Jarné prázdniny 2024 - Výber TOP aktivít

Po polročnom odovzdávaní vysvedčení a medzi Veľkou nocou tu sú ešte všetkými obľúbené jarné prázdniny. Tešia sa hlavne školáci, ktorí si užijú týždeň voľna, a samozrejme, aj rodičia, ktorí teraz ale musia vymýšľať, ako najlepšie využiť čas. My sme to ale spravili za vás. Prinášame vám nápady, ako stráviť jarné prázdniny, či už s deťmi alebo vo dvojici, či s kamarátmi. Poďte s nami na výlet plný zábavy, relaxu a nádherných zážitkov. A prečo nezačať plánovať hneď teraz? Vyberte si to svoje pravé orechové a pripravte sa na nezabudnuteľný jarný výlet!


Termíny jarných prázdnin 

termín jarných prázdnin2024 , kalendár, jarné prázdniny 2024

Banskobystrický kraj, Žilinský kraj, Trenčiansky kraj 
19.2.2024 - 23.2.2024

Košický kraj, Prešovský kraj 
26.2.2024 -1.3.2024

Bratislavský kraj, Nitriansky kraj, Trnavský kraj   
4.3.2024 - 8.3.2024

 

Pobyty počas jarných prázdnin


Wellness pobyty

wellness, pobyt, sauna

Jarné prázdniny sú časom, kedy sa nám ponúka úžasná príležitosť na načerpanie nových síl a obnovenie harmónie v tele aj duši. A čo by mohlo byť lepšie, ako zažiť tento oddych v prostredí plnom pokoja, komfortu a starostlivosti o vaše zdravie?

Už len pri predstave skvelých masáží, relaxačných kúpeľov vo vonkajších termálnych bazénoch a vône éterických olejov sa prenesiete do sveta bezstarostnosti a relaxácie.

Ponuka wellness procedúr

A čo deti? Áno, aj ony môžu profitovať z wellness pobytu. Pre nich je to nielen zábavný spôsob relaxácie, ale aj príležitosť objaviť dôležitosť starostlivosti o svoje telo a zdravie. Špecializované detské programy ponúkajú aktivity, ktoré nielenže rozvíjajú ich fyzické schopnosti, ale aj stimulujú ich kreativitu a sebavedomie.

Pre tohtoročné jarné prázdniny 2024 máme v ponuke množstvo skvelých wellness pobytov. A ktoré sú tie najlepšie? Poďme sa na to pozrieť!

 

Hotel Rezident*** v Turčianskych Tepliciach

turčianske teplice, hotel rezident, wellness

V hoteli Rezident vás čaká pohodlná posteľ, výborná polpenzia a starostlivý personál, ktorý sa o vás postará so všetkou láskou. Nachádza sa len pár krokov od kúpeľného domu a iba 100 m od spa & aquaparku Turčianske Teplice. Na skok od hotela sa nachádza aj lyžiarske stredisko Jasenská dolina. 

Samozrejme, nesmiete vynechať unikátne liečivé vody v spa & aquaparku. Vďaka vysokému obsahu horčíka, vápnika a fluóru napomáhajú k vyliečeniu problémov pohybového aparátu, obličiek, močových ciest a majú blahodarné účinky na urologické, nervové a gynekologické problémy.

Náš tip: Pri návšteve wellnessu nezabudnite využiť skvelú kolagénovú terapiu.

Ak by ste wellness chceli spojiť s troškou turistiky, odporúčame vám vybrať sa na výlet do Gaderskej doliny, ktorá sa nachádza len 10 km od Turčianskych Teplíc

 

Rodinný hotel Strachan Family Jasná

rodinný hotel, strachan family jasná, jasná

Dokonalé útočisko počas jarných prázdnin nájdete v rodinnom hoteli Strachan Family Jasná, ktorý vám ponúka nádherné výhľady na Nízke Tatry, privíta vás chutným welcome drinkom a už pri vstupe očarí svojou pohostinnosťou. Jednoducho, všetko čo potrebujete na jednom mieste!

Ponuka je pripravená na všetky vaše potreby - od komfortného ubytovania, po prvotriedne služby, ktoré vás budú sprevádzať počas celého vášho pobytu. A to nie je všetko! S naším balíčkom si môžete užívať príjemné vstupy do wellness, kde si môžete oddýchnuť po dni strávenom na svahu. A čo viac, pre našich malých hostí do 6 rokov je ubytovanie úplne zdarma a deti do 12 rokov získavajú 50 % zľavu!

Hotel sa nachádza priamo pri zjazdovke, čo z neho robí ideálne miesto pre lyžiarskych nadšencov.
Samozrejme, chutná polpenzia je zahrnutá v cene

Wellness pobyt v Resorte Lopušná dolina

wellness resort, lopušná dolina, resort lopušná dola

Ostávame ešte pri horách a presúvame sa do Vysokých Tatier, v ktorých sa nachádza Resort Lopušná dolina, ležiaci na úpätí 2 národných parkov - Tatranského a NP Nízke Tatry. Počnúc výdatnými raňajkami sa vaše dobrodružstvo iba začína. Ďalej si vyberajte medzi turistickými chodníčkami, lyžiarskymi svahmi alebo relaxujte v bazéne, saune a vírivke.

Zimné radovánky nesmú chýbať - od lyžovania v Ski Tatry, Nová Lopušná dolina, cez adrenalín snowparku Lučivná až po bežecký areál obce Mengusovce.

A náš tip? Nezabudnite navštíviť Popradské pleso, kde sa môžete pohodlne dostať pešo, na bicykli či s rodinou a deťmi.

A to nie je všetko! Užívajte si rodinný pobyt s vstupom do Tricklandie, Dobrej hračky a Poliankova, pričom hotel ponúka hodinu bowlingu v hotelovom Spolcentre. Tento rodinný resort je miestom, kde sa počas jarných prázdnin 2024 nudiť určite nebudete! 


Hotel Galanta **** 

hotel galanta, spa & wellness, wellness pobyt

Hotel je situovaný na západnom Slovensku, len 50 km od Bratislavy, a svojim návštevníkom ponúka bohato vybavený Spa a Wellness centrum Alexandra. Okrem relaxu v hoteli vás čakajú mnohé atrakcie v blízkom okolí. Pre objavovateľské duše odporúčame výlet do historických miesto ako Nitra, Trnava či Bratislava.

V blízkosti hotela nájdete aj termálne kúpaliská, ranč na Striebornom jazere, s aktivitami pre rodiny s deťmi či aktívnych dobrodruhov.

Jedlá v reštaurácii sú naozaj vynikajúce, dokonca boli nominovaní v prestížnej súťaži Gurmán.

Wellness pobyt v jedinečnom kaštieli Château Appony****

Château Appony, wellness pobyt, luxus

Poznáte ten pocit, keď sa iba chcete ponoriť do luxusu a pohody? Moderné wellness centrum so štýlovým bazénom a panoramatickým výhľadom na park, perličkovým kúpeľom, suchou, parnou a bylinkovou saunou vám prinesie presne túto atmosféru. A ak si vaše telo žiada ešte viac oddychu, skúste niektorú z relaxačných masáží.

Ak by ste po dni strávenom vo vode zatúžili po lahodnej večeri, čaká na vás štýlová reštaurácia Songe. Tá ponúka dokonalú harmóniu domácej kuchyne s mediteránskou. Mňam!

Zaujímavosť : Kedysi v kaštieli bývali šľachtici, významné osobnosti ako členovia prezidentskej dynastie Roosveltovcov, Josephine Bakerová, maharadža z Patialy a mnohí ďalší.

detský kútik, miesto pre deti, zábava pre deti

Pre deti je k dispozícii útulný detský kútik plný aktivít, kde sa môžu zabaviť a stráviť čas hravým spôsobom. Pre tých, ktorí túžia spoznať okolie, odporúčame navštíviť miestne pivnice a ochutnať kvalitné miestne vína

Hurá do hôr

hory, Tatry, Slovenské hory

Pozrieť ponuku skipasov

Hurá do hôr! Prečo? Pretože hory nás nabíjajú energiou a osviežujú naše mysle. Lyžovačky na svahoch sú adrenalínový zážitok, turistika nás obohacuje a často na konci obdarúva nádherným výhľadom. A nielenže je to neuveriteľne zábavné, ale aj prospešné pre zdravie. Pohyb vo vyššej nadmorskej výške posilňuje svaly, zlepšuje kardiovaskulárne zdravie a nabíja nás novou energiou čerstvého horského vzduchu.

A čo je najlepšie? Hory sú miestom pre každého - pre rodiny s deťmi, páry hľadajúce romantiku, ale aj dobrodruhov túžiacich po výzvach. Sú tu aktivity pre každého - od relaxačných prechádzok po náročné výstupy na vrcholy.


Hotel Magura priamo pri Ski Monkova

hotel Magura, Ski Monkova, pobyt

Utečte od každodenného zhonu a objavte krásy Ždiarskej doliny v obľúbenom hoteli Magura! Nachádza sa priamo pri Ski Monkovej doline, čo robí z tohto miesta ideálny výber pre rodinný pobyt alebo lyžovačku. Stačí si zapnúť lyžiarky a užiť si upravené zjazdovky, ktoré sú len kúsok od hotela.

Skipas do lyžiarskeho strediska Ski Monkova

Skvelý wellness - fínska sauna, infrasauna a hrejivá vírivka. Pre malých dobrodruhov je pripravený detský kútik Guličkovo s množstvom aktivít a animátorkami, ktoré zabezpečia parádnu zábavu. 

Okrem lyžovania a wellnessu môžete navštíviť aj okolité atrakcie ako napríklad obľúbenú Tricklandiu, Beliansku jaskyňu, nasať trošku histórie na Spišskom hrade či zbehnúť k susedom a pozrieť si mesto Zakopane.

Hotel Redyk*** v Poľsku 

hotel Redyk, Poľsko, Zab

V najvyššie položenej obci Poľska, Zab v Zakopanom, kde na vás čaká oáza pokoja a relaxu, milý personál, maximálne pohodlie sa nachádza rodinný hotel Redyk ***. Vo svojom interiéri kombinuje horskú atmosféru s moderným luxusom, a jeho krásne zariadené izby očaria aj tých náročnejších. Hýčkať sa môžete nechať aj gastronomickými lahôdkami, ktoré si môžete vychutnať vo viacnásobne ocenenej reštaurácii.

A čo je lepšie, deti sa môžu vyblázniť na vonkajšom ihrisku alebo si užiť detský kútik s lezeckou stenou.

Vírivka či jarná lyžovačka na vedľajšom svahu vás doplnia novou energiou, zatiaľ čo neďaleké Zakopané vzdialené len 22 - 28 minút autom vám ponúkne ďalšie možnosti zábavy. 

Ďalší lyžiarsky svah je len 950 metrov od hotela.

Vychutnajte si 20 % zľavu na Goracy Potok a 15 % zľavu na Chocholowskie Termy a užite si voľný vstup do relaxačného centra.


APLEND Lake Resort

aplend lake resort, štrbské pleso, apartmány

Jedinečné apartmány APLEND Lake Resort pri Štrbskom Plese vám otvárajú dvere do nádherného sveta pokoja a prírodného kúzla. Tieto moderné a plne vybavené apartmány sú ideálnym miestom na relaxáciu a aktívne dni s rodinou. S dieťaťom do 5,99 rokov zdarma, je táto ponuka skvelá príležitosť na dovolenku, ktorá nezaťaží vašu peňaženku.

Užite si prechádzky v okolitej prírode a panoramatický výhľad na krásy Tatier. Po nachodených kilometroch si vyložte nohy vo wellness centre Ovruč, ktoré sa nachádza len 150 m od apartmánov. S 3 druhmi sáun, vírivkou a oddychovou miestnosťou si môžete dopriať vytúžený relax. Čáry máry, už aby ste tam boli! 

Horský hotel Sliezsky dom****

Sliezsky dom, horský hotel, najvyššie položený hotel

Mať hviezdy ako na dlani a byť v objatí tatranských štítov nebolo nikdy jednoduchšie! V horskom hoteli Sliezsky dom****, ktorý je najvyššie položený hotel na Slovensku, zažijete chvíle ako z rozprávky. K hotelu vás z Tatranskej Polianky vyvezie hotelové auto alebo je aj možnosť parkovania priamo pred hotelom. Ubytovaní hostia môžu parkovať aj na záchytnom parkovisku v Tatranskej Polianke, ktoré je situované cca 100 m od odbočky z hlavnej cesty, smerom do kopca (je potrebné nasledovať smerovaciu tabuľu "Sliezsky dom")

Pre deti do 6 rokov je pobyt zdarma.

A čo poskytuje tento 4-hviezdičkový hotel? Pohodu, luxus a prenádherné výhľady, napríklad na Velické pleso. Každodenný vstup do wellness centra, vrátane súkromnej vírivky a širokého výberu masážnych procedúr. Počas pobytu vám bude umožnený aj neskorší check-out do 13:00, aby ste si mohli užiť naozaj každý moment na tomto mieste. Jednoducho všetko, čo počas jarných prázdnin potrebuje!

zimné aktivity, zimná zábava, sliezsky dom

Čo sa týka zimno-jarných aktivít, môžete sa tešiť na skialpinizmus, sánkovanie, prechádzky na snežniciach a dokonca aj výstup na Gerlach, najvyšší vrchol Vysokých Tatier.

Happy Village Kaštieľ Ivachnová*** blízko Bešeňovej

happy village, kaštieľ ivachnová, bešeňová

Už ste počuli o úžasnom Happy Village Kaštieli Ivachnová***? Je to miesto, kde sa vám splní každý dovolenkový sen! Nachádza sa blízko slávneho Vodného parku Bešeňová, čo je len bod na zozname aktivít, ktoré vás tu čakajú. Naplánovať si môžete celodenný výlet do najväčšieho aquaparku na Slovensku, Tatralandie alebo si môžete pozrieť jedinečné jaskyne, ako je Demänovská ľadová a Demänovská jaskyňa slobody. Lyžiarski nadšenci sa veru ani tu nudiť nebudú. V blízkosti nájdete lyžiarske stredisko Skipark Ružomberok. A ak máte chuť na trochu adrenalínu, skúste Snowtubing- zábavu na pneumatikách, ktorá vás vráti do detských čias! Na konci dňa si oddýchnite vo fínskej saune v kaštieli. 

Toto pohodlné ubytovanie je jedným z TOP 10 najlepšie hodnotených kaštieľov na Slovensku!

Deti do 5,99 rokov zdarma.

Netradičné ubytovania  

Hľadáte niečo iné, niečo nezabudnuteľné pre svoje jarné prázdniny? Výber netradičných ubytovaní na Slovensku vám otvára dvere k novým zážitkom a dobrodružstvám. Či už hľadáte romantiku, pokoj v prírode, niečo naozaj nezvyčajné alebo máte chuť objavovať svet, u nás to nájdete!

Historický dom BERG v centre Banskej Štiavnice

Banská Štiavnica, historický dom Berg

Bývať v národnej kultúrnej pamiatke sa dá! V štýlovom meste zamilovaných, Banskej Štiavnici, nájdete historický dom Berg. Každý kúsok tohto domu vyžaruje čarovnú energiu a nepopierateľný kúsok histórie. Užívať si môžete atmosféru krásnych apartmánov s vybavenou kuchyňou, kúpeľňou a tou najútulnejšiou manželskou posteľou. Pre rodiny s detičkami je možnosť prístelky, aby si každý člen vášho rodinného tímu užil pohodlne pobyt.
Aby toho nebolo málo, dieťa do 5,99 rokov je zadarmo, raňajky a fľaša chutného vína sú už súčasťou ceny. Paráda! 

Parkovanie v Banskej Štiavnici môže byť niekedy naozaj ťažké. No nie pri historickom dome Berg! Ten vám totiž poskytuje bezplatné parkovisko a ušetrí starosti.

Pobyt v Škandinávskom domčeku

škandinávske domčeky, Björnsonove domčeky, škandinávia

Škandinávia v slovenskej prírode, priam kričí netradičné ubytovanie. Bývajte v unikátnom švédskom Björnsonovom domčeku, kde sa tradícia stretáva s moderným komfortom. Atmosféra tohto miesta vás pohltí a pokoj okolitej prírody je ako čerešnička na torte. 

škandinávske domčeky, Björnsonove domčeky

Počas vášho pobytu môžete relaxovať vo fínskej saune, vírivom bazéne a užívať si krásu okolitých lesov. Raňajky v domčeku sú naozaj špeciálne! Hýčkať vás bude raňajkový košík, plný chutných pochúťok. A aby bol váš pobyt ešte viac nezabudnuteľný, Björnson domčeky majú pripravené pre vás šampanské Hubert De Luxe. 

Na okolí si môžete spraviť výlet a vybrať sa do AquaCity Poprad či pozrieť si krásy národného parku Slovenský raj.

Ubytovanie v Domčekoch v korunách stromov

domčeky v korunách stromov

Súkromie, pohodlie a kúzlo prírody, takto jednoducho by sa dal opísať tento pobyt. Zabudnite na bežné hotely a ubytovanie - v Domčekoch v korunách stromov zažijete niečo nové a dobrodružné. 

Ranná káva na vlastnej terase + štebot vtáčikov + čerstvý vzduch = dokonalý štart do nového dňa. Perfektný relax vám tiež garantuje privátny wellness s modernou saunou a vírivkou. Vraví sa, že prítomnosť huňatých zvierat môže zmierniť stres a napätie. V areáli sa nachádza aj minifarma, ktorej obyvatelia vám zaručia úsmev na tvári.

Ak by vám zaškvŕkalo v bruchu, netreba sa obávať. Nájdete tu aj bufet s chutným občerstvením, vychladeným pivom a chutným vínom. 

Zaujímavosť: Domčeky sú pomenované podľa tradičných odrôd tokajského vína : Lipovina, Furmint, Muškát žltý, Kabar a Zeta.

Rozprávková drevenica “Tak ako kedysi”

rozprávková drevenica, Tak ako kedysi, tradičný domček

Autentické dobrodružstvo v srdci Slovenska v útulnej drevenici "Tak ako kedysi", kde sa čas zastavil a dni sú naplnené pokojom a harmóniou. Tradičný nábytok, teplé periny a atmosféra, ktorá sa nesie v duchu kultúry a tradícií našich predkov, vytvárajú nezabudnuteľné prostredie, kde môžete relaxovať a oddýchnuť si od hektického sveta.

vlkolínec, pamiatková rezervácia

Okolie drevenice ponúka množstvo turistických trás, lesných cestičiek a výletov k historickým pamiatkam. Pre športovcov sú k dispozícii cyklistické trasy, a v zime lyžiarske strediská ako Ski Malinô Brdo, Ski park Kubínska hoľa a Vrátna Free Time Zone. Nezabudnuteľné výlety čakajú aj na návštevníkov hradov Likava alebo Orava, či pamiatkové rezervácie, ako Vlkolínec.

Butikový hotel Barcadam

Butiková hotel Barcadam, romantika, umelecký hotel

Vitajte v hoteli Barcadam, kde sa história a umenie stretávajú v srdci Banskej Štiavnice. Tento šarmantný butikový hotel vám ponúka jedinečný zážitok plný historického odkazu a kultúrneho bohatstva. Každá izba v hoteli Barcadam je ako v malá umelecká galéria, v ktorej sa stretávajú rôzne kultúry a štýly. Precestujte svet priamo z vášho pokojného útočiska, kde každá izba je ladená do iného štýlu - či už je to francúzska elegancia, exotika Indie, romantický pražský nádych.

Aktivity do plusu

Lezecká stena Kidswall

lezecká stena, kidswall

KIDSWALL je jediná svojho druhu na Slovensku, a preto nezmeškajte príležitosť zažiť túto super aktivitu. Na tejto lezeckej stene budú vaše deti mať možnosť prekonávať rôzne prekážky, ako je lezenie v tmavom komíne, skrotenie draka, cestu na mesiac a mnoho ďalších. Okrem toho budú mať prístup ku klasickým stenám s detskými chytmi.

Tento unikátny zážitok je určený pre deti od 5 rokov.

Pri lezení deti rozvíjajú nielen svoju fyzickú kondíciu a zručnosti, ale aj sebadôveru. Zlepšujú rovnováhu, koordináciu a posilňujú svaly celého tela. Zdolať vrchol steny je nielen skvelým pocitom úspechu, ale aj zábavným dobrodružstvom.

Hurricane Factory

hurricane factory, voľný pád, lietanie
Že poďme spolu lietať je iba v pesničke? Tak to ani náhodou! V Hurricane Factory Tatralandia môžete zažiť pocit voľného pádu, lietania či skoku ako z lietadla či útesu, avšak bez rizík a obáv. V presklenej letovej komore o priemere 4,3 metra a neuveriteľnej výške 14 metrov prúdi vzduch rýchlosťou až 270 km/h, pričom vy budete lietať v bezpečnej výške pod dohľadom skúsených inštruktorov. Po krátkej inštruktáži sa naučíte ovládať svoje telo vo voľnom páde, čím si zabezpečíte bezpečný a vzrušujúci zážitok.

 

George Science workshop

george science, workshop, malý vedec

Ak máte doma malého vedca alebo vedkyňu, tento workshop je pre nich ako stvorený. George Science prináša edukačné hry a experimenty, ktoré nielenže rozvíjajú skupinovú spoluprácu, ale aj zábavnou formou učia deti nové poznatky z vedných disciplín ako sú fyzika, chémia, informatika, inžinierstvo, strojárenstvo a matematika.

Deti vo veku od 5 do 12 rokov si prakticky vyskúšajú vedecké experimenty a objavia krásy vzdelávania prostredníctvom hry. George Science workshop je skvelým spôsobom, ako zaujať a motivovať deti k objavovaniu a učeniu sa, pričom sa zároveň bavia a tvoria nové priateľstvá.

 

Workshop analógovej fotografie

analógová fotografia, workshop, fotografia

Zahrajte sa so svetlom, tieňmi a momentmi v krásnej atmosfére analógovej fotografie! Workshop od Photo Studio Zweng je dverami do sveta, kde sa čas zdá byť pomalší a umenie fotografovania na filme ožíva. Ak ste vždy túžili objaviť krásu čiernobielych snímok a spoznať tajomstvá starého fotografovania, tento workshop je pre vás!

Zoznámite so všetkými krokmi procesu fotografovania na filme - správne nastavenie fotoaparátu, vyvolávanie filmov v tmavej komore a triky na fotky ako od profesionálov. Odchádzať z workshopu budete nielen so znalosťami, ale aj so svojím vlastným nafoteným filmom! Nemusíte sa obávať, že niečo nepochopíte - tento workshop je určený pre začiatočníkov!

Nezabudnite, čiernobiely film pre každého účastníka je už zahrnutý v cene.

Nezáleží, či sa rozhodnete pre oddych vo wellness, dobrodružstvo v horách alebo zábavné aktivity v meste, dôležité je, že si doprajete čas pre seba a svojich blízkych. Takže, na čo ešte čakáte? Vyberte si ten svoj spôsob, ako stráviť jarné prázdniny a vytvorte si nezabudnuteľné spomienky!

Pobyty počas jarných prázdnin


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Teodora Vulič

Stážistka marketingového oddelenia

Tea je kreatívna duša, ktorá sa momentálne aktívne venuje štúdiu marketingu, písaniu článkov, sociálnym sieťam a skromným základom grafiky. Vo svojom voľnom čase sa venuje zdravej výžive, cudzím jazykom, cestovaniu a spoznávaniu iných kultúr. Miluje jedlo, kvety a dobrú hudbu.

Ďalšie články z kategórie Objavte Slovensko: