ImunoVital Centrum, Bratislava – Ružinov
Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku
Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:
Už nemusíte mať strach z lekárov. V špecializovanom pracovisku ImunoVital Centrum vám bezbolestne za pomoci biorezonancie alebo rozboru z krvi pomôžu diagnostikovať a odstrániť ťažkosti spojené s potravinovou intoleranciou.
Kupón si môžete kedykoľvek zameniť za kredit. Zistiť viac
Liečiť ochorenie, keď už nastalo, je príliš neskoro. Nepodceňujte prevenciu a dajte si diagnostikovať svoju potravinovú toleranciu už teraz. V ImunoVital Centrum nájdete spojenie medicíny podľa najnovších vedeckých poznatkov, služieb psychológa, ale aj alternatívnej liečby pomocou biorezonancie.
Potravinovou intoleranciou trpí asi 45 % obyvateľstva. Typické príznaky potravinovej intolerancie:
BIOREZONANCIOU je možné zistiť konkrétne potraviny alebo substancie, na ktoré je potravinová intolerancia. Pôsobenie pomocou BIOREZONANCIE na tráviaci trakt tak, aby sa zbavil neznášanlivosti na uvedenú potravinu.
Ako sa môže prejavovať potravinová intolerancia?
Ako si udržať zdravú výživu pri eliminácii určitých potravín?
KRAVSKÉ MLIEKO
Zdroje: čokoláda, maslo, syr, smotana, jogurty, pečivo, šišky, sušienky, zmrzlina …
Alternatívy: ryžové, sójové mlieko, ovsené, pohánkové mlieko, kozie, ovčie mlieko, tofu …
PŠENICA
Zdroje: biela múka, celozrnná múka, kuskus, pšeničné otruby, pšeničné vločky, strúhanka, hamburgery, salámy, klobásy, šunka, špagety, pivo, čipsy …
Alternatívy: ryžová, pohánková, ražná múka, zmes zemiakov, kukurice, cestoviny z ryže, kukurice, pohánky, musli bez obsahu pšenice …
VAJCIA
Zdroje: koláče, palacinky, zákusky, majonézy, …
Alternatívy: na spojenie cesta-banány, 1PL cícerovej, alebo sójovej múky a 1PL vody, 50ml bešamelovej omáčky, 1PL sójovej múky a 2PL vody, sójové mlieko, agar agar …
Najlepšou prevenciou potravinovej intolerancie je vyvážené, pestré stravovanie s dostatkom vlákniny. Zdôrazňuje aj potrebu venovať dostatok času psychohygiene. Do stravy treba zaradiť čo najmenej rafinovaných obilninových výrobkov (biely chlieb, pečivo a sladkosti s vysokým obsahom pšeničnej múky). Vhodné je tiež striedať alternatívne a menej známe potraviny (pohánka, špalda, quinoa). Okrem produktov z kravského mlieka si treba dopriať aj sójové resp. pohánkové „mlieko“, kozie a ovčie produkty. Odporúča sa denne konzumovať aspoň 500 g ovocia a zeleniny a nezabúdať na živé mikroorganizmy pre podporu trávenia - tzv. probiotiká.
Potravinová intolerancia (PI) - môžme povedať neznášanlivosť alebo precitlivenosť - nie je alergia v pravom zmysle slova. Škodí nám celkom nenápadne, ale vytrvalo. Pacient si nemusí vôbec uvedomovať, že za mnohými chorobnými príznakmi a zdravotnými problémami sa skrýva práve potravinová intolerancia, pre ktorú sú charakteristické tieto príznaky:
1. Oneskorená reakcia - nepriaznivá reakcia sa objavuje niekoľko hodín až dní neskôr. Mnoho ľudí obviní posledné jedlo, ktoré zjedli, pričom v prípade zásadných problémov to môže byť aj niekoľko týždňov.
2. Hlavný vinník (jedlo, ktoré vyvoláva problém) - spôsobuje tzv. kumulačný efekt, to znamená, že ak sa včas nezistí potravinová intolerancia na danú potravinu a človek sa nelieči, stáva sa hypersenzitívny aj na ďalšie skupiny potravín, nakoľko tráviaci trakt reaguje príliš precitlivelo.
3. Typické príznaky potravinovej intolerancie - nedostatočné trávenie, pocit nafúknutého brucha, plynatosť, brušné kŕče, zápcha, hnačky, črevné problémy, sčervenanie a svrbenie pokožky, ekzémy, kožné vyrážky, akné, bolesti hlavy, migréna, nádcha, dýchacie ťažkosti, zadržiavanie tekutín a iné.
Hlavné potraviny a substancie vyvolávajúce potravinovú intoleranciu:
Jašíkova 2
82103 Bratislava
Slovensko
02/48 291 610
info@imunovital.sk
www.imunovital.sk
Zobraziť partnerskú stránku