Dovolenka s deťmi: na týchto 5 vecí by ste nemali zabudnúť!

Konečne je tu leto, na ktoré sa tešia ako dospelí, tak aj deti. Celá rodinka sa spolu vyberie oddychovať na pláž alebo spoznávať krásy Slovenska. Chceme však, aby vaše leto bolo nezabudnuteľné. A práve preto sme pre vás pripravili 5 tipov, na čo by ste nemali zabudnúť pri cestovaní s deťmi.

Ako prvé si skontrolujte doklady

Dospelým stačí na cestách po krajinách EÚ občiansky preukaz. Deti však potrebujú svoj vlastný doklad, a to cestovný pas. Je pritom jedno či má váš drobec pár mesiacov alebo už chodí do školy. Deťom mladším ako 6 rokov sa vydáva pas s platnosťou na 2 roky, deťom starším ako 6 rokov s platnosťou na 5 rokov. V niektorých krajinách je nutné mať pas platný ešte určitú dobu po návrate z dovolenky (napríklad Spojené arabské emiráty vyžadujú platnosť 6 mesiacov po návrate). Toto si určite nezabudnite pred svojou cestou preveriť.

Autolekárnička nestačí

Lieky určite netreba podceniť. Ak zabudnete pri balení nejaké to tričko, nič sa nedeje. Ak však vaše dieťa pri hre uštipne napríklad osa, to už môže byť problém. Určite sa hodí teplomer, leukoplast, dezinfekcia, ale aj lieky na teplotu, prípadne na alergiu, proti nevoľnosti, hnačke, na spálenú pokožku. V lekárni vám určite veľmi ochotne poradia, čo konkrétne by bolo najlepšie. Hodiť sa môže aj repelent proti hmyzu a samozrejmosťou by mal byť tiež krém na opaľovanie s vysokým UV faktorom.

Hračky aj sladkosti sa vždy zídu

Na dlhé cesty je určite dobré, ak sa deti dokážu zabaviť. Nemyslíme tým však, aby si so sebou zobrali obľúbenú 2-metrovú plyšovú opicu :) Podľa veku môžete zvážiť aj tablet alebo prenosný DVD prehrávač. Obľúbené sladkosti z domu tiež prídu vašim deťom určite pochuti. Tu však odporúčame určite niečo nečokoládové. Čokoláda na cestách totiž vie narobiť neplechu.

Správne oblečko pre vaše srdiečko

Každá mamina určite vie najlepšie, aké oblečenie treba na spoločnú dovolenku zbaliť. Tu by sme len zdôraznili, aby ste nezabudli na čiapku, klobúk, šiltovku – jednoducho na hlávke musí vždy niečo byť. Aj slniečko skryté pod mrakom sa totiž vie postarať o úpal...

Nezabudnite na cestovné poistenie

Treba byť pripravený na čokoľvek. Nikdy totiž neviete, čo vás na dovolenke môže stretnúť. V spolupráci s ERGO Poisťovňou sme pre vás pripravili výhodné balíky pre jednotlivcov aj rodiny, ktoré pokrývajú všetky dôležité položky. Takéto celoročné cestovné poistenie má hneď niekoľko výhod. Tento článok obsahuje 5 tipov na to, čo by ste nemali zabudnúť pribaliť na dovolenku s deťmi. Máme pre vás preto aj 5 výhod celoročného cestovného poistenia pre rodinu:

• Rodinný variant platí pre dvoch dospelých (manžel/manželka) a až dve vaše deti do 18 rokov

• Chcete so sebou na dovolenku zobrať  starých rodičov? Poistiť sa môžu aj seniori, ktorí v roku uzavretia celoročného cestovného poistenia dovŕšia maximálne 74 rokov

• Počet ciest v rámci jedného roku nie je obmedzený – takže ho vybavíte len raz a už sa viac nemusíte starať :)

• Asistenčné služby k dispozícii nepretržite 24/7

• Počet osôb v rodinnom poistení neovplyvňuje cenu poistenia, ktorá je výhodná ako pri individuálnom, tak aj pri rodinnom variante

Pozrite si: Aj toto vás môže stretnúť na dovolenke

Už máte vybratú dovolenkovú destináciu? Perfektné! K obľúbenému balíku nášho Celoročného cestovného poistenia ZľavaDňa, ktorý pokrýva Európu, stredomorie a zakaukazské krajiny, sme teraz pridali aj balík s celosvetovým pokrytím.

Chcem sa poistiť

 

 

Máte nejaké ďalšie tipy, ktoré by ste si nemali zabudnúť pribaliť na rodinnú dovolenku? Podeľte sa o ne s ostatnými v komentároch. My vám teda prajeme Bon voyage! :)

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: