Varte rýchlo a šetrne s tlakovým hrncom

Ľuboš Košťál, Slovensko

Sledujte prevádzku a upozorníme Vás na novú ponuku

Táto ponuka sa už minula, ale našli sme pre vás ideálnu náhradu:

Varte rýchlo a šetrne s tlakovým hrncom

Ľuboš Košťál, Slovensko Ľuboš Košťál, Slovensko (mapa)

Ukončené od 22,99 €

od 22,99 €

Až 46 % zľava Bežná cena: 39 - 129,00 €

Kuchynská pomôcka, s ktorou ušetríte jednu z najvzácnejších vecí – drahocenný čas. S tlakovým hrncom zvládnete pripraviť chutné a zdravé jedlá, bez toho aby ste museli pri sporáku stáť pol dňa.

Zatiaľ bez hodnotení

Zatiaľ bez hodnotení

Garantujeme kvalitu!

Táto ponuka je u nás nová, zatiaľ teda nemá žiadne hodnotenia. Prácou len s preverenými partnermi vám ale garantujeme kvalitu. Na ZľavaDňa je momentálne vyše 654 661 hodnotení, ich priemer je 8,9 z 10.

Prečo si vybrať túto ponuku

Na výber z viacerých veľkostí

Na výber z viacerých veľkostí

Kvalitná nerezová oceľ 18/10

Kvalitná nerezová oceľ 18/10

Ľahká a jednoduchá údržba

Ľahká a jednoduchá údržba

Šetrite energiu a čas

Šetrite energiu a čas

Flexi ponuka

Kupón si môžete kedykoľvek zameniť za kredit. Zistiť viac

Viac informácií

Chcete mať rýchlo uvarené jedlá za niekoľko minút a neprísť o plnosť chutí?

Praktický pákový tlakový hrniec s objemom nádoby 3,5 l, 5 l, 7 l, 9 l, 12 l, 14 l a 17 litrov sa radí medzi kompaktné hrnce, ktoré vynikajú jednoduchým moderným vzhľadom a rokmi overenou konštrukciou. Hrniec je vyrobený z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele 18/10. Výhodou je predovšetkým kvalita spracovania a dlhodobá využiteľnosť. Táto nehrdzavejúca oceľ patrí medzi najlepšie, ale aj dobre vyzerá a navyše s ňou nie sú problémy pri čistení a udržiavaní.

Viacnásobné, masívne (10 mm) tepelné dno je vyrobené z vysoko vodivého kvalitného hliníka. Cez hliník je natiahnutá ešte jedna vrstva ušľachtilej ocele. Toto úsporné "akutermické dno" je pritom  precízne lúčovito vybrúsené do kruhu, že umožňuje a zároveň aj garantuje optimálnu tepelnú vodivosť a držanie teploty. Varenie prebieha pri nízkom výkone a vy takto ušetríte z energiu.

Ušká na hrnci sú nitované, čo zabezpečí minimálny odvod tepla z hrnca a preto zostanú vždy chladné. Vhodný pre všetky typy sporákov – plynové, elektrické, sklokeramické, halogénové a indukčné. Ľahké a bezpečné použitie, vysoká spoľahlivosť.

Výrobky majú všetky potrebné testy bezpečnosti. Hrnce majú pevný vrchnák a pracujú s tlakom až do 0,75 barov. Bezpečnosť nám pri varení zaisťuje prevádzkový ventil, bezpečnostný ventil a poistka, ktorá bráni otvoreniu skôr, než je hrniec vytlakovaný. Náhradné diely sú bežne k dispozícií. Vhodné do umývačky na riad. Vhodné do rúry, bez tlakovej pokrievky.

Kuchynská pomôcka, ktorá dokáže uľahčiť varenie a ušetriť v súčasnosti jednu z najvzácnejších vecí – drahocenný čas. Tlakové hrnce sú aj preto obľúbenou súčasťou domácností mnohých moderných a úspešných gazdiniek. Vďaka nemu totiž nemusia stráviť pri varení obeda pol dňa, ale len hodinku či dve. Čas, ktorý vďaka nim ušetria, môžu preto využiť zmysluplnejšie a stráviť ho príjemnejšie pri svojich obľúbených aktivitách.

Tlakový, Papinov, alebo kuchta?

Všetky tieto  názvy, aj keď znejú úplne odlišne, znamenajú jedno a to isté. Označujú nádobu na varenie, ktorá sa dá uzatvoriť a tým v nej vznikne vyšší tlak, čoho dôsledkom je aj zvýšenie teploty a rýchlejšie uvarenie jedla. Tlakový hrniec je asi najbežnejšie používaný názov. Kuchta je odvodená z maďarčiny a pomenovanie Papinov hrniec zas vzniklo na základe mena objaviteľa tohto hrnca.

Ako to celé funguje?

V uzatvorenej nádobe sa zvyšuje tlak na vyšší, než je bežný atmosférický tlak a vďaka tomu sa následne zvyšuje teplota, pri ktorej sa jedlo pripravuje. Vďaka tomu trvá varenie omnoho menej času, ako pri klasickej príprave v normálnom hrnci. V tlakovom hrnci sa tak teplota zvyšuje až na 120 – 140 °C, zatiaľ čo v klasických hrncoch je teplota pri príprave jedál varením len okolo 95 - 100 °C.

Hlavné výhody a popis:

  • špičková kvalita
  • jednoduché použitie
  • ľahká a jednoduchá údržba
  • zachovanie väčšieho množstva živín
  • výraznejšia chuť jedla
  • šetrite energiu a čas
  • obľúbená konštrukcia s moderným dizajnom
  • napr. pri varení zemiakov stačí zaliať len 3dcl vody a doba varenia je 5minút
  • pozor na prílišné naplnenie hrnca!!!
  • materiál: špičková nerezová oceľ 18/10
  • dostupné objemy: 3,5l, 5l, 7l, 9l, 12, 14l a 17litrov
  • hrúbka steny 0,6 mm
  • extra silné viacvrstvové 10mm dno
  • vhodný pre všetky typy sporákov – plynové, elektrické, sklokeramické, halogénové a indukčné
  • vhodné do umývačky riadu
  • ušká na hrnci nikdy nepália
  • odolné voči teplotným šokom

Porovnanie časov prípravy:

                                                Tlakový hrniec             Normálny hrniec

Kuracie mäso                              15 minút                   30 – 40 minút

Bravčové mäso                            30 minút                   60 – 70 minút

Hovädzie mäso                            60 minút                   2 – 3 hodiny

Strukoviny                                      10 minút                   30 minút

Zemiaky                                         5 – 10 minút            30 minút

Ryža                                                5 minút                     20 minút

Brokolica, Karfiol                          3 minúty                   20 minút

Čistenie a starostlivosť:

  • Pred prvým varením s novými hrncami, ho umyte v horúcej vode so saponátom a dôkladne opláchnite
  • S údržbou vášho tlakového hrnca nebudete mať najmenší problém, pokiaľ od začiatku budete vedieť, ako s ním zaobchádzať na sporáku
  • Je dobré hrnce po použití umyť horúcou vodou so saponátom a hneď potom dobre utrieť. Ušľachtilá oceľ bude mať stále žiadaný vysoký lesk
  • Je dobre, pokiaľ výrobky z ušľachtilej ocele hneď po použití umyjete alebo ich aspoň naplníte vodou a pridáte trochu saponátu. Tak v hrncoch nich nezaschne a vy nemusíte zaschnuté zvyšky s námahou umývať
  • Pri mimoriadne veľkom zašpinení hrncov, ich naplnte vodou s trochou saponátu a nechajte krátko povariť
  • Zostatky nečistôt môžete odstrániť hubkou alebo umelým kartáčom
  • Nepoužívajte k čisteniu vysokoleštených plôch žiadne drsné prípravky (piesky, apod.) , pretože by sa stali matnými

Ošetrovanie a kozmetika:

  • nepoužívajte kovovú drôtenku na leštené plochy
  • v umývačke môžete umývať všetky kovové časti
  • stratenie farby používaním pri vysokých teplotách alebo vytvorenie škvŕn (v závislosti od tvrdosti vody), sa najlepšie očistia zriedeným octom alebo kvapkami citrónu. Fľaky neovplyvňujú funkčnosť a zdravotnú nezávadnosť riadu, nie sú chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie
  • pri prehriatí prázdnych hrncov sa môže na ich povrchu vytvoriť fialové až hnedé sfarbenie - toto sfarbenie neobmedzuje funkčnosť a ani zdravotnú nezávadnosť hrncov, nie je chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie

Turecká spoločnosť Hascevher

Spoločnosť od roku 1993 vyváža svoje výrobky do 44 krajín na 4 kontinentoch. Vyrába 30 000 hrncov a tlakových hrncov denne, zamestnáva cez 600 ľudí a vo výrobe používa najnovšie technológie.
V ponuke má viac ako 600 druhov produktov, vrátane súprav hrncov, tlakových hrncov a hrncov na cestoviny. Výrobky sú vhodné pre všetky typy sporákov, ako sú elektrické, plynové, sklené, keramické, halogénové a indukčné. Tieto výrobky podporujú zdravé varenie s minimálnym použitím tuku a vody pri varení, čo minimalizuje stratu vitamínov, minerálov a chuti. Vaše jedlo bude vždy chutné a vy šetríte čas a energie.

Spoločnosť má niekoľko vlastných značiek, ktoré boli registrované v 27 krajinách v súlade s Madrid PROTOKOLOM. Výrobky majú certifikát kvality CE TÜV v Nemecku a TSE certifikát od tureckého ústavu štandardu. Všetky kroky výroby sa stále aktualizujú, spoločnosť má vlastný vývojový tím, kt. vyvíja ergonomické a praktické dizajny, podľa aktuálnej módy a trendov v danom odvetí.

Kontakt

Ľuboš Košťál

Ľuboš Košťál

P.O.BOX 5
95801 Partizánske
Slovensko
0917 957 209

info@jenifer.sk
Zobraziť partnerskú stránku

Mohlo by Vás zaujímať