Liptovär, Liptovský Mikuláš
Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku
Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:
Aké je najlepšie pivo? No predsa správne načapované. Už sa to leje, pohár po 45 stupňovým uhlom, zlatistý mok steká do pohára, ktorý sa týmto klenom plní. Na vrchu sa tvorí hustá biela pena a vy máte jedinú myšlienku. Už aby vám šteklilo chuťové poháriky. A aby toho nebolo málo, ochutnáte rovno 5 týchto lahodných mokov. A keď sa ochutnávka spojí s dobrým jedlo, nedá sa už vôbec nič namietať.
Kupón si môžete kedykoľvek zameniť za kredit. Zistiť viac
Pivovar Liptovär nadväzuje na tradíciu pôvodných remeselných pivovarov na Liptove. Prvé práva na varenie piva sa začali udeľovať začiatkom 13. storočia. Vrchný sládok bol v pivovare vždy tvorca zlatého moku a každá várka piva sa varila s dôrazom na kvalitu výsledného produktu.
V súčasnosti varenie prebieha klasickou technológiou pri použití tradičných surovín: sladu, miestnej vody, chmeľu a kvasníc. Produkcia predstavuje len nepasterizované a nefiltrované pivo, ktoré nadchne svojou príjemnou horkosťou.
Svätlý Mikuláš 12°
Svätlý Mikuláš je predstaviteľom kategórie „lager“. Je to nápoj vyrábaný z vody, jedine zo sladu plzenského typu, chmeľu a pivovarských kvasiniek pre spodné kvasenie. Pivo kvasí pri 12°C, je plnej chuti so strednou intenzitou horkosti a pri takzvanom ležaní pri teplotách blízkych 0°C dochádza k väzbe oxidu uhličitého a k zaokrúhleniu chuťových vlastností charakteristických pre skupinu ležiakov. Nápoj má zlatožltú farbu a hustú penu, vôňu jemne sladovú, chmeľovú, zároveň ľahko citrusovú, trávovú. Plnosť chute je stredná, rezkosť stredná. Obsah alkoholu v pive je 4,5 % objemových. Horkosť cca 16 IBU.
Názov piva vznikol ako slovná hračka s odkazom na patróna mesta – Svätého Mikuláša.
Biely Mikuláš 12°
Špeciálne vrchne kvasené pšeničné pivo bavorského typu, v ktorom je jačmenný slad majoritne nahradený sladom pšeničným. Prevláda sladová zložka pretože pivo je nízko chmelené. Kvasinky typické pre tento druh piva produkujú metabolity, ktoré môžeme prirovnať k chuti banánov, vanilkovým tónom či klinčekom. Dominantné postavenie pšenice a charakter kvasníc evokujú na jazyku jemne kyslé dozvuky. Nápoj má zlatohnedú farbu a hustú penu. Plnosť chute je stredná, rezkosť vyššia. Obsah alkoholu je 4,5 % obj. Horkosť cca 10 IBU.
Garbiar 12°
Toto pivo patrí medzi vrchne kvasené anglické špeciály. Na jeho výrobu sa používajú 4 druhy sladu, iba jeden druh anglického aromatického chmeľu a špeciálne kvasinky s teplotným optimom okolo 20°C. Nápoj má bledohnedú farbu a hustú penu, vôňu sladovú, mierne chmeľovú. Plnosť chute je intenzívna, rezkosť stredná. Obsah alkoholu v pive je 4,4 % objemových. Horkosť cca 18 IBU.
Čierny Mikuláš 13°
Na výrobu tohto spodne kvaseného ležiaka sa používajú okrem vody, kvasníc, chmeľu a plzenského sladu aj špeciálne jačmenné druhy sladov. Jedinečná kombinácia štyroch druhov sladov dodávajú pivu príjemnú karamelovú chuť a vôňu s dozvukom kávy. Pivo má tmavú až čiernu farbu s jemnou hustou penou. Pražený slad ľahko dominuje, chmeľ a kvasinky dotvárajú celkový vnem. Plnosť chute je stredná, rezkosť stredná. Obsah alkoholu je 4,5 % objemových. Horkosť cca 23 IBU.
MikulApa 14°
Výrazne horké vrchne kvasené pivo patrí do kategórie India pale ale amerického typu. Pri výrobe tohto piva sa používajú 4 druhy sladu, špeciálny americký chmeľ a „americké“ kvasnice na vrchné kvasenie pri teplotách 24°C. Pre pivo je charakteristická intenzívna, ale nie nepríjemná horkosť, kvetinová až trávová aróma a citrusová chuť. Plnosť chute je stredná, rezkosť nižšia. Farba je zlatožltá. Obsah alkoholu je 6,0 % obj. Horkosť cca 40 IBU.
Schiarnik 11°
Je ľahké svieže pivko do horúcich letných dní. Vyznačuje sa slamovo žltou farbou, hustou penou a dobrou pitelnosťou. V chuti cítiť jemnú až strednú horkosť, ktorá sa prejaví hlavne na záver a jemné citrusové príchute, ktoré sa naplno rozvíjajú až vo vôňi – od grepu po jemné náznaky limetiek v pozadí.
Svoje meno dostal po jednom z majiteľov budovy, kde pivovar sídli, a to najmä preto, že je na nás taký zhovievavý a tolerantný, skrátka je to náš fanda :)
Všetky jedlá v jedálnom lístku sú pripravované z čerstvých surovín v súlade s najnovšími gastronomickými trendmi a pri ich príprave je kladený dôraz na jednoduchosti a maximálne zladenie chuti. Omáčky sú redukované zo šľahačkovej smotany, dobrého alkoholu a silných nesolených vývarov. Prílohy jedál sú prispôsobené chuti hlavného produktu.
V podávaných jedlách sú samozrejme použité aj produkty z vlastnej pivovarníckej výroby ako sú jačmenný slad, chmeľ i samotné pivo z našej produkcie.
Garbiarska 2032
03101 Liptovský Mikuláš
Slovensko
+421 905 821 859
liptovar@liptovar.sk
www.liptovar.sk
Zobraziť partnerskú stránku