Richman burger point, Bratislava – Kamenné námestie
Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku
Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:
Ak vás v meste chytí hlad alebo chuť na poriadny poctivý burger do ruky, zastavte sa v Richman burger point na Kamennom námestí. Okrem tradičných Richmanov sú pre vás pripravené aj nové burgre – kvalitné a čerstvé mäso, roztečený čedar, chrumkavá slaninka, bbq omáčka. A to všetko v žemli z vlastnej pekárne. No mňam!
Kupón si môžete kedykoľvek zameniť za kredit. Zistiť viac
Ten, kto nepozná Richmena, ten akoby ani nebol... na čurbese v meste až do rána! Napríklad keď vám odíde posledný nočák z Kamenného a ranný spoj ide až za hodnú chvíľu, je ten pravý čas na Richmena. Vtedy chutí najlepšie. Ale to vôbec neznamená, že si ho nemôžete dať aj kedykoľvek cez deň – na obed či na večeru :)
Každý človek, čo aspoň raz žúroval v bratislavských uliciach, to zažil. A ak to nezažil, prišiel o veľa! Nadránom, keď už vtáčiky vyvolávajú východ slnka a s vašim odchodom zatvárali už aj ten posledný bratislavský podnik, vás prepadol vlčí hlad. "Poďme sa najesť" – padol skvelý nápad od kamošov. Nikto z partie sa neopýta, že kam. Pretože všetci dobre vedia, že najlepšie pochúťky nadránom na rozbúrený žalúdok sa podávajú v Richmenovi!
Rozdiel medzi Richmanom a bagetou či rožkom je zásadný nielen vo vzhľade, ale aj v chuti, vôni aj príprave. Do richmanov pridávame zmes piatich druhov byliniek (je to naša tajná receptúra, ale skúste ich uhádnuť, keď budete nabudúce u nás jesť :)), takže jeho chuť sa líši od ostatného pečiva.
A samozrejme aj vôňa je iná a to vďaka spomínaným bylinkám – keď sa richmaníky pečú, je to šialene úžasná aróma, pri ktorej nám slinky tečú.
Tvar richmana je taký trochu zvláštny – je to taký oválny bochníček, niečo ako skrátená bageta, trochu stlačená do strán a preto pri pečení používame iné postupy na jeho spracovanie.
Na výrobe pečiva pracuje každý deň náš skvelý a skúsený pekársky tím. Začíname odmeraním ingrediencií a vymiesením cesta, ktoré pripravujeme ešte stále podľa tradičných starých receptúr. Cestíčko dostáva pri miesení riadne zabrať až po dobu niekoľkých desiatok minút kým nie je vláčne a pripravené na ďalší krok na jeho ceste ku chrumkavej bagete či richmanovi.
Cesto následne putuje od jedného zložitého stroja k druhému. Najprv sa v jednom z nich spravia rovnomerné guličky rovnakej váhy a tie sa ručne presúvajú do plátenných zberných vreciek na ďalšom. Guličky sa vytvarujú do požadovaného tvaru a zlisujú.
Naložia sa pripravené podložky a hádajte, čo sa s nimi deje ďalej. Samozrejme, je potrebné, aby začali pracovať pomocníčky kvasnice a cesto nakyslo. To sa robí v špeciálnej miestnosti – v kysiarni, kde je úžasne teplo a to pečivo veľmi prospieva.
Finálny krok je dať cesto do pecí a voilá, máme tu hotové bagetky a richmany, ktoré roznesieme do všetkých naších predajní
Kamenné námestie 1/A
81101 Bratislava
Slovensko
0902 917781
Po - Pia 8.00 - 17.00
richmansro@gmail.com
www.richman.sk
Zobraziť partnerskú stránku