vracať opakovane. Stojí to totiž naozaj za to.

Habakuky teraz len za 9,90 €

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Milan Gudába

Grafik, kóder a predovšetkým cestovateľ

Milan rád vysadne aj na bicykel a je fanúšikom formule F1. Zbiera repliky kovovych a resinových modelov F1 v mierke 1:43

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: